Sleipnir KM

 
 
 
 
Hade redigerat bilderna men nu är de helt plötsligt borta? trött jag blir men här har ni ett par bilder frå nSleipnir höst och KM , hrimfaxi bilderna kommer imorgon !:)

Ge mig

Vill så gärna ha en riktigt snygg väst och den vinröda från hööks skulle inte sitta helt fel, MUMS
 
 
 
 
vad tycker ni läsare`? hiss eller diss?

lite bilder på tha flock

 
bilderna är oredigerade , ha inte orkat fixat dom än så här får ni orginalen hehe. Bilder från tävlingen kommer ikväll!
 

uruselt pass

Idag gick allt sämst, jag var tankspridd, hade ont i ryggen/nacken och kune inte fokusera alls. Så allt gick i procip dåligt förutom då att vi lyckades ta ett par fina galoppfattningar från skritt. Plus på det i allfall!
 
så ger er istället ett par fina bilder på mina bebisar
 
 
 
 

Rid dags!

Nu ska tjejerna få jobba lite i det fina vädret !:)




Árdis är hemma!

Nu är minsta tjejen hemma igen! Hon kom egentligen hem i torsdags ä. Hon har ju varit hos träning för Tess och nu är hon hemma igen. Hon står fortfarande med hos försäljning hos Tess fast hon står här hemma. 

Hon är nu töltsatt, det är stundtals rent men hon är ju femgångare så hon är såklart passtaktig men hon har ju som sagt inte töltat så mycket. Så mycket tölt träning framöver så hon lär sig hitta takten och känna sig bekväm i gångarten. 

Känns konstigt att ha henne hemma på gården igen , Lill snuttis ! 






Árdis är hemma!

Nu är minsta tjejen hemma igen! Hon kom egentligen hem i torsdags ä. Hon har ju varit hos träning för Tess och nu är hon hemma igen. Hon står fortfarande med hos försäljning hos Tess fast hon står här hemma. 

Hon är nu töltsatt, det är stundtals rent men hon är ju femgångare så hon är såklart passtaktig men hon har ju som sagt inte töltat så mycket. Så mycket tölt träning framöver så hon lär sig hitta takten och känna sig bekväm i gångarten. 

Känns konstigt att ha henne hemma på gården igen , Lill snuttis ! 






Kaos med bloggningen

Haha lite smått kaos med bloggningen , men nu är det helg och jag kan fixa iordning allt! Så håll ut vänner ! :)

Hos veterinären

Är hos veterinären nu , ska snart få komma in , men ni kan vara lugna det ör ingen som är skadad eller sjukt utan min lilla kille mio ska vaccineras idag! Så då jan jag äntligen få ta med honom till skolan ! Längtar :) han är ju en liten mes så han kommer väl pipa och tycka synd om sig själv ...;) haha bubben




Planering

Blev lite mycket imorgon så han inte ladda över bilder , de kommer idag lovar! Imorgon ska jag köra ett markarbetes pass i paddocken med Athena och sen på söndag ska vi rida , beroende på väder och lite sånt blir det antagligen uteritt annars paddocken. 

Är supertaggad tills på tisdag för då är det lektion för Tess! Man lär sig så sjukt mycket på lektioner. Roligt ska det bli :) 

Har som sagt lite bildbrist från mobilen så det får bli en bild på ruuumpooor

Ledig

Idag har jag studiedag, lite surt att det är mitt i veckan men är man ledig så är man, inte klaga över det! Athena och Gandur har vilat sen helgen och tänkte börja rida i helgen igen, kommer nu bli mer noggrannare med att köra markarbete med Athena. I för tävlingarna har vi inte kört något markarbete alls. Så nu ska jag lägga in 1 markarbetes pass med henne i veckan. Lydnad är viktigt. Så lydnad ska vi öva på! 

Tänkte lägga upp lite bilder sen från Sleipnir och hrimfaxi tävlingen idag , så håll utkik ! :) 



Tröga vs Heta hästar

Jag har ju verkligen en trög eller seg liten häst som man får skänkla och smacka på hela tiden  och en liten heting som man istället får sitta och bromsa. 

Det positiva med att ha två så olika hästar är att jag dels får lära mig rida olika typer av hästar och lära mig hur man löser olika problem. Det negativa är såklart att ibland kan det bli lite för stor kontrast. Men jag gillar mycket att de är olika. 

Personligen tycker jag bättre om heta hästar som jag får jobba ordentligt för att få lugna och avslappnade tex Athena. Hon kräver så sjukt mycket och det kan liksom ta 40 min innan hon skrittar avslappnat. Jag tror jag tycker bättre om det för att jg själv har bra tålamod och är lugn själv i sånna situationer. 

Jag har svårare för sega hästar som Gandur för att jag blir liksom irriterad när hästen inte går framåt och man måste skänkla som tusan för att ens komma fram. Då blir jag tillsist otålig och uppgiven. Men det är då skönt att ha en så lugn och säker häst som Gandur , han är verkligen min klippa. För det kan bli riktigt ansträngande att bara rida hästar som Athena och att då bara hoppa upp på Gandur och chilla är så avslappnade! Gandur är faktiskt pigg ut och är precis sådär lagom. 

Så jag tycker det är bra att ha två hästar som är olika, skönt med variation och bra erfarenhet. Men är liiiite mer för hetingar ;) sen gillar jag såklart inte de hästar som bara är heta hela tiden och aldrig slappnar av. 

Vad föredrar ni , de lite mer heta eller sega hästarna ? :) 

Hur är era hästar?:)






Hrimfaxi höst

Jag är så sjukt nöjd med helgen! Visst vi kom faktiskt inte över 5.0 men ritten som vi gjorde på uttagningen slår kompenserar upp det. 

Hon var lugn, avslappnad men hade fortfarande energi. Skritten och tölten kunde ha gått lite bättre men hon gick så fint. Vi var harmoniska. Hon lyssnade på mig och var mjuk och fin hela tiden. Sen blev det i galoppen i början full fart framåt innan jag fick ihop henne ordentligt men men den ritten slår allt. Om vi nu kan fortsätta därifrån att hon är lugnt och cool på tävling så kan vi nu börja fokusera just på att gångarterna ska fungera som bäst. Går vi så där harmoniskt på framtida tävlingar så har vi bra förutsättningar att lyckas. 

Hon skötte sig även exemplariskt under båda dagarna. 

