Min snygging


Sits

Något som jag tror ingen i hästvärlden har missat är hur viktigt ryttarens sits är. Om vi är obalanserade blir hästen det också. Det är alla små små detaljer som gör att allt blir perfekt. Har du en känslig häst och sitter och slänger med skänklar och gör för stora rörelser i sätet då kommer hästen antagligen flyga iväg. Varje häst är olika och är olika känsliga men bara för att man har en häst som är säker så betyder inte det att man ska rida i felaktig sits på den varje gång. För sitter vi fel på hästens rygg under en lång tid kan det dels känna sig obehaglig , bli spänd och bygga muskler fel. 
 
Jag kan direkt säga att min sits är inte bra. Den har blivit mycket bättre om man kollar hur jag satt förra året.. haha herregud. Jag försöker hela tiden förbättra min sits för jag vill inte att jag ska sabba något. Ibland sitter jag helt okej och ibland katastrof dåligt. Vilken verkligen inte är bra. Sen har jag ett ryggproblem som gör att jag inte kan /orkar sitta med sträckt rygg förlänge och helt ärligt har jag inte koll på min kropp för fem öre, det är ben överallt och armar hit och dit. okej inte så farligt men jag har väääldigt långa ben vilket kanske ska vara en fördel? det vet jag inte men på något sätt får jag riktigt aldrig koll på dem när jag rider. hehe... Jag kan få till en bra överskänkel men då tappar jag underskänkeln istället och gör jag tvärtom ja då tappar jag överskänkeln.
 
Något som vi dock märkt är så fort jag får stöd på underskänkeln (nedre delen av benet) så blir sitsen så mycket bättre villet jag också känner. Stöd i det här falltet är stövlar eller chaps. Så nu rider jag nästan jämt med chaps under träning och såklart ridstövlar på tävling. Jag märker vilken otrolig skillnad det blir jag känner att jag sitter rätt för Athena går ju självfallet mycket bättre då. Hon är ganska känslig och därför måste jag jobba mycket med att förbättra min sits det är jättsvårt och det tar tid men jag försöker. För jag vill inte att vi ska bromsas upp av en sån sak som min sits. Den börjar som sagt bli bättre och på hrimfaxi tävlingen tyckte jag att jag satt helt okej vilket också märktes på hästen. Ah skulle kunn skriva hur mycket som helst om det här men nu har ni fattat vad jag menar: En bra sits = en glad häst och ryttare , dålig sits= bajs. Min sits= inte så bra  
 
Eftersom min sits kan variera mycket tänkte jag visa 2 bilder hehe....
 
 första exemplet: Godkänd sits , underskänkeln skulle bak lite till och hälen ner lite mer, underarmen ska även upp men annars helt okej vilket resulterade = en lugn avspänd Athena.





andra exemplet: icke godkänd sits , haha jag ni ser ju , skäms gaaanska så mycket men här är ett bra exempel hur man inte ska sitta, hälen ska neeeer , sträck på ryggen , bak med axlarna , höj underarmen. Denna dag skötte hon sig endå okej med tanke på hur dååååligt jag satt men hon är ju bäst så klart hon försöker rädda upp mattes misstag. Måste även tilllägga att här glömde jag ha chapsen på villet förvärrade det ganska rejält ... klantarsel! men jag nu vet ni hur man inte ska sitta iallafall! chaio 
 

Min älsklingar

Jag som hade tänkt kötta på den här veckan men nä då blir man sjuk.... Har varit hemma i 2 dagar tror inte jag ska dit imorgon heller men vi får väl se. Tog iallfall lite bilder idag när jag ville få lite luft. De är så fina mina snuttisar <3 
 
btw, ser ni hur brun Athena har blivit ? hehe 
 

Till Salu

Okej det här är så sjukt jobbigt att skriva om och blir ledsen bara ja tänker på det. Jag har fällt många tårar över det här beslutet och jag har velat i flera månader men tillslut har jag och mamma fattat ett beslu
 
Vi visste redan när vi köpte Athena att vi skulle behöva sälja antingen Gandur eller Árdis pga vi inte har tid och med allt som hänt med branden behöver vi pengar till annat. Tanken från början var ju att àrdis skulle bort men sen fastnade jag såååååå mycket för henne och eftersom jag inte red Athena då och den häst jag ville satsa på var Árdis så då var jag till 85 % säker att vi skulle sälja Gandur. Men att sälja min älskade prins? eller min prinsessa? jag önskar att vi kunde behålla alla men i nuläget går det inte. När jag sen började rida Athena förändrades så mycket. Mamma är inte intresserad att rida àrdis utan det är jag som är och då frågade mamma mig den fråga jag försökt undvikit: Athena eller àrdis? vem vill och kommer jag satsa på? Och jag tror alla vet svaret på den frågan, inte en chans att AThena kommer att säljas och hon är den jag vill utvceklas och tävla med. Men jag kan verklige inte släppa min lilla pluttis men tillsist insåg jag själv en sak. Hur mycket jag än älskar àrdis kan jag inte behålla henne bara för att jag vill. Jag har knappt tid nu med en häst. Jag har träningar och snart börjar jag gymnasiet som kommer ta upp massa tid och jag kommer inte ha tid att rida 2 unghästar. Och Athena kommer som sagt inte säljas och hon kommer hamna i första hand viilket betyder att ardis kommer hamna i andra hand. Och det är inte rättvisst mot henne. Hon är nästan precis inriden och behöver någon som kommer satsa allt på henne och vilja utveckla henne, hon behöver någon som kommer lägga sitt hjärta hos henne. Jag kommer verkligen inte ha tid att rida Athena och vidarutbilda Àrdis. Även fast jag kan rida henne så tycker jag hon förtjänar någon mer utbildad ryttare än vad jag är.
 
