fix

Som anligt får jag be om ursäkt för bloggningen, men nu är det så att jag fått en dator i skolan så kommer kunna blogga från skolan och hemma. Kanske börjar om ett par dagar måste först fixa min dator som jag har hemma, rensa bilder och se till att jag får dom till min skoldator! så snart så kommer det bli ordning och reda! See you soon :)

Ridtur med Agnes på G

Ska rida ut med lillkusinen , blir tyvärr skarbjörka igen då det är älgjakt , vill ju inte råka bli skjuten liksom .... 

Luften är verkligen super härlig idag , sådär riktigt frisk så att man själv blir glad och pigg ! Det gillas !







Snö

Vet inte hur det är i resten av Sverige men imorse när jag gick upp fick jag en liten chock då det låg snö på marken. Haha japp snö i mitten på oktober. Fick genast lite julkänsla och vid lunch då solen sken ganska bra tänkte jag "oh vad jag vill hem och rida" nu är nästan all snö borta men lite finns fortfarande kvar . Är både glad och ledsen , vill ha snö men aldrig att man skulle överleva med snö från och med nu haha. 

Här är några bilder jag tog imorse när jag var ute och gick med Mio, inte jättebra kvalitet och så var det mörkt men ni ser ändå att det var ganska mycket. 

Längtar tills det är sådär riktgt mycket snö så man kan galoppera i djupsnö, oh vad härligt! 





Ge mig

*dreglar* bara kolla jackan , såå snygg. Önskar jag kunde vinna på lotto eller nått så jag kan köpa den här läckerbiten men sån tur har inte jag ....

Den var riktgt snygg i allfall precis i min smak! Älskar ju marinblått och de bruna detaljerna är så awsume och erkänn att den ser väldigt skön ut? Klart den är. 

Oh vill ha

Finns på hööks för 599kr vilket jag egentligen tycker är ett bra pris för en så pass snygg vinterjacka men det är inte bara flr lilla mig att hosta upp dom pengarna , tyvärr. Får önska mig den i julklapp eller nått. Den ska bli min.... ;)


Vad tycker ni ? Hiss eller diss? :)




Angående lag-SM

På träningen i tisdags diskuterade vi lite lag SM planer. Jag var nästan 100% säker på att inte vara på lag-SM med Athena. Dock tänkte jag ta med Gandur istället men nu blev det lite ändrat som vanligt haha. 


Tess var så envis med att jag skulle ha med Athena och även fast jag sa nej ett antal gånger lyckades hon alltså övertala mig, haha som vanligt då. Varför jag inte ville ha med henne är ju för att jag känner att vi inte har nerverna för någon special gren typ flagglopp, trail osv. Plus att vi fortfarande inte har tagit fram passen. Men Tess var envis och sa att det ska vi minsann träna fram. Så nu ska vi tävla lag-SM igen. Reservplanen är dock om det inte känns bra med Athena några veckor innan tar vi Gandur istället. Gandur är ju så säker och vi skulle antagligen vara väldigt bra på flagglopp men det är ju väldigt kul att ha en tränare som tror på en så mycket, känns bra i hjärtat måste jag säga ! 

Edda kommer dela upp sig i 2 lag , ett på forsen och ett hos Tess sen kommer vi också ha träningar alla tillsammans. 

Så trots att jag inte hade tänkt vara med är jag det ändå. Sen har Athena och jag utvecklats mycket sen i våras och mycket händer på ett halvår! Det blir nog bra.


Ska ni vara med på lag-SM ? :)

Kan inte fatta att det var i februari  vi var uppe på ridhuskampen och tävlade för första gången , haha mycket har hänt den dess. 

Duktig Árdis

Red ut en sväng nu på kvällen och Árdis skötte sig jättebra , tölten blir bättre och bättre och vi fick en hel del små sträckor med fin tölt! 

Nu ska dom få lite mat och sen ska jag in och bara chilla , 


ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon !:kr




Gulleplutt







Min fina lilla tjej <3

Fixar iordning

Snart ska vi lasta och dra iväg på lektion , taggade !:) 







Rakning

Vi har ju tidigare år aldrig rakat våra hästar. Anledningen är ju mest för att hästarna inte blivit ridna så mycket så att vi har tyckt det har varit onödigt. 

Men när vi rakade Gandur och Athena märkte vi hur smidigt och bra det är. Och att det faktiskt är bra även fast vissa hästar inte blir ridna så mycket. Tex vidja blir jätte svettig även efter ett kort pass och detsamma gäller för Rakel. Så nu tror jag att båda dom också är rakade( haha har inte riktigt koll) 

Vi har ju endast rakat vid bogen och halsen vilket blev ganska så perfekt för våra hästar. Det tar inte jätte lång tod att göra och underlättar för hästisarna då våra inte behövt ha 


täcken ute Heller (om det inte har varit jättekallt och regnigt såklart) 

Så det jag vill få fram är : rakning på hösten är bra !:)

Sorry för uppdateringen

Har varit lite mycket innebandy i Helgen men nu ska jag försöka ta tag i bloggandet igen! 

