Gå upp/ ner i vikt

Tänkte ställa en fråga till er läsare , går era hästar lätt upp/ner i vikt? 
 
 
Alla våra hästar är väldigt lättfödda och går lätt upp i vikt speciellt på sommaren. Sen går de flesta hästar upp i vikt på sommarennär de har så mycket bete men våra blir som stora flodhästar...... 
 
Gandur lägger lätt på sig men om han tränas mycket  går han hyffsat lätt ner också. Vilket är skönt. Árdis blir inte så stor hela hon utan får en riktigt rund mage enbart. Hon går även hon hyffsat lätt ner i vikt, snabbare än Gandur. Athena märkte vi i sommras gick vääääldigt lätt upp i vikt om hon inte blir riden. Jag var utomladns i 2 veckor i sommras och när jag kom hem blev jag chockad över hur fet hon var. Haha gumman. Sen låg vi inte direkt i hårdträning i sommras då vi åkte bort väldigt mycket. Men som vi märkt nu är att om hon blir riden som hon ska går hon lätt ner i vikt. Därför är det viktigt att hon får extra foder så att hon inte blir för smal. Detta gäller speciellt under våren och hösten  då vi tränar som mest och då det är då de inte får samma mängd grovfoder. På sommarern har de ju massa gräs och på vintern har de fri tillgång till hö. Så då klarar de sig mer än bra.
 
 
 
Slimhäst i våras
 
tjockis i sommras
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Njalle går lätt ner i vikt då han är ganska låg i rang, men nu det senaste har han faktiskt blivit lite för tjock istället, antagligen för att de börjar gå in mer på lösdriften nu när det knappt finns nåt gräs kvar och äter halm istället haha.. Fin blogg förresten!

2013-11-23 @ 01:57:13
URL: http://juliacarlander.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0