Med rätt ryttre och träning vet jag att hon
kommer bli en underbar häst. Hon har ett hjärta av guld och vill lära sig mer. Man ser verkligen hur hon försöker. Hur ledsen jag än är så måste jag göra det rätta och släppa taget om henne. Det är det enda rätta att göra. Det skulle vara själviskt av mig att ha kvar henne och sen låte henne komma i andra hand. Jag älskar henne och vill att hon ska få det så bra som möjligt och då blir det bäst om hon får komma till någon annan.
 
Sen är Athena fortfarnde ganska ung och krävande och det känns skönt att ha en stabil och orädd häst som man kan varva med eller få hjälp av. Och min lilla syster har även börjat rida honom och det går jättebra och snart sklle vi behövt skaffa en större häst till henne men eftersom det går så bra med GAndur kommer det kanske inte behövas. Plus att jag och Gandur har varit med om så mycket och att sälja honom skulle vara som att sälja en del av mig själv.
 
Jag kan inte förklara hur jobbigt det här har varit att besluta Àrdsi är min lilla bebis men det blir bäst så här. Vi har inte satt ut någon annons än utan först ska vi ta med henne på Tess saluvisning den 9 juni (tror jag det var) sen komemr det upp annons. Så om ni vill åka och kolla på min snuttis i verkligheten åk dit! 
 
Vad som komme hända om några år vet vi inte , då kanske vi har köpt en ny häst eller/ och tar ett föl på Athena,  det får tiden utesluta.
 
Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta men nu vet ni hur det ser ut. SÅ om ni vet någon som skulle vara intresserad kan ni håll utkik här på bloggen!
 
 
 
 
 
Bästa älskling <3

Underbara nyheter!

Fick reda på igår utav mamma att Smári kommer hit om 2 veckor! Och eftersom jag aldrig har nämt honom så är det ju ganska logiskt att ni inte vet vem han är. Smári var mammas första islänning. Tror hon köpte honom som 1 åring. Han är en silversvart liten kille som är vääääääldigt rädd om sina små öron. Traktorer är inte heller hans favoriter. Jag var ganska liten när vi hade honom , runt 9 kanske? och det enda minnen förutom de jag nämt tidigare är då jag var runt 7 och jag fick tölta barbacka på honom på en rakträcka till mamma. Hahaha kommer inte ihåg hur det kändes men minns att jag tyckte det var underbart därav varför jag kommer ihåg det. Han är fyrgångare. Vi vet ju inte hur han är nu men från det mamma har sagt så kunde han skifta mellan gångarterna superlätt och har ganska starkt för tölt. 
 
Vi sålde honom när jag var 10-11 och jag var jätte ledsen för det men det fanns bara en person mamma kunde sälja honom till och det var Tina Juhlin (fd holmqvist) som bodde hos oss ett tag och hon är super snäll och trevlig. Han har det super bra uppe hos henne m familj och vi var faktskt där och hälsade på för ett par år sen. 
 
Mamma har berättat hur trevlig han är att rida och han har fina och separerade gångarter men inte så mycket power. Mamma har tävlat honom en gång då han bara var 5 år (hehe tror jag) och då vann de B-finalen i fyrgång. Han är en  bra fyrgångshäst (dock bara i lättklass) så ni kan ju bara tänka er hur sugen jag har varit att få rida honom nu när jag tränar och tävlar!  
 
Varför han ska komma hit är för att Tina har ett sto som ska inte är hemma för tilf'llet och kommer inte tillbaka förens till våren. Hon har även en shettis men den ska också någonstans ett tag och då kommer Smári bli själv och då frågade hon om han kunde få stå här ett par månader tills shettisen kommer tillbaka. Och mamma har tillsammans med vår granne Alexandra bestämt att han ska få komma hit ( med liite tjat från mig hehe...) ! 
 