Så nu idag tar vi lite "just nu" inlägg. 

Tuvas ridskola rider här Idag , så fullt med ungar överallt haha. Árdis blir rakad just nu och sköter sig tusen gånger bättre än Gandur och Athena haha snuttan.

Och gissa vad ? Kom nyss hem ifrån en ridtur ensam på Athena. JAJAMÄN! Hon var som en liten ängel och lyssnade hela tiden eller ja i galoppen sprang hon kanske på liiiite fort men herregud det är bara kul att springa fort ;) jag hade fortfarande kontroll men hon fick springa lite extra :) 


Duktig tjej ! 

Imorgon är det lektion igen, tagga!











Maaat!

Hungrig och svettig tjej efter ett jobbigt ridpass ^^





Smart

På skolan har de jätte smarta typ vattenbehållare, vet inte vad de heter eller var man kan köpa dem men hästarna trycker helt enkelt med mulen på "spaken" och så kommer det vatten. Det skulle jag vilja ha hemma! Inge mer vattenbärande i dunkar och så behöver man inte ens fylla i hinkar/badkar. 

Smart grej:)

Vad tycker ni ? 


 

Hem och rida

Blev hämtad av mamma i Örebro så nu ska vi hem och rida tjejorna. Skulle rida Athena men känner faktiskt för att rida Árdis idag så mamma får ta stor tjejen! 

Nu ska dom få röra på fläsket ... ;) 




Foderrum

Så här ser vårt foderrum ut för tillfället. Mamma köpte igår 3 st jätte smart lådor att ha maten i! Vet inte vart de är köpta (glömde fråga) men finns liknade att köpa på säkert de flesta hästaffärer eller på typ ställen där man kan köpa foder , typ granngården. Riktigt smidiga och smarta var dom i allfall. Nu fick vi mycket mera ordning och så är det tusen gånger lättare att hämta mat. Bra att ha i stallet !:) 







Stackars bebisarna

Känner mig så hemsk, eftersom det vart så mycket innebandy och sen när ryggen lacka ut så har mina små hästisar blivit lidande. Egentligen tycker dom säkert att det är härligt att bara få gå runt och äta , haha små tjockisarna. Så efter idag ska jag skärpa till mig för ryggen är helt okej nu så då är det bara att köra igen! Athena ska jag i allfall sätta igång ordentligt och vi kommer jobba ordentligt med mycket bl.a. Dressyr och konditionen och sen till vintern kommer hon få de lite lugnare fast då istället kommer det jobbas just att bygga muskler, få igång kondisen och så få ner henne i vikt.Gandur har jag ingen riktigt plan för än... Men det löser sig.  Men målet är att få honom tänka framåt och med myyyycket fart, sen blir att han ska få kondis han med. 

Så hoppas på mycket snö i år så att de får jobba ordentligt ! ;)









Topreiter boots

Funderar faktisk på att sälja mina G-boots och köpa ett par från topreiter istället. Enda anledningen till varför jag köpte dom var ju för att Athena skulle ha dom men dom sitter verkligen inte bra på henne. Jag har endå lagt ut 1000 kr på dom. Och jag kan inte ens använda dom pga av att de snurrar runt. 

Känns lite surt , kastat iväg så mycket pengar på något som inte kan användas eftersom Gandur inte behöver så tunga. Men så är det när man köper utrustning vissa passar helt enkelt inte. 

Vet att jag inte kommer få tillbaka alla pengar för bootsen men kan kanske få tillbaka en del av det för dom är knappt använda. 

Har ju ett par från topreiter som sitter jättebra på henne men vill som sagt ha ett par 200g. Så om ni har något tips på ett par boots från topreiter i allt från 200-220g så får ni gärna säga till! Och om det är någon som är intresserade av att köpa mina G-boots kan ni höra av er här på bloggen eller mejla mig - [email protected]




Sitta i trav

Något jag är stolt över är att jag har lärt mig sitta i trav. Det är något jag har haft jätte svårt för och speciellt på Athena som har en väldigt stort steg. Jag kan sitta i trav på henne men nästa mål är ju såklart att jag ska kunna känna mig helt bekväm och faktiskt bli bra på det haha. 

Men är glad att jag endå har lärt mig att sitta i trav för då kan man jobba hästen på ett helt annat sätt. Nu behåller man hela tiden kontakten i sätet och kan samla upp hästen mycket bättre. Sen så gäller det ju att hästen har rätt balans också. För 3 månader sen var Athenas trav väldigt ostabil och i varje kurva bröt hon till tölt och om hästen är ostabil är det kanske bättre att rida lätt eller till
 och med stå upp i sadeln. Men nu kan  jag sitta i traven och det är jag som sagt stolt över. Sen är det såklart bara att jobba vidare på det.