Finalen var bara kaos, vi har inte tävlat mycket och än så länge klarar hon inte av att vara lugn när 6 hästar är på banan samtidigt. Sen skötte hon sig fortfarande , hon drog inte eller så men känslan var inte alls den samma. Sen var det ju i vänster varv vilket är vårt dåligaste men är sjukt nöjd att vi tog rätt galopp och ingen pass



Gandur är jag lite besviken med , energin var på noll och jag vet ju att han kan. Det är nog det som stör mig mest , just att jag vet hans kapacitet. Blev ingen trav i allafall men då blev det massa rollningar istället haha. Sen är han egentligen inte i tävlingsform utan tanken var att jag skulle testa tävla ho om för att se om jag vill fortsätta , vilket jag vill! Så till i vår kommer han vara fit for fight! 

Är jätte nöjd med helgen och nu känner jag att Athena och jag känner varandra och jag vet hur jag ska hantera stegringsproblemet, vi ska börja rida lektioner , någon kurs  och jobba på hemma. Jag har utvecklas som tävlingsryttare och Athena börjar känna sig bekväm på banan. Det är nu vi kommer börja fokusera på just taktproblem, form , aktion osv. Oh taggar redan nästa säsong ! Tror det kommer bli super !

Nu får hästarna lite vila den här veckan sen kommer vi fortsätta jobba där det kommer bli bl.a. Mycket konditionsträning och mycket lösgörande övningar:) 

Den här bilden är tagen av Emma Sundman, den är stört fin! Ska kolla om man kan köpa den så att jag kan få den utan text dels till datorn men även att Framkalla och sätta den i en ram , fina killen! 

Övrigt så var tävlingen super , och härligt att träffa massa roliga och mysiga personer!:)


4:a

Efter en kaosig ritt kom vi på delad 4 plats! Det var vääääldigt jämnt och även fast det var lite eh ja kaos är jag jättenöjd !:) 

Skriver mer sen om allt :)

A-final

Taggar A-final med bästa ! 

Så stolt

Jag är så nöjd med vår ritt, hon var så harmonisk och fin så jag nästan är gråtfärdig. Poängen var helt okej men struntar verkligen i poängen just nu. Hon gick precis som jag ville och det är det viktigaste sen är det bara att jobba vidare ! Vet inte om det blir A eller B-final än men uppdaterar när jag vet :) 

Min fina fina häst! 

T8

Gick inte alls bra, han trava faktiskt inte men han hade ingen energi och rollade som en galning, känslan var inte där helt enkelt. 

Men han är ju inte tränad för tävling , har tagit med han för att prova, han har inte tillräckligt bra kondis så i vinter ska det bli mycket konditionsträning i snön! 


Nu lunch sen taggar jag fyrgång ! :) 

Lastade







Vädret är sämst men vi är taggade ändå ! Nu kör vi! :D 

Inför imorgon

Imorgon är det äntligen dags! Hrimfaxi höst och hemmabana. Jag är glad att det här var den sista tävlingen av de 3 jag tänkt åka på. Vi har varit på Örsta många gånger nu och jag känner verkligen att vi är redo! Lektionen med Tess i tisdags var guld värt och jag vet vilka misstag jag inte ska göra om. Nu kommer såklart tävlingsmänniskan i mig till liv för nu har vi övat på de andra tävlingarna och ni gäller det, nu ska vi visa vad vi kan. Sen känner jag ju lite press också , min familj/släkt och vänner kommer och kollar så vill ju verkligen att det ska gå bra ! 

Det här är också sista chansen för mig att uppnå mitt mål inför säsongen , att få minst 5.0 

Eftersom det har varit lite strul med Athena och att hon stegrar sig och håller på gör att målet egentligen är att vi ska komma in på banan och göra vårt bästa, men självklart vill jag få minst 5.0 

Fett taggad är jag och hoppas verkligen att det kommer gå bra imorgon. Athena Kommer sköta sig och Gandur kommer inte börja trava och jag kommer inte gör a några dumma misstag. Det är de tankar jag kommer ha i huvudet imorgon. 

Önska mig lycka till!:D 

Och om någon av er läsare 




ska dit : LYCKA TILL! 

Gandurpojken






Hem och rida !

Slutade halv 12 idag så sitter nu på väg hem till mina små hästisar. Kommer nog rida Gandur först ut med fokus på tölt. Kör utan boots så får vi se om det blir någon skillnad. Sen blir det ett pass med Athena i paddocken, göra ordning lite mat till dem , smörja ordning träns och sen fixa mig för att gå på bio med mina vänner. Älskade fredag ! Sen taggar vi tävling imorgon !! 



Gör ordning bebisarna

Fixar iordning hästarna nu så att när Anna kommer kan vi dra på en gång ! :) 




Planen för idag

Kommer rida ut en sväng med Anna idag , Athena behöver en Chill ridtur ut, sen att vädret är skit är ju en annan sak ... Men ut ska vi! Och vi kommer tölta som galningar! Det har varit alldelles för dåligt med uteritter och det är en väldigt viktigt del i träningen så det ska bli skönt att komma ut en sväng :) 

Ska fråga om inte Anna kan rida Gandur idag istället för Rakel , är inte helt frisk än och orkar verkligen inte rida Gandur också. 

Imorgon kommer Gandur ridas ut med fokus på tölt och enbart tölt. Ingen trav tack! Athena och jag kommer köra samma övning som vi gjorde hos Tess i tisdags. En lagom övning som lösgör henne men som samtidigt inte är för ansträngande. Mycket bra ! 



Ridlektionen

Var ju på ridlektion hos Tess i tisdags och det gick verkligen super bra. Övningen vi gjorde gick ut på att hästens skulle lyssna på mig och mina hjälper, lite lydnad men ändå en lösgörande övning. Jag ska bestämma var hästen sätter benen. Vi red som i en fyrkantig 8. På mitten linjen skulle man se till att hästen spårade så att man fick se till att alla ben var där de skulle. Efter mitten så svängde man varannan gång åt höger eller vänster genom att göra en framdelsvändning. Sen skulle man i alla andra hörn bara se till att hästen flyttade för skänkeln. Vi började såklart i skritt och när vi kände att de var helt lösgjorda och avspända och att vi ryttare var avslappnade gjorde vi samma övning i tölt och skritt övergångar. När vi lyckas med det gick vi över till traven. 

Och vet ni? Athena och jag kunde alltså trava i samma fina form som i skritten avslappnad och i mitt tempo utan några rollningar. Asså Gud vad stolt och glad jag var! Det var helt underbart, gaaaah ! :D 

Tess sa att man ofta måste påminna sig själv att kolla så att man verkligen är avslappnad, de var massa gånger då jag satt och spände mig utan att jag märkte det tills hon sa till mig. Och när jag då slappnade av så gjorde ju Atjena såklart det med. De känner verkligen av minsta lilla. Så om man tycker hästen är trippig eller ligger på i handen så måste man först checka av att man själv verkligen är avslappnad.