Är så sjukt taggad att få träffa och rida honom! Om det känns bra mellan oss vilket jag absolut tror det gör kommer nog han få följa med mig och Athena på tävlingar i sensommar / början av hösten ! Oh så kul det ska bli!! 
 
bilderna är lånade från Tinas facebook :)
 

 
 
 

Tje

Idag har jag varit hos Ebba men mamma har ridit , vet dock inte hur det gick. Tyvärr blir det ingen bloggning då jag inte orkar göra tidsinställda nu och jag ska gå upp klockan halv 5 då vi ska till riksdagen med klassen. Så ingen bloggning imorgon helt enkelt. Hörs på onsdag!


Min utveckling

Tänkte ta och berätta om min utveckling genom åren vilket jag säkert redan har gjort men inte så specifikt.

När vi köpte Hugge red jag väl typ 2 gånger i veckan och jag delade honom med Emma. Han är ju säkerheten själv och jag som var väldigt osäker kände mig endå trygg. Han är en bra läromästare helt enkelt. Sen året efter (2011) brann ju vår gård ner och då blev det ingen ridning men på våren 2012 kom jag igång mer. Då red jag ca 3 dagar i veckan. Jag blev mer och mer självsäker men var fortfarande ganska feg men det var ju inget som märktes på Hugge. Den sommarn blev hans eksem otroligt jobbigt och det fanns ingen chans att jag skulle ta med honom på ridlägret som jag skulle på. Då fick jag börja rida Gandur och här börjar nästa "fas".

Ja som jag berättat tidigare ville jag inte rida på Gandur men sen på ridlägret började jag älska honom. Sen på utrritten drog han iväg och jag var nära på att ramla av så blev ganska skärrad. Men när vi kom tillbaka kunde jag inte annat än skratta. Då var det som om någonting släppte , nästan all rädsla bara försvann. Sen hade vi galopprace och då släppte rädslan nästan helt. Nu när jag tänker på det så är det sjukt hur ridlägret utvecklade mig och jag rekommenderar verkligen ALLA att åka på ridläger.

Sen fortsatte jag rida Gandur och jag var aldrig rädd eller osäker med honom.

Sen kom Ardis hem och jag fick hoppa upp på henne. Första gången var jag väldigt nervös och lite rädd och första gången på ett par månader var jag osäker. Nu idag är jag inte rädd för att rida Ardis utan mer osäker på att göra fel. Iallafall så kom Athena till oss typ en vecka efter Ardis men jag fick inte rida henne förens en ca månad efter. Och då var jag där igen rädd och osäker. Men det släppte mer och mer och vi började fastna för varandra. Nu idag kan jag säga att jag inte är rädd för Athena men jag har respekt för henne. Det är mycket häst med mycket vilja och dessutom är hon ganska ung.

Så jag har verkligen bytt upp mig hehe...! Men om man räknar från när jag började rida ordentligt typ 4 gånger i veckan på Gandur var efter ridlägret . Och att gå från en väldigt säker och trygg häst till att börja rida 2 unghästar och dessutom börja tävla är ett väldigt stort steg. Och då innan ridit en ännu mera säker gammal läromästare. Jag har sjukt mycket kvar att lära mig men det jag vill säga med den här texten är att om man verkligen vill så kan man! Man måste bara ha en massa vilja och vara lite envis. Jag är så glad att allt detta har hänt så att jag idag har världens bästa hästar och har massa tid och potential att fortsätta utvecklas.Livet är ganska grymt just nu!

En otrolig och härlig resa.


Flyttat hage

Nu fick det räcka för tjockisarna att beta i den hagen så nu är de tillbaka till våran hage igen. Athena har endast blivit riden 2 dagar den här veckan, vilket varit slarv från mig men de kommande 3 veckorna kommer vi köra stenhårt innan jag sen åker till Kroatien.

Idag var hon först superpigg sen på sluten körde vi galopp och då blev hon ganska trött. Annars travade vi på volt, lite flytta för skänkeln och så galopp. Tyckte det gick bra. Hon var lite okoncentrerad då de andra hästarna sprang som idioter i hagen. Men är nöjd med dagens pass.

Mina föräldrar var på bröllop igår och jag sov hos mina kusiner därav den dåliga bloggningen men nu är jag hemma igen!


Har ingen passande bild så det fick bli den här snyggingen.


Hola

Hola folket! Dagen började med regn och moln mwn nu är det hyffsat varmt och soligt! Min kusin isaac kommer när som helst och vis ka chilla och bara ha kul. Han är inte direk thästintresserad och därför tänker jag faktisk varar snäll och inte rida när han är här ;) Mamma ska kanske rida Athena istället för mig men hon är ju ganska lat så får väl tjata ordentligt. Fredag och livet är underbart! AWSUME
 

galna kusiner

 I söndags red jag och min kusiner Madde och Agnes. Ja madde brukar inte rida så ofta men tyckte ändå hon klarade sig super ;) Made och Gandur ville dock inte hoppa, var lättare att gå över tycke Gandur.... Man fick ju sig ett par skrattanfall under ridpasset !
 