Ibland måste man ju berömma sig själv hehe, inom ridningen brukar jag aldrig berömma mig själv och faktiskt så är det också viktigt att inte bara berömma hästen utan sig själv också.  




vit liten häst

Det är så synd att Athena endast är sådär jättevit på kroppen i typ en månad. För hon är så otroligt snygg och cool när hon är vit på krppen och brun på huvudet och benen. Längtar redan tills i vår då hon kommer få sina fina gosiga päls! Vet inte varför men hennes päls när hon är vit är jätte mjuk. En riktig gosbjörn!
 
 
 
 
 
 
Gaaaah så coooool
 

Några favorit bilder

Jag har jätte många älsklingsbilder på mina bebisar men här kommer några som är bland min favoriter!









Mina absolut bästa små hästar, älskar er till månen och tillbaka 1000x om <3

Söndag

Spelade match igår och när det var ca 10 min kvar så gav ryggen upp, har aldrig haft så ont i mitt liv. Jag kunde bokstavligen inte röra mig en cm och så fort jag grina/skratta/hosta så blev det tusen gånger värre. Nu idag kan jag i allfall gå hyfsat själv utan något stöd men kommer inte kunna rida idag. Mamma lär ju heller inte rida eftersom hon var på fest igår så hon lär väl vara ganska sliten ... ;)

Förhoppningsvis kan jag rida imorgon! 


Sen har jag en fråga till er, vad vill ni att jag ska blogga mer om? 

Åsiktsinlägg, tips, bilder, dagens pass, planeringar , övningar eller något annat, vill jätte gärna veta för att kunna göra bloggen lite mer intressant !:) 



Fullt upp

Det har varit massa träningar , har firat vänner dom fyllt och sovrum hos Ebba så därför ingen bloggning. Har match idag så Börjar imorgon igen!:)

Mys tröja

På hrimfaxi tävlingen fick jag en riktigt gosig tröja. Det är som en liten Björn! Den är sådär gosig i hela tröjan och utanför. Den är från north 66 och är vit. Ville ha en rosa men den sista i min storlek var isabell så snäll att köpa före ... ;) men den vita är superfin också. Kommer ha den på träningar och om jg åker på någon kurs. Sen är den ju vit och en vit tröja håller sig aldrig vit mer än en dag ..... Men den är helt underbar i allafall. Tack mina underbara päron! 

Här är 2 bilder från gårdagens outfit där tröjan ingår:) 






Cp rygg

Behöver inte skriva så mycket mer än rubriken. Min rygg är ju bara helt sönder fast det är ingen som hittar något fel förutom låsningar och liknande. Jag får alltså förutom att jag har konstant ont små attacker typ som ryggskott i olika grader, ibland är det inte så farligt men vissa gånger kan jag knappt röra mig på en hel dag. Usch för min rygg. 

Har en liten "attack" idag så skippar att rida även fast vädret är underbart men har då tur att mamma kan rida ut med henne idag. Skönt ! Hade endå planerat en uteritt så då blir allt som planerat i allafall:) 

Skönt att ha som kan rida min lilla primadonna (även fast hon egentligen är mammas ... ;))

Kanske ska ut och fota lite om jag orkar men annars får ni ha en trevlig dag!:)

Bild på min lilla donna :)

Lärorik lektion

Ja som vanligt ägde det såklart på lektionen igår. Alltid lika kul att träffa Tess och resten av tjejerna! Vi har bestämt att vi ska börja ta med fika och äta efteråt, mys på hög nivå! Vi ska även bilda lag tenglagården (Tess framtida gård ) på tävlingar, heja på varandra osv :) kul! 


Nu till själva lektionen, vi jobbade med en övning som gick ut på att jag ska bestämma vart hästen placerar benen och hästen ska vänta och lyssna på signaler. Förutom att vi i gjorde framdelsvändning varje gång vi skulle svänga ut på långsidorna skulle man gå imellan två bommar och sen rygga dom lugnt, harmonisk och rakt. På långsidorna red vi innan för spåret så att man skulle ha koll på yttersidan. Sen gjorde vi även volter, töltade och avslutade med trav. 


Tölten i början var såklart passtaktig eftersom hon inte vill slappna av så fick jobba på en volt och på slutet gick hon avslappnat och med helt okej takt. Sen avslutade vi med jättefina travövergångar. Hon lyssnade bra när vi skulle rygga och ja det går framåt ! Precis som det ska göra. Så ser redan fram emot nästa lektion! 


Som jg sagt tusen gånger är lektioner grymt bra. Tycker att alla någon gång ska ta och lägga de pengar det kostar och faktiskt gå på en lektion , det ger så  mycket ! 

Så kul att tillhöra en liten "flock" hehe




Min fina<3




Nya tröjor

Mamma beställde ett par ridtröjor med tryck på. Namn och logga. Klart så tog jag 2 st rosa hehe men även en svart, riktigt snygga! 




Lektion

Är på väg hem nu , blir att byta om, packa iordning, lasta Athena och dra till Tess. Super taggad för lektion! :) 




Hrimfaxi höst- bilder

 
 
mina bästa <3

RSS 2.0