Något som kanske är en självklarhet men som jag verkligen fick förståelse i tisdags var just att handen ska vara på samma ställe hela tiden oavsett vilken gångart jag rider. Vilken är så sant. Om hon går i avslappnat i en fin form i skritt så ska jag ju liksom inte förstöra det när vi ska tölta genom att dra upp huvudet på henne. Då blir hon ju såklart spänd. Samma sak i traven , jag ska inte behöva länga tyglarna en meter för att hon ska börja trava.  Handen ska vara på samma ställe sen ska jag bara behöva inverka med skänklarna och sätet. Är hon och jag helt avslappnade så är det inga problem. I tisdags gjorde jag det och självklart gick hon bra då. Många gånger har man för bråttom också. Är hästen inte lösgjord i skritt och går avslappnat i skritt kommer den såklart inte göra det i de andra gångarterna. Det här vet ju alla även lilla jag men många gånger går jag vidare när hon är hyfsat genomriden och då blir det ju inte så bra som det kan bli

Lärde mig mycket på den här lektionen eller fick snarare en insikt vad det faktiskt betyder. Tess är grym helt enkelt och min häst är grym. 

Blev lite långt inlägg haha men lärde mig verkligen någonting och ville liksom förmedla det vidare. Så kortfattat : var avslappnad och ta det lugnt så blir det awsume. Lektioner är bäst!:) 



3 super tjejer

Jag har tre riktiga Super tjejer i mitt liv (och en massa andra men de här mer inriktat runt hästar) och de är såklart min fantastiska häst Athena , min otroliga ridlärare Tess och såklart min Underbara mamma! 

Athena trots att hon kan vara enkelt sagt dum i huvudet så är hon en så fantastisk häst sol jag älskar så otroligt mycket! Hon har utvecklat mig så mycket och gör fortfarande, bästa häst

Sen har vi Tess som inte bara är en otroligt bra ridinstruktör som redan på en kort tid har hjälpt mig så mycket i min ridning utan hon är också den mest glada och gulligaste tjej jag träffat! Hon är grym

Sen har vi såklart min mamma som har gjort allt det här möjligt , utan henne hade jag för det första inte börjat ridit och hon hjälper mig verkligen med allt. Hon finns alltid för mig och skulle jag dra upp alla saker som gör henne till världens bästa mamma skulle inlägget blo vääääldigt långt. Så det enda jag tänker skriva är : mamma jag älskar dig så mycket , du är helt enkelt underbar ! 

Tre super tjejer verkligen sen har jag resten av min familj/släkt och mina vänner som jag också älskar så mycket! 

Vad skulle jag göra utan alla er ? 


Lektion

Drar iväg till Tess för en efterlängtad lektion! Mår Inge bra men nu ska jag fan dit. Äntligen! :) 


Lilla Gandur

Jo mamma kom på en sak när vi diskuterade varför han så lätt går ner i trav och vissa stunder faktiskt blir travtaktig. Vi är ju så vana med att alltid ha handskas med hans passtakt att vi inte tänkt på något annat. Men visst är det så att man inte sätter på boots på en travtaktig häst? Det är något vi aldrig tänkt på men som mamma bara kom på :bootsen måste av. Fast det är så svårt med honom för ibland kan han ju bli lite passtaktig i den korta tölten (bara ibland ) så då är frågan om vi ska skippa bootsen helt eller om man ska ta vanliga boots som man köper på hööks ( vikten är typ 150g) . Jag vet inte riktigt vad vi ska göra så vi kommer i veckan helt enkelt prova helt utan och med vanliga. 

Haha jag är verkligen inte van med hästar som både kan vara passtaktiga och travtaktiga. Men han är nästan aldrig travtaktig men med boots går han väldigt lätt ner i trav. Så om vi tar bort bootsen kommer det nog bli bra , det får tiden utesluta ! 

Är det någon av er läsare som har en häst som både kan vara trav och-passtaktig ? :) 



Summering av helgen

Måste börja med att säga att jag är riktigt nöjd över min tjej i lördags! Faktiskt är det endast mitt fel att det inte gick så bra som det kunde ha gått. 

Första misstaget jag gjorde var uppvärmningen, red inte igenom henne ordentligt i skritten vilket också såklart resulterade i att skritten i uttagningen inte blev bra. Och misstaget innan det var att jag nog red henne lite för länge på fredagen, hon hade samma energi som vanligt men eftersom vi red ganska hårt kan hon fått träningsvärk. Tredje misstaget jag gjorde var att jag inte drev på henne i traven. Och det sista och mest irriterande misstaget var såklart att vi fattade fel galopp. Jag kände att något inte var rätt men istället för att rätts till det på en gång galopperade vi en hel långsida i fel galopp. Sen tog jag en ny fattning och vi galopperade i höger galopp 1,5 varv. Vanligtvis brukar domarna dra bort 0,5 för fel galopp men de drog alltså bort 1 poäng. Tråkigt såklart med tanke på att vi skulle fått 4st 5,5 för galoppen.  Så klantigt av mig! Det är något jag kommer vara väldigt noga med i framtiden , fatta rätt galopp. Haha det roliga är att hon aldrig har fattat fel när vi ridit i vänster varv men så kan det va. 

Lite komiskt är att skritten som är hennes bästa gångart gick sämst och tölten som är sämsta gångarter gick bäst. Skit roligt att vi fick en 5,5 för tölt! Blev super glad! Och fick endast 2 kommentarer det det stod bitvis passtakt. Roligt roligt! 

Men Athena ska ha så mycket beröm för att hon skötte sig, övertaggad som vanligt men inga dumheter! Så stolt! 

Även fast poängen vart dålig (pga mig) så märkte jag vilken framtida stjärna jag har. Jag behöver bara lära mig och det går framåt för båda oss, har en känsla att vi kommer lyckas i framtiden! 

Nästa helg är det alltså Hrimfaxi höst. Vår hemma bana som både jag och Athena är vana vid. Jag ska vara på topp nästa helg och inte göra något misstag, allt ska sitta! Det är då det är på allvar ...;) 





På väg hem

Gandur och Agnes töltade på jättefint men han bröt såklart av i trav ett par gånger... Annars

 var de superduktiga båda 2! Nä nu ska hans "bryta av i trav fasoner" bort, haha lillkillen! 