Vissa bilder vågar jag knappt visa pga av hur förjävligt dåligt jag satt det ridpasset. Alltså jag kände att jag satt som en kratta men orkade väl inte fixa det eller nått... värsta "sitsdagen" på väääldigt länge haha det är sjukt hur min sits kan variera , ibland sitter jag ganska bra och ibland är allt bara katastrof. Tänkte ta ett inlägg senare om just sits och inverkan då jag kan dela mina erfarenheter om hur man inte ska sitta och vilken skillnad det blir när man sitter bra eller i mitt fall helt okej ;)
 
 
 
 
 
 
 

Framtids planer Athena

Iår kommer jag och Athena fortsätta tävla lättklasser och kommer inrikta mig nästan endast på fyrgång då jag tycker det är roligast och vi har störst potential där just nu. Tölten är ostabil för tillfället och därför känner jag att det är bara slöseri på pengar och tid att tävla töltklasser. Dock kanske vi tävlar T8 ngågon gång ibland bara för att checka läget. Beroende på hur vi kommer utvecklas och om vi kan få en stabil tölt hoppas jag ju såklart att vi iallfall  till hösten 2014 kan börja tävla öppenklass. Hon såldes ju som tävlingshäst i öppna klasser, men jag är inte där än. Men jag kan faktisk säga att jag har utvecklas så otroligt mycket på så kort tid och jag har en fantastisk häst och människor som hjälper mig att fortsätta utvecklas. 
 
Jag vill ju börja tävla femgång och vi har ju faktiskt redan gjort våran femgångsdebut ;) Den var helt kaos då varken jag eller hon aldrig ridit pass förut ( haha eller frivilligt iaf) och jag var en sån idiot som lät henne vila 2 dagar innan. Men pass har hon det gäller bara att vi får den ofrivilliga passen till frivillig. Och här har jag världens bästa Tess som kommer hjälpa mig och jag kommer såklart att gå passkurser. Så om allt går vägen kanske vi kommer tävla lätt femgång till hösten nästa år. Jag hoppas ju såklart att vi kommer utvecklas mer och mer och kommer kunna fortsätta tävla vilket jag verkligen tror vi kommer göra. Hur långt vi kan gå vet vi inte. Drömmen är såklart att få tävla SM någon gång. Vilket faktiskt inte är en  omöjlighet men det krävs så grymt mycket. Jag kommer vara young rider 5 år till och vad som helst kan hända men jag tror på oss. Vi är båda unga och har många år på oss att utvecklas och mogna. SM är inget mål utan om vi någon gång skulle komma dit kommer jag såklart bli väldigt glad!
 
Vi funderar på när jag inte ska tävla längre att visa om henne , eller vi är nästan säkra på det och bästa Tess har ju börjat visa hästar så i framtiden kanske hon vill. När jag inte tänker tävla mer eller ta en paus eller om något annat händer som gör att jag inte kan tävla vill vi såklart ta ett föl på henne. Tänk en liten mini Athena, gud vad gos!
 
Det här är lite av vad jag har för tankar över vår framtid sen kan allt hända och planer förändras men just nu är detta vad jag hoppas på !
 
 
Vad har ni för framtidsplaner/drömmar? :)
 
 

Nya ridbyxor

Eller ja nya och nya... Fick väl dom för någon månad sen hehe. Ville ha ett par svarta då mina gamla är sönder och de här fick det bli! Tycker de var snygga för att bara vara ett par svarta ridbyxor och de satt väldigt bra. Anpassar sig till figuren så att säga. Att de även har lycra benslut (som de flesta ridbyxor har nu) anser jag är awsume. Me gusta mucho. Inte super dyra heller och måste säga att allmänt tycker jag att CRW byxor är väldigt sköna och bra dock tycker jag om mode väldigt mycket och inget kan slå ett par snygga HV polo byxor  men mina fina får vila i frid nu <3 Så Om ni är ute efter ett par sköna ridbyor så finns de att köpa häääär för 649 kr , de finns även i andra färger :)
 

Bilder från i söndags


Tidsinställda på dirr!

Nu har jag gjort tidsinställda inlägg tills imorgon , bra va? hehe såklart! 
 
Red idag , vi fokuserade på trav och galopp på volt vilket jag tycker gick bra , lite svårare med traven i höger varv med rollningar och vänster galopp lite ostabil men vi jobbar på det! Tycker vi tog ett litet steg framåt idag :)
 
Bästa lilla häst! 
 
Hörs imoron!
 
 
 

Skärpning Fanny

Ja blev inte speciellt mycket bloggning igår heller... Men har varit så mycket i skolan och jag behövde en chilldag , men nu är nästan allt jobbigt i skolan klart så då ska jag börja komma igång mer , men vill inte göra halvbra inlägg utan vill kunna ge er vettiga inlägg.

Idag regnar det ... Så kommer inte rida (eller ja vi får se ;)) ska även till marieberg och kolla skor till balen idag men har tagit lite nya bilder ni ska få se sen !

Hörs !


