Hemma !

Hejsan! Nu är lilla Fanny tillbaks i Sverige. Kom hem i natt och var bara en snabbis förbi hemma innan jag åkte vidare till mina kusiner. Min föräldrar har saknat mig så mycket att de åkte till England i torsdags och kommer inte hems förrän imorgon. Har haft det sjukt kul och det var verkligen ett minne för livet men vad är det man brukar säga? Borta bra men hemma bäst. Skönt att vara hemma igen! Idag ska det ridas ridas, och ridas! Kan