4,74

Helt okej ritt , galoppen och tölten okej traven sådär och skritten blev jag besviken på då vi kan så mycket bättre, men vi kom in på banan och körde vårt program. Det mest irriterande är att varför det inte gick bra var pga av mig. Haha en felfattning i galopp, för kort tempo och lite dålig uppvärmning , skämmes Fanny! Men jag är glad ändå och det här var ju en träning. Det är nästa helg vi ska vara på topp! Jag ska vara på topp

Nu rullar vi iväg






Awsume

Idag var en sån här riktigt bra dag! Eller det gick både bra och okej men i överlag kändes det awsume. Tölten funkar inte speciellt bra just nu men så får det vara. Traven däremot fungerade underbart bra idag. Kunde ha ett bra stöd med handen och skänklarna och hon travade på riktigt fint , sökte sig neråt i formen och jobbade med hela kroppen. Galoppen gick helt okej och skritten kändes bra. Så det var både plus och minus i dagens pass. Men nu kommer vi till det bästa: jag red ut från gårdsplanen utan gramanen själv. Jajamän ! Ni läste rätt! Vi ville testa utan graman först (vill inte använda den mer än vanligt) och då tog hon tag i bettet och drog åt sidan och stegrade sig. Sen la jag spöt på rumpan , litade mig framåt och drog mer tyglarna långt ner åt sidan och då slutade hon! Sen gick vi ut genom gårdsplanen utan problem och skrittade bara en liten bit innan jag vände. Oh underbar känsla ! Nu vet jag hur jag ska göra på tävlingen imorgon om hon dummar sig ,sen kanske hon inte ger sig om hon gör så imorgon men man kan ju hoppas! 


 

Tävling imorgon

Jaha då var det tävling imorgon igen. Känns verkligen inte som att jag ska tävla! Är inte alls inne i min vanliga "tävlingskänsla" känns typ som att jag ska till skolan som vanligt imorgon , men icke! Ska såklart bli sjukt kul! Kommer antagligen in i mitt tävlingsläge Sen ikväll när allt ska fixas iordning. Hoppas verkligen att hon sköter sig och att vi kan göra en riktigt bra uttagning! Vill verkligen lyckas att genomföra en ritt där hon sköter sig, är lugn och lyssnar på mig. Men det är ju djur vi håller på med och dom vill ju inte alltid lyssna haha. Nä men nu ska vi tagga igång! Först hem och rida , ge lite mat åt henne , packa och åka på träning sen hem och fixa alla grejjer som ska med. 

Är det någon av er läsare som ska till Strömsholm och Sleipnir Höst/KM? :)

Önskar min pålle skulle vara så här smal och vit just nu.... 

Klädångest

Jag var värsta klädångesten. Jag vill använda mina nya HV polo byxor men har ingen snygg eller ens matchande topp att ha till. Vill verkligen ha mina nya byxor dom är precis lagom , inte för fula men tillräckligt fina för tävling. Men har jag ingen tävlingströja till så kan jag ju inte ha dom! 

Men ska fråga mamma om hon inte kan köpa en åt mig idag när hon ska till hööks för att hämta ut gramantyglarna. Då löser det sig nog! 

Haha blev ett väldigt "tjejigt" inlägg men jag är lite av ett modefreak och allt måste matcha. Men tror hon kunde fixa en åt mig , bästa mamma! Dagens ilandsproblem hehe. Vill helst ha en marinblå men annars en vit!:) 







Trav

Det känns som om Traven äntligen börjar bli bättre. Tycker vi har stått still lite i utvecklingen på sista tiden när det gäller traven. Nu börjar rollningarna släppa när vi rider på en stor volt. Och något som börjat komma de 2 sista passen är att hon börjar söka sig neråt i traven på rakt spår. Vi börjar även kunna rida med ordentlig tygelkontakt ( det är även då hon söker sig neråt i formen) 

Traven är fortfarande inte speciellt stabil men nu känner jag att vi går åt rätt håll!

Vi kommer fortsätta att jobba med tempot och formen. Sen kommer vi även jobba med att trav rent på volt, och då även börja göra det på en mindre volt. Tror det blir bra!

Hur är det med era hästar, har de lätt eller svårt för trav? :)


 

Lite planering

Igår red mamma ett travpass i paddocken så idag tänkte jag att det får bli lite tölt och galopp. Jag vill verkligen jobba igenom oss i tölten! Sen ingår det ju alltid i varje pass lösgörande övningar så som skänkelvikningar, voltarbete mm

Imorgon kommer vi rida ut och gå igenom alla gångarter , vill kunna få ihop henne ordentligt och reglera tempot som jag vill utan att hon bli spänd och stel. Tror det blir så här , kan dock bli utrritten blir idag och paddock passet imorgon (haha jag och mina planeringar )

Hörs senare:)




Startlistan

Nu har startlistan kommit ! Haha blir alltid lika glad. Vi är vääääldigt många , över 20 st anmälda, och även fast det blir mycket hårdare konkurrens är det kul att vi är många! Första gruppen startar 11.30 och min grupp rider i mitten någon gång. Så när första gruppen startar börjar vi nog med uppvärmningen ! Hoppas verkligen att hon kommer sköta sig! Och om hon inte  gör det ska jag inte bli hysterisk och flippa ur som förra gången .... Utan då är det så helt enkelt. Men hoppas dom sagt att allt går bra. Såg förresten att jag kommer rida med Linnea (Hrimfaxare ) som jag känner lite , kul! 

Det har blivit något strul med betalningen. Vi har betalat in men pengarna har inte kommit till Sleipnir eller vad man ska säga. Men mamma har ju ett "kvitto" där det står att vi har betalt. Ja så det borde lösa sig. 

Om idag då så kommer mamma att rida Athena. Jag har nämligen match och ska börja packa nu m. Nervöst ! Säsongens första match för mig! Laban mig lycka till ! :) 



Den nya uppdateringen

Älskar verkligen den nya blogg.se appens nya uppdatering! Den är så awsume. Bloggar till och med hellre från mobilen än Datorn nu! Jätte smidig är den! Så nu kan ni få ordentliga inlägg hela tiden ;) så stor hiss på blogg.se! 