Drutten

Eller hans riktiga namn Draupnir från Björkliden är Ardis lillebror. Hela 3 dagar yngre! Han står som Gulsvart och vi tror han är 4,5-5 gångare. Druttens (hans fina smeknamn) mamma är Lilla Vidja och pappan är Omi från Stav. Tycker att hans huvud är mer likt Omis än vidjas därimot har han sin mammas man.
 
Drutten är som ni kanske vet inte våran utan min mosters och han är ju 4 år nu och vi funderar på att kanske skicka honom på inridning och försäljning hos Tess. Tess är så himla duktig och så kommer man ju få se han ibland! men Tess har som alltid väääldigt fullt upp, träningshästar,tävlingar, visningar,inridningar mm. Men vi ska prata mer med henne så kanske hon kan ta han om några månader. 
 
Han är ofta väldigt nyfiken och har "grundkunskaper " i longering, men annars har han inte blivit hanterad så jättemycket. Tror han kommer bli en mysig allround häst och kommer kunna tävlas i lättklasser. Jag tror dock tt han kommer bli en personlig häst. Kommer kunna ridas av alla så småning om men om man verkligen lägger tid på att lära känna honom så kommer han lägga all sin tillit hos en. Det är vad jag tror men det kanske är helt fel, man vet aldrig med pållarna:)
 
Så ni får väl hålla utkik om han är till salu senare ;)
 
Tycker han är riktig liten gullunge!
 
 
 
 

Idag

Okej bloggningen idag och igår har inte varit på topp.... Har helt enkelt inte haft tid , vi har fixat hage , haft kalas mm. Idag ska jag på träning så Athena får vila , är helt slut efter skolan idag. Hämtade Gandur från hagen och galopperade barbacka upp, alltid lika härligt ! Nu är han lastad och ska på ridskola med tuva :) haha lilla ponnyn. Nu ska jag chilla och så fixar jag tidsinställda tills imorgon :)

Haha videon från galopprundan har dykt upp nu så den kanske kommer upp;)


Brunos

Tänkte visa en bild på hur Athena såg ut efter ridpasset. Haha hon blev visst lite brun, sen när jag duscha henne blev hon ännu mera brun. Hon fäller som en tok, vitt hår öveeeerallt. Sötan!


Fixar hage

Idag har vi kallat in släkten för lite grovgöra;) så nu är hagen klar och vi har hunnit rida. Athena skötte sig bra idag och va sig själv igen , alltså pigg och med mycket energi! Bilder kommer senare :) hörs senare ! )

https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b272ddf2b3357c5e474c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198b2799606ee5900ceba7b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e73eddf2b33541710834.jpg">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e73eddf2b33541710834.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e740ddf2b335374f4ad2.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e740ddf2b335374f4ad2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e742ddf2b3359852ee19.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e742ddf2b3359852ee19.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e773ddf2b335374f4ad8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5198e7749606ee58eb276780.jpg" class="image">


Munkorg


Idag ska hästarna flyttas till en hage med mer bete och därför åker 4 st munkorgar på idag. Vidja (skäcken) och båda shettisarna får lätt fång och varav varför de måste ha. Rakel (det svarta stoet) har en för att hon är väldigt lättfödd och blir vääääldigt fet. De var väl inte helglada direkt , speciellt Ferrari ;) 
 
Men det är för deras egna bästa , så pållarna får tjura hur mycket de vill ! 
 
Har era hästar munkorg under vissa perioder?:)

Athena fäller (igen)

Ja, ni hör ju hur det låter. Nu är det tydligen dax att bli av med den fina vita färgen och bli brun igen. Synd att de inte är vita så länge. Så nu fäller hon som en tok igen, Så jobbigt! haha päls överallt. 
 
 
 
 
 
 

Några bilder

Hade verkligen sån otur igår. Jag gick ut vid 7 ungefär och det var perfekt ljus för fotografering så jag hinner ta ett par på Hugge och sen dog kameran! När jag gick ut senare var det inte alls samma bra ljus ute men vad ska man göra? Här kommer ett par iallafall. Måste säga att det ser så himla harmoniskt ut när man går ut i hagen en "sommar" kväll och alla hästar går runt och betar. Låter kanske weird men jätte mysigt är det!
 

Underbar känsla

Alltså ingen känsla slår den när man galopperar en solig dag på ängen med lösa tyglar. Han är ju så himla härlig ut själv, bara galopperar på i ett lugn och härligt tempo och det enda man behöver göra är att luta sig tillbaka och njuta! . Så himla underbart! FIlmade med mobilen när vi galoppa men det försvann tydligen? trött man blir. Det var fantastiskt härligt att få rida ut på prinsen min, ibland glömmer man bort hur awsume han är. Det var precis vad jag behövde efter en hemsk vecka med prov och redovisningar. Hahaha stackars liten var helt slut och svett efter, inte så konstigt egentligen , jobbigt att springa! ;) så jag fick tillåtelse av han att svampa av honom, imponerande! 
 