Vad tycker ni om den nya uppdateringen? :)





Nya ridbyxor

Mamma var på hööks och hittade dom här über snygga ridbyxorna från HV polo. Dom är lite förstora men det funkar. Verkligen älskar dom, helt underbara ju ! Masa fina dekorationer och såklart lite bling bling! Oh äska bling . Var halva priset och kostade då ca 800kr. Kommer nog kanske använda dom till tävling någon gång, tycker egentligen de är lite för fina för att bara rida runt i hemma. Blir att använda dom till kurser, ridlektioner och kanske tävling. Väldigt snygga i allafall! Me gusta

(Lite dåligt ljus) 








Rakning



Rakar Athena nu, hon var lite stållig först men nu går det bra !:) 

Nästa helg

Angående nästa helg så kommer den bli lite annorlunda. Jag kommer endast rida Athena i V5 och jag hoppas såklart på att det kommer gå bra både under uppvärmningen, när vi ska gå in på banan och såklart att själva ritten går bra. Jag kommer alltid Satsa på att vinna... Förutom nästa helg haha. Jag har nämligen bestämt att på söndagen spela ungdoms SM med mitt lag vilket betyder om jag skulle gå till final kommer jag stryka mig. Nu kanske många tycker "fan vad onödigt att ens vara med då" men grejjen med tävling för mig och Athena är att bli vana att tävla. Jag kommer fortfarande att ge allt för att vi ska få så höga poäng som möjligt. För bara det är en vinst för mig. Sen såg jag att det är jätte många bra ryttare som jag ska tävla mot så mina chanser till final var kanske inte jättestora heller ... ;) men vi ska absolut göra vårt bästa! 

såg förresten att jätte många jag känner ska vara med , super kul! Alltid mycket roligare att tävla om man känner lite folk! 

Så då vet ni lite hur läget ser ut! :) 



Eidfaxi KM del 2

Tänkte berätta lite mer vad jag tyckte om tävlingen i sig själv. 

Jag gillade banan väldigt mycket, precis  sånt underlag de hade passade oss perfekt, ganska hårt men endå lagom. Något som jag tyckte mest om var såklart alla uppvärmningsmöjligheter! Det fanns både en ridbana, en liten "utesväng" och en till ovalbana. Just det  sistnämnda var ju bara helt fantastisk! Gandur hatar ju att gå på ridbana och Athena är lättare att värma på en ovalbana så att hon verkligen få använda sin energi. Så det var verkligen super.

Försäljningen var helt okej och detsamma priserna, älskar ju att vinnarna får täcken (haha även fast jag nu inte fick något) men så brukar det ju vara på nästan alla tävlingar , me gusta

Sen tyckte jag att det var lite dålig info om startlistor och resultat. Jag tycker man kan sätta upp det någonstans så att man kan kolla. För tyckte det var lite smått rörigt med tiderna. På internet stod en tid och sen säger speakern en annan och sen var det en hel annan tid. Så det var ett minus. 

Annars fanns det gott om plats att ställa transporterna, det fanns utrymme att bygga hagar o


ch så fanns det en publikläktare som jag tycker alla banor borde ha! 

Så måste säga att det var en riktigt bra tävling och jag kommer åka dit igen! :)

Någon annan som varit på deras tävlingar? Vad tyckte ni ? 

Gramantyglar

Igår fick jag låna ett par gramantyglar av tuvas ridlärare. Som jag nämnt tusen gånger så stegrar Athena sig bl.a. När vi ska rida ut själva. Sp

öt funkar inte på henne, då blir hon ännu värre och envisare så gramantyglar är det vi provar nu. Ska poängtera nu på direkten så att det inte blir något missförstånd : jag kommer endast använda gramantyglarna när vi ska rida ut själva . De ska alltså inte användas för själva ridningen, tänker absolut inte använda dem för att hon ska "böja på nacken och gå fint" de är endast till för att hjälpa mig att få henne sluta stegra. Förhoppningsvis kommer vi inte behöva använda de så mycket utan att hon förstår att hon inte kommer undan med stegringar. 

Red som sagt med det igår och nog funka det! Hon blev självklart väldigt irriterad att hon inte fick som hon ville. Hon försökte en gång till när vi skulle svänga mer till Skarbjörka men sen skötte hon sig hela vägen ! Hon var helt svett mycket pga av att det tog mycket på hennes psyke att inte få komma undan. 

Nu blev det lite längre tur än vad det brukar i fortsättningen kommer jag rida som vanligt i paddocken och sen kommer vi skritta ut en Kortis bara. 

Hoppas verkligen att hon kommer ge sig nu, men tror faktiskt det kommer fungera. Vill så gärna att vi ska lösa detta ! 

På tal om något helt annat ska Athena rakas imorgon, det ska bli spännande med hennes färg .... Men eftersom hon sätter vinterpäls kommer hon antagligen vara brun men man kan ju hoppas på att hon är vit ;) 



Bilder från tävlingen

 
 
som sagt drev jag som en tok och lutade mig alldelles för mycket bakåt (haha som ni kan se) kommer doc aldrig hända igen, usch och fuy och blä. Så skit i mig och kolla in min fina prins istället! 

Rakning

Gandur ska rakas idag. Kommer bli en väldigt simpel rakning mest vid halsen och bringan. Vi har aldrig rakat han förut så det ska bli spännande ! Sen ska Jag och Athena testa en nu grej. Får se om det hjälper ! Har väl inte för höga förhoppningar ....

Brukar ni raka era hästar? I såfall hur ? :)


Eidfaxi KM del 1

Okej tänkte börja med att berätta vad som hände inför fyrgången men som ni alla kanske förstod så blev det ingen uttagning för mig och Athena.

Som jag skrev efter tölten då hade hon skött sig super verkligen. Hon var framåt och taggad på ett bra sätt , hon lyssnade och var lugn. Precis så som jag ville ha henne.

Inför fyrgången kände jag redan när jag hämtade henne att hennes attityd inte var densamma. Hon var seg och motig och sen började hon bli uppstressad. Men vi kom in på uppvärmningsovalen och hon var väldigt stressad , hon var inte alls samma häst som inför tölten. Men hon lydde endå och gick framåt. Så när jag skulle in kände jag att det faktiskt skulle gå att få in henne på banan utan bråk. Jag var i första gruppen och tjejen jag skulle ridit med hade strukit sig och eftersom jag strukit Gandur säger dom i högtalaren precis när jag ska gå in om jag inte kan byta till sista gruppen ? Athena är ung och har mycket vilja och jag hade anpassat uppvärmningen för att gå in just då.

När de ropade upp och frågade om jag kunde byta blev jag jätte stressad och alla bara glodde på mig så i panik sa jag ja. Detta betydde att jag var tvungen att vänta i en kvart till. Så jag skrittade mest och töltade lite bara för tt hålla igång henne så att hon inte skulle bli stel. Märker att hon blir mer och mer otålig och när jag är på bortersta långsidan tar hon tag i bettet drar åt sidan och springer ut genom ena ingången. Och när jag försöker få in henne stegar hon sig och vägrar gå in igen. Just då ropar de in mig till collectingring. Hoppar upp och rider bort Till ingången till collectingring men där stegrar hon sig och totalvägrar. Folk kollade så klart men mest på ett undrade sätt. Jag skulle aldrig fått in henne så jag hoppar av och tårarna sprutar och då kommer mamma springande frön publiken och jag slänger helt enkelt tyglarna till henne och springer går snabbt därifrån.