Ja underbart var det iaf, bästa pojken! Nu ska jag ta och beställa bilder :)
 
adios!
 
kärlek <3

Galopprunda med gandurpojken

Nu ska vi ut på en liten runda , möjligtvis att det blir lite galopp hehe ;)

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_519639249606ee679787c0f6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_519639449606ee67a21dc9d5.jpg" class="image">


Planen för idag

Super fint väder idag och planeringen blir nog Longering för Athena idag kanske tar en sväng ut på Gandur , det va ju ett tag sen! Sen ska jag ta lite nya bilder som kommer upp ikväll eller imorgon:) sen ska jag gå ut och chilla i solen och försöka få lite färg vilket är typ omöjligt ... ;) sen ska jag stöda mitt rum som av någon anledning hela tiden blir stökigt ?


Har en väldigt viktig sak att ta upp på bloggen sen så håll utkik !


massor med bilder

 

Lite sjukt

Något som jag tycker är lite smått sjukt är hur mycket man förändras som person hela tiden. Om jag nu pratar om ridningen så kan jag ge er ett exempel hur jag har förändras just vilka egenskaper jag vill att en häst ska ha.
 
Om ni hade frågat mig för ett halvår sedan hade jag svarat: en snäll häst med fina separerade gångarter och lagom power som räcker att tävla lättklass kanske öppenklass. Men idag tycker jag lite annorlunda..... När man har ridit en häst som Athena som har mycket energi och power kommer det inte vara lika kul att byta ner sig till en häst som inte har samma kapacitet. Missförstå mig inte. Jag tycker det är hur skönt och mysigt som helst att hoppa upp på Gandur och galopera med långa tyglar ut och bara leva livet och släppa alla problem. Men i längden kan det inte mätas med att rida Athena när hon är på sitt favorit humör. Fyrgångs uttagingen på Hrimfaxi är ett exempel. När man känner all den vilja och energi hon har och ger då svävar man på små moln, det är så himla underbart. Sen är det inte kul att handskas med en sån häst när de är på sitt sämsta humör... och då är det defenitivt roligare med en en lugn häst .....hehe.
 
Därför tycker jag det är så underbart att jag har Athena och Gandur som jag kan välja att rida beroende på vad jag känner för. Underbara hästar! 
 
nu vill jag fortfarande ha en lugn och fin häst med separerade gångarter men dock med mycket power som man kan tävla öppna klasser och kanske SM och tycker att det mesta faktiskt stämmer i på min fina tjej. Vi har en lång väg att gå men inget är omöjligt! 
 
 
Så även om ni tänker " jag vill ha en lugn häst" så vem vet vad ni kommer tycka om en månad, ett halvår, ett år? Vissa kommer tycka som jag och andra kanske provar rda en hst med mer power och känna " nä det kanse inte var något för mig" Man förändras och tycker olika och det är faktiskt helt normalt. 
 
 

Grattis!

Idag fyller världens jobbigaste , stördaste och bästa syster år! Kan inte fatta att du är 7 hela år! börjar skolan och allt iår och att du börjat rida Gandur är ju ännu mera sjukt! Ha en toppen dag monsterbarn! 
 
 

Hoppning

Idag ska vi testa på hoppning gör förta gången , spännande! Tror faktiskt att det är en av hennes dolda talanger men vi får väl se ;)


Se framåt

Något jag tycker är väldigt viktigt är att hela tiden se framåt. I både fram och motgångar. Alla hästar och människor har hela tiden svackor då och då, vilket är helt normalt. Även om allt går kasst under en viss period måste man tänka framåt och se det positiva i det negativa. Det gäller att bli glad även om man bara gör ett litet framsteg än att sura för det kommer inte att hjälpa. En dag kanske det bara släpper och allt går super men det gäller att ha tålamod.

Även när det går bra tycker jag även tt man ska se framåt. Självklart ska man njuta men det finns ju alltid något man kan förbättra det behöver bara vara en sån liten sak som att man vill att hästen ska vara tex lite mera eftergiven i traven. Eller att man själv kanske vill få en mjukare hand osv.

Det är klart att det inte är så kul att gå tillbaka flera steg från där man var men då är det bara att se framåt och försöka gå tillbaks dit man va och sen ännu bättre.

Före tävlingen och under tävlingarna har allt gått super verkligen och nu känns det som vi backat lite speciellt i tölten och att hon börjar få för sig lite protestfasoner tycker dock att traven blivit lite bättre. Så nu ser jag bara framåt och bara jobba vidare och ha KUL.

Vad tyckt ni läsare om detta?


Smurfan

När Monkey dog (min dvärghamster)  var jag väldigt ledsen och nu har jag fått en ny hamster som jag döpt till Smurfan (hehe cooolt namn ;)) På något sätt känns det som om Monkey lever vidare med henne. Funderar på att köpa en hane och få en kull , de på djuraffären ville gärna köpa in ungarna sen vilket är bra :)
 
 
härkommer ett par bilder på sötan <3
 

Cowgirls

Mina friendos var här i fredags och ville såklart rida på pållarna så här kommer ett par bilder från en väldigt rolig dag !;)
 

Vila i frid <3

I fredags dog min älskade lilla Monkey och nu är du uppe i himlen och är lika galen och sprallig som du alltid var. Saknar dig snuttis , sov så gott och vila i frid <3  I will always love you 
 
 


Dagens

Ridit Athena och det gick helt okej. Stundtals väldigt bra och stundtals sådär. Haha inte ofta jag säger det här men hon var faktiskt lite seg. Vi jobbade mycket skänkelövningar i skritt och det gick super. Körde sen tölt och då saknade just energi, som jag skrev ovan stundtals passtaktig och stundtals helt okej takt. I tölten körde vi en del voltövningar och det gick också bra men skulle som sagt velat ha lite mer energi. Efter travade med lösa tyglar på volt (vilket faktiskt inte är så enkelt som det låter på Thenis ;) ) och det gick awsume.

Sen gosade vi bara i solen och sen fick hon gå ut i hagen, och det är första gången jag ser henne rulla dig direkt efter ett ridpass?! Hehe kanske inte super intressant men skit samma. Nu ska jag gå in och städa och fixa några tidsinställda tills imorgon :)


Update

Lite update vad som hänt sen senast. Athena har haft en microvila i 5 dagar lite ofrivilligt men ska sättas igång idag.

Nu ska nu få höra vad min knäppis gjorde i tisdags. Det var super fint väder på kvällen , typ sommarkväll så då tänkte jag att vi skulle ut på en mysig uteritt. Men det blev inte riktigt som planerat. Först skritta vi på fint och var på väg mot en liten runda vi kallar "Skarbjörka rundan " och när vi sen kommer till en förgrening så väljer jag ett håll (som vi alltid gör) men då vägrar hon gå framåt. Först försökte jag ta det lugnt och bara Mota fram henne men hon stod still. Då gjorde jag det bestämt , la en volt men sen var det stopp. Det gick såklart bra hemåt men aldrig att hon skulle få vinna så då började jag bli arg för det var bara dumheter. Men hon vägrade gå fram. Började få lite smått panik så ringde mamma som skulle komma med spö men det blev bara värre.

Hon började stegra sig och jag har bara varit med att hon halvstegrat sig så blev ju lite chockad och faktiskt lite rädd. Jag brukar aldrig vara rädd men just för att vi var ute blev jg rädd för om jag skulle ramla av skulle hon kunna sticka var som helst. Sen peta jag lite med spöt hon flög iväg i galopp och då var jag helt oförberedd blev jag rädd och märkte inte att jag hade spöt i handen och den petade ju hela tiden henne på rumpan så då är det klart att hon gick fortare. Så det var ju mitt fel. Då var jag väldigt skakis så mamma skulle försöka leda men det gick inte då heller. Då stegra hon och eftersom jag var så skakis var det bättre om jg hoppade av. Så mamma lyckades sen leda henne och då hoppade jag på och nu när vi hade lyckades komma en bit dit vi ville vände vi och då var det såklart inga problem.

Hon har aldrig gjort så här när vi ridit ut själva någon gång så jag skäms såklart för hur jag hanterade det hela men om jag ska säga något till mitt försvar har jag inte så mycket erfarenhet av unghästar. Men det är bara att ta lära av och jobba vidare. Kommer inte rida ut själv på henne utan att mamma cyklar med eller om hon rider och jag cyklar för vi måste såklart lösa det. I grupp är det inga problem (haha tror jag) så jag och mamma ska börja rida ut tillsammans också. Sen hoppas vi såklart att det inte kommer hända igen men om det gör det är det bra om man är 2.

Varför hon fått vila är inte för att jag är rädd att rida henne igen utan för att jag varit i Stockholm och har haft mina kompisar hemma och sen har jag sträckt mig i nacken eller nått så har inte kunnat rida. Idag kör vi iaf på igen!


Ny header

Som ni kanske märkt har jag fixat ny header och ändrat lite färger. Är faktiskt ganska nöjd , känns skönt med lite fräscha vår/sommarfärger! Nu börjar det äntligen bli sommar! Värme , sol och härliga färger. Underbart! Känner mig väldigt positivt inställd till att börja blogga igen , så nu kööööör vi :)


Jaha...

Har inte världens största blogg motivation just nu men ska försöka hålla igång men ska börja med att fixa en ny header då kanske jag får upp motivationen eller nått . Så kommer fixa ny header idag eller i veckan och sen komma igång igen!