Jag har aldrig varit så arg och besviken förut som då. Jag är ganska stolt av mig och jag tyckte det var så grymt pinsamt och jag skämdes som en tok. Jag var förbannad på allt och alla inklusive mig själv.


Om jag hade vågat stå på mig och sagt att jag faktiskt var tvungen att rida då jag först skulle det hade detta aldrig hänt. Men jag ville såklart inte vara till besvär. Lite taskigt måste jag säga att fråga om jag kunde byta just då jg skulle in. Men samtidigt var det ju jag som godkände. Och detta är egentligen ingen ursäkt för Athenas beteende, absolut inte. Hon FÅR inte hålla på så här.

Men så är det . Alla hästar har olika sätt för att visa att "det här vill jag inte" och för tt slippa jobba. Athenas sätt är att stegra sig. Hon var i denna situation helt enkelt trött och ville inte mer. Sen har hon konditionen för att rida 2 grenar egentligen men hon tyckte att det blev för jobbigt. Hemma när hon stegrar sig handlar det inte om trötthet utan bara att hon inte vill. Det är svårt att förklara för er hur mycket vilja hon faktiskt har. Det är den viljan som kan ta oss långt om vi lyckas använda den på bästa sätt.

Tråkigt såklart och vi måste få bort det men det är inte "bara" så tills vi löst problemet kommer jag endast rida henne i fyrgång på resterande tävlingar. Vi satsar på en sak i taget helt enkelt! Man måste ha tålamod och jag ger mig aldrig förrän jag lyckats! Man ger inte upp på de man älskar!

Haha blev ett vääääldigt långt inlägg men tänkte att ni skulle få veta vad som hände!

Men något ni måste veta är att om man räknar bort fyrgångsuttagningen så är jag JÄTTE NÖJD med båda hästarna!

Och som sagt det kan inte alltid gå bra , nu satsar vi tills nästa helg!


Godnatt !

Godnatt söta bloggläsare! Utvärdering mm kommer imorgon !:) puss


Kollar terräng

Är och kollar terrängtävling nu , shiit vad snabbt det går och vilka hinder ! En vurpade rejält för en liten stund sen , det gick bra men fick typ hjärtat i halsgropen. Har aldrig varit på terräng tävling förut , riktigt spännande !


5:a!

Kom sist i finalen, trots att jag är en vinnarskalle är jag inte besviken. Är endå nöjd med honom! Vet inte varför men så fort vi kom in på banan dog han totalt. Ingen energi alls och vi sitta och smacka och driva som en galning. Fett resulterade också i att jag lutade mig alldelles för mycket bakåt . Haha uuuusch för min sits. Men vi fick endå trots att han inte ville springa en 5,5 !

Han har redan börjat fått vinterpäls så vi kommer raka honom imorgon. Han ska också börja få havre (=energiii) och jg ska tänka på min sits. Men det var faktiskt vår första tävling tillsammans och vi har förhoppningsvis många framför oss!

Nästa helg är det Strömsholm som gäller. Athena och jag kommer endast köra fyrgång och hoppas att vi slipper stryka oss.... Gandur har jag faktiskt låna ut till min kusin som ska köra en T8 på honom. Tagga!


Framme

Ska inte rida förrän 10.10 så tills dess får Gandur göra det han älskar mest: ÄTA


Då drar vi mot Final

Nu är prinsen lastad och vi är påväg mot Eskilstuna för T7 final! Fett taggad! Håll tummarna !


Tagga final imorgon !

Haha nu är allt lugnt och fint igen , berättar mer exakt vad som hände imorgon, tråkigt att jag var tvungen att stryka mig och jag tyckte det var super jobbigt och pinsamt men shit happens, citerar min pappa efter han fick reda på att vi blev strukna: eh det är bara bra allt kan inte gå räls. Vilket är sant , allt kan ju inte gå bra hela tiden, vi ska ta tag i problemet och lösa det. Nu lägger jag allt fokus på en som förtjänar det , Gandur ska gå final imorgon och det är så otroligt kul! Vi kommer satsa och göra vårt bästa!

Nu har vi faktiskt besök av ett par fälttävlans ryttare och hästar. De ska tävla imorgon så de fick komma hit och h hästarna, riktigt mysigt !


Så otroligt arg,besviken och ledsen, så himla tråkigt att hon ska hålla på så här, usch och fy och blä. Skäms så otroligt mycket. Bara att försöka lösa problem, ska prata med Tess och se om hon kan hjälpa oss . Kan inte skriva mer är för arg....


Kommentarer

Såg kommentarerna och förstår lite mer nu. Håller absolut med domarna att jag hade för högt tempo med Athena , för det hade jag och det kan jag erkänna. Att hon inte gick helt rent speciellt i vänster håller jag också med om men tycker jg kunde fått lite högre poäng. Men förstår endå lite mer nu när jag sett kommentarerna. Känns bra att veta vad vi ska förbättra!

Såg även att Gandur inte fick en enda kommentar om passtakt ! Så himla kul att passtakten är borta! Helt sjukt att han för bara några månader sen gick i grisepass. Nu går han istället över i trav haha, så det och tempot fick vi avdrag på. Så vet precis vad vi ska förbättra tills imorgon! Oh tagga final med bästa killen!

Strök honom förresten i fyrgången. Vill spara energi tills imorgon !


T7 avklarad !

Nu har vi ridit klart t7. Athena var superduktig , hon dummade sig inte en enda gång och lyssnade jättebra. Är verkligen stolt över henne! Tyvärr visas det inte i poängen, inte för att vara dryg men tyckte domarna var lite snåla faktiskt . Jag vet att tölten är långt ifrån perfekt men hon gick mycket bättre idag än vad hon gjorde på Hrimfaxi vår och då fick vi endå 4,3 , idag fick vi 3,8 någonting. Men så kan det ju vara ibland och är endå stolt över min tjej!


Vad kan man säga om Gandur ? Jo lite trött och energilös men han gick jättefint! Haha blev lite trav mitt i allt men annars var han också jätteduktig! Slutade på 4,7 någonting och vi hamnar i A-final imorgon ! Super kul! Då ska vi bara visa mer energi så kommer det gå grymt! Men detta betyder att vi måste gå upp vääääldigt tidigt imorgon, ja tagga......

Nu hoppas jag att Athena är lila duktig i fyrgången och att Gandur orkar en tur till. Men nu förtjänar jag att vila haha.

https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_522af390e087c31a06ebce4b.jpg" class="image">


Nu drar vi!

Nu är båda hästarna inpackade och all utrustning är med, så nu är det raka vägen till Eskilstuna !


Fixar

Nu har jag fixat klart allt. Det tog sin lilla stund! Känns helt sjukt att jag ska tävla imorgon, hoppas på det bästa!

När det gäller boots så kommer Gandur ha 170g i båda grenarna, och Athena kommer ha 200g i tölten och 170 i fyrgången, tror det blir bra :)

Imorgon blir det live update hela dagen så kolla in då :)

Önska mig lycka till!!

https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_522a19e0ddf2b309c967c9fe.jpg" class="image">


Grymma häst

Athena var helt enkelt grym idag , och då menar jag verkligen grym. Allt var super verkligen , vänster tölt gick väl lite sämre men annars var hon bara bäst.

Nu ska jag och Gandur på en snabbsväng !

https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f2f2ddf2b37ae68cb281.jpg">https://cdn1.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f2f2ddf2b37ae68cb281.jpg">https://cdn2.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f2f2ddf2b37ae68cb281.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f2f2ddf2b37ae68cb281.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f6a2ddf2b367921ad2c4.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4130792/6-3/pic_5229f6a4ddf2b3694c950214.jpg" class="image">


Hoppat med storhäst

Japp idag på ridlektionen hade vi lite hoppning. Först värmde vi vara upp i alla gångarter sen fick vi trava över massa bommar och sen på slutet fick vi hoppa ett litet hinder. Första gången på storhäst för mig, det var riktigt kul faktiskt! Har kommit fram till att jag faktiskt tycker det är kul med hoppning, inte sp att jag skulle vilja tävla men någon gång ibland för skojs skull:)

Red en häst som heter Orup , riktigt trevlig och väldigt snäll!

Nu har vi liter teori och sen slutar jag. Älskar att sluta tidigt på fredagar!


Ridlektioner

Kommer från och med näst nästa vecka börja rida ridlektioner för Tess igen ! Kommer åka dit varannan vecka på tisdagar och rida tillsammans med Tuva och en tjej som heter Thilde. Ska bli sjukt kul att börja rida lektion igen. Det ger verkligen så mycket i ridningen. Det var ett tag sen jag var där och red så ser verkligen fram emot det ! Förhoppningsvis kan Tess kanske något knep på hur jag ska hantera stegringsproblemet. Tess är grym på alla sätt och vis, både dom tränare och person. Längtar!

Red förresten ut med mamma, nettan och Alexandra i det underbara vädret, båda gick bra men Gandur får en extra medalj idag!


Profilveckor

Den här och nästa vecka har vi profilveckor på min skola. Vi får alltså prova på hur det känns att gå tex häst eller hund. Den här veckan har jag häst så igår var vi på Örebro travet hela dagen och grejade. Förutom att sköta ordning hästarna och stallet fick vi även köra en travhäst på tävlingsbanan. Det var riktigt kul faktiskt! Idag har jag ridit storhäst igen. Något jag lagt märke till är att allt är så himla noggrant när det gäller rengöring och utrustning haha. Klart jag också brukar rengöra min grejjer och borsta hästen liksom men inte så här extremt. Så jag är lite ovan hehe. Vi red ett dressyrpass och galopperade alltså på en storhäst för första gången i mitt liv. Gud så annorlunda det va! Man flyger upp som fan men roligt var det!

Imorgon ska vi också hålla på i stallet hela dagen, så himla kul men jobbigt! Det är riktigt slitsamt kan jag säga. Ja nu är det bara hem och rida mina egna hästar. Mina bebisar är bästa i alla fall!


Längtar!

Längtar så grymt mycket tills imorgon! Och vet ni varför ? Jo för att då ska jag börja packa och smörja tränsen, sadlar stövlar , tvätta betten ordentligt, fixar ordning tävlingskläderna mm. Låter kanske inte super kul men älskar att sitta i sadelkammaren, lyssna på musik och fixa allt innan tävling och bara komma in i tävlingsläge. Blir så fett taggad! Sen ska jag även göra Gandur och Athena snygga och vackra såklart och bara mysa med dem. Imorgon är det liksom bara en dag kvar tills vi ska iväg! Heeeelt sjukt verkligen. Jag hoppas att min tokiga häst bestämmer sig för att vara på bra humör och inte dummar sig. Men som sagt allt tävling är träning för oss men vill ju fortfarande vinna haha.

Hur brukar ni vara/göra dagen innan tävling ? :)


Cp bloggapp

Idag har jag alltså gjort 2 inlägg som det stod hade publicerat. Sen när jag gick in och kolla hade de alltså inte kommit upp. Oh blir så trött på blogg.se mobil app , ska det vara så jäkla svårt att fixa så att man Faktiskt kan blogga. Gahhhh så irriterande !

Kan snabbt säga att Athena var väldigt duktig och Gandur gick som en klocka , helt perfa var han, bästa killen helt klart!


Mina älsklingar

Mer bilder kommer imorgon !


Startlistor och ryttarbrev!

Nu har ryttarbrevet och startlistorna kommit ut! Då känner man verkligen att det börjar närma sig tävling ! Oh är så spänd och förväntansfull! Såg att jag kommer rida mot både Tuva som är från Edda och som jag känner sen förr, Isabell som är Hrimfaxare och som jag pratat med ett par gånger. Förutom det kommer även Amanda vara med och tävla, känner henne inte jättebra men hon var med på ridlägret förra året så jag känner igen henne i alla fall! Kul att träffa folk man känner!

Däremot blev jag lite osäker nu , det står att jag har höger varv med Gandur i uttagningen men gruppen jag är med i ska alla tävla vänster varv, det måste väl betyda att jag inte kommer få rida höger varv i uttagningen ? Vilket är väldigt tråkigt då våra chanser genast blir mycket sämre att gå till final. Vänster galoppen är inte alls lika bra som i höger. Men vad ska man göra ? Vi kommer göra det bästa av situationen och köra på ändå , vi ska ha kul helt enkelt, blir det pass så blir det väl det. Athena och jag fick höger varv i alla fall! Vilket är vääääldigt bra , haha. Nu taggar vi!


Örebrotravet


Dressyr pass

Blir ett dressyr pass idag med tuvas ridlärare så det kommer blir en del trav och galopp, så på trav-galopp passet den här veckan blir det tölt-galopp istället . Haha som sagt mina planeringar stämmer aldrig ;) men blir bra med lite lydnad på den här stumpan!