3 st favorit bilder

Lycka <3


Flytta för skänkeln

Idag körde vi nästan ett helt ridpass i skritt. Jajamän endast typ 2 varv trav annars körde vi volter,serpentiner, skänkelvikning, öppna och sluta mm. Meningen med passet var som ni kanske hör att flytta för skänkeln. Hon var jätte duktig och fin. Då jag märkt att hon börjat fått för sig lite " tonårs" fasoner, backar , vägrar stå still , vägarar gå fram osv. så därför körde vi lite markarbete då jag gick bredvid henne på raktspår och böjt spår och flytta för skänkeln, hon skötte sig utmärkt. Men när jag ska hoppa upp går hon undan hela tiden och står aldrig still så jag fortsatte flytta för skänkeln och efter en tid stod hon hyfsat still. I början av passet jobbade vi därför att stanna och stå still, gå fram ett par steg och stanna igen osv. Det gick bra det med. 
 
Att hon börjat hålla på sä här är inte någonting jag tycket är så speciellt kul men hon är ju faktisk "tonåring". Hon är ju faktiskt bara 6 år men just därför är det lika bra att säga till och lära henne att det inte är okej så att det inte följer med sen när hon blir äldre. Därför kommer vi nog köra en del markarbete framöver. Men det blir säkert bra :)
 
 
Imorgon om vädret tillåter blir det nog en uteritt, om det blir så kommer vi ta det chill och bara slappa, det har hon förtjänat efter de senaste 2 veckorna då vi kört så hårt och fokuserat. 
 
Nu när det börjat gå bra med lastningen kommer vi nog börja åka till ovalbanan (örsta) sådär ibland :) Kul!
 
 
Bästa tjejen !

Bilder från tävlingen

Här kommer en bilder från tävlingen, har inte riktigt koll på vilka jag redan lagt ut så ni kanske kommer få se några som ni redan sätt men det får ni leva med! ;)
















































 
 

Lag - SM uttagningen

Tjena ! Var helt slut igår så orkade inte blogga , hehe laaat.

Var ska jag börja? Att låta henne vila 2 dagar innan tävling= inte en så bra idé. Haha under uppvärmningen var hon helt okej mycket energi men endå hyfsat avspänd. Flaggloppet var först och jag är verkligen nöjd med hur det gick. Tess sa att det smartaste var att första löpet att ta det lugnt och se till att ta alla flaggorna. Hon var väldigt bråkig , ville inte gå fram minsann så efter en hel del backande och en liten halvstegring kom vi fram i tölt och tog alla flaggorna , mycket bra. Haha när jag satte sista skrek mamma typ " ös på sista nu Fanny!" Och ja bara " oh just fan nu kör vi" och jag tänkte inte riktigt på att det var min känsliga lilla häst jag red så jag skänklade på ordentligt och hon flööööög fram. Haha Gud vad kul det var! Full fart i galopp sen läger hon lite pass och sen galopp igen! Haha det var skitkul. Eftersom jag satte alla flaggor och fått en tid tänkte jag satsa i sista loppet så vi gasade på i galopp men då var hon lite för taggad men vi lyckades få tag på första flaggan med satte den inte så orkade inte bry mig om den andra för hon kötta på.

Men jag fick en tid och hade väldigt roligt! Tror det bara var jag och tuva som satte alla flaggorna men jag var endå nöjd.

Hennes lagrade energi funkade i flaggloppet för det var ju flumridning men sen när det var dax för allvar så gick det inte lika bra ....

Under uppvärmningen var hon astaggad, spänd , het och väldigt stark. Hon ville inte lyssna på mig.

Vi genomförde programmet men hon var så spänd och Stark så det gick inte så bra, hehe. Spänd = passtakt , fel galopp (lyckades få rätt sen) som också var okontrollbar. Traven och skritten gick väl endå okej. Sen nu då . Passlägningen. De gånger hon varit avspänd och lagt pass frivilligt har det varit en härlig adrenalinkick men nu var hon för taggad och jag red som en kratta och var själv lite spänd pga av galoppen. Jag tog galoppen för tidigt och eftersom hon var så extremt stark igår lyckades jag knappt få henne i pass. Men vi fick iaf lite pass. Haha blev väl inga höjdarpoäng , typ runt 3-4. Hade hon varit lika lugn som på hrimfaxi tävlingen vet jg att vi skulle fått mer och bättre pass. Men herregud det var första gången vi red femgång! Tess var väldigt stolt över mig trots allt kaos och både hon och Frida tror att det kommer bli jättebra när vi fått tränat mer och att vi har potential. Så det var ju iaf kul att höra !

Trots allt är jag stolt över henne. Jag har lärt mig att inte låta henne vila 2 dagar innan tävling och jag vet nu vad vi ska öva på. Vi kommer jobba mycket volter och skänkelövningar så att hon blir mjuk och fin i sidorna. Sen kommer vi fortsätta jobba mest galopp och tölt men även de andra gångarterna då även lite pass. (Passen kommer dock bara tränas när Tess är med) vi kommer även börja rida ut mer för variation.

Nu är det träning som gäller ett tag framöver och bara kötta och lära oss massa. Tanken är att jag ska hinna med 1 tävling innan jag åker utomlands. Jag funderar på Norrköping men vi får se :)

En galen , rolig och lärorik dag!


RSS 2.0