Planering inför veckan

Har gjort en liten planering inför veckan. Haha mina planeringar brukar aldrig hålla men har i alla fall gjort klart vad vi ska jobba med och sen vilka dagar det handlar om får vi se. Men så här är det tänkt :

Athena

Måndag: kanske ett dressyr pass med tuvas ridlärare/ tölt-galopp-tölt övergångar i paddocken

Tisdag: vila

Onsdag: uteritt (fokus skritt-tölt-skritt)

Torsdag: ridlektion för Tess / trav-galopp-trav övergångar i paddocken

Fredag: programgenomgång (fyrgång)

Lördag: Eskilstuna

Söndag: finaler/vila

Det här är vad jag vill att vi ska hinna med den här veckan och som ni ser får hon endast en vilodag innan tävlingen och det är helt enkelt för att hon inte ska vara som en bomb på lördag. Beroende på hur det går så kan det bli vila på söndag men annars får hon vila på måndagen. Vill hinna med att rida igenom alla gångarter+ en uteritt sen hoppas jag att det bli lektion för Tess på torsdag , skulle vara guld!

Gandur:

Måndag: ridskola med Tuva

Tisdag: vila/ mamma rider

Onsdag: uteritt (fokus tölt och galopp )

Torsdag: vila/ uteritt (fokus trav)

Fredag: uteritt (programgenomgång)

Lördag: Eskilstuna

Söndag: finaler/vila

Gandurpojkens träning är lite mera luddig men jag känner honom och han behöver inte speciellt mycket träning heller. Han bara kör på helt enkelt.

Så här är planeringen för nu , haha kommer säkert ändras men ska för en gång skull försöka hålla mig till planeringen så jag får lite koll.

Bara 6 dagar kvar nu!


Dumma häst

Japp, idag var Athena dum, och då menar jag verkligen riktigt dum. Jag visste innan att hon hatar att rida ut själv men det är ju ett problem vi måste ta tag i. Jag kom inte ens ut ifrån gården innan hon började vägra gå fram och stegra sig. Höll på ett tag där utan att jag kom någon vart. Klart jag var frustrerad och arg men försökte hålla mig lugn. Tillsist kom mamma ut och det sluta med att jag fick leda fram henne och sen hoppa upp på henne, sen fick jag vid ett tillfälle göra samma sak igen. På slutet skötte hon sig i allafall och vi avslutade bra och jag fick väl med mig en liten halv vinst. 
 
 
Som jag skrivit tidigare är jag inte speciellt rädd när hon stegrar sig men det är ju inte direkt kul. Speciellt inte när hon står upp i typ 5 sek och det känns som om vi ska välta. I paddocken behöver jag inte vara orolig att hon  springer iväg men ute är det smått läskigt. Men mest blev jag ledsen över känslan att inte kunna rida ut ensam på min egna häst, inte en rolig känsla kan jag säga.  
 
 
Hon är en häst med mycket vilja och är så jäkla envis (haha som ni kanske märkt) spöt funkar inte , då bli hon bara ännu mera envis och beslutsam. Så planen från nu kommer bli att jag rider i paddocken som vanligt och sen efter kommer vi skritta en runda ut. När vi kan göra det utan att hon stegrar sig kan vi gå vidare och värma upp i skritt i paddocken och sen jobba ordentligt ute. vi vet inte om det kommer funka men vi måste prova. Vi måste ta tag i det helt enkelt.  Det är inte okej att hon gör så här, både hemma och på tävling. Jag kan skada mig, vi kan råka störa eller stressa upp andra, och så kan hon själv skada sig. Förhoppningsvis kommer det funka och problemet försvinna , hoppas hoppas! 
 
 
Det är så tråkigt att hon ska hålla på sådär när hon annars är världens snällaste. I paddocken och när vi rider ut med andra sköter hon sig och är super duktig. Men men bara att kämpa vidare, problemet ska bort i allfall!
 
Om någon av er läsare har något tips så får ni gärna dela med er! 
 
 
 
Min dumma korkade men underbara häst<3 
 

Funderingar över vikter tills lördag

Jag har lite svårt att bestämma mig för vilka boots jag ska ha på lördag. Jag har ju 2 par olika viktboots- Topreiter 170g och G-boots 200g.
 
Jag är helt säker på att Athena ska ha 200g i T7 men kan inte bestämma mig om jag ska ha dem i V5. Tölten blir ju helt klart bättre men samtidigt känner jag att hon inte riktigt kan gasa på så snabbt som jag vill. Plus att galoppen blir svårare att hålla men hon går dock snyggast med dom , helt klart. Samtidigt så har de åkt upp ibland och det skulle inte vara så kul om de gjorde det. Tror endå att jag kommer köra 200g i fyrgången  och testa , om jag sen går till final och då känner att 200g blev för tungt tar jag ju såklart 170g, och om jag inte kommer till final vet jag ju till nästa tävling. Blir det final (vilket jag hoppas) och det blir vänster varv (vilket jag inte hoppas) kommer jag definitivt ta 170g. Vänstergaloppen med 200g är liiiiite risky, vill inte ha pass, haha. 
 
 
På Gandur är jag säker på att det blir 170g i fyrgången, han går bra på det och tycker bara att det känns onödigt att sätta på honom tyngre då. I tölten är jag däremot osäker. haha tvärtom mot Athena. Gandur går som bäst när han får springa fort, och då menar jag riktitg fort. Men har han för tunga kanske han börjar trava vilket inte får hända. Fast samma här han går ju finare på 200g. Ska testa lite i veckan båda bootsen och så får jag se hur jag gör i tölten.
 
Alltså kan man kortfattat säga att båda hästarna går bäst på 200g men då måste jag rida bra. Det är ju så jag måste ju vara minst lika mycket på topp som dem, jag kan ju inte bara sitta och åka med. Men tror det kommer bli bra tillslut , vi ska kötta på och göra vårt bästa! 
 
 
 
 

längtar

Trodde aldrig att jag skulle säga det här nu men jag längtar faktiskt till vintern. Japp ni läste rätt , jag längar verkligen! När jag tävlat klart för den här säsongen skulle jag bli överlyckig om det kom massor med snö. Det behöver inte vara mer än 5- men jag vill ha mycket snö. Hästarna blir så gosiga, fluffiga och kramgoa! Tänk er liksom att få galoppera en fin vinterdag i typ 1 meter snö ute på ett gärde , oh herregud så underbart! Eller dra iväg ut och tölta på en snölagd väg. Rida ut barbacka och slippa oroa sig för att det ska göra ont om man ramlar av. Sen finns det mycket som jag hatar med vintern men just dom här sakerna med vintern längtar  jag så mycket till! Sen allt annat som har med julen att göra, baka pepparkakor, lussebullar, klä granen och umgås med bästa släkten,familjen och vännerna. Sen ska all snö försvinna innan det är mars så man kan börja träna ordentligt inför de kommande tävlingarna! 
 
Haha hoppas moder natur gör som jag säger men hon brukar oftast göra som hon själv vill... ;)
 
längtar ni til vintern? Varför, varför inte? 
 
 
 
 

RSS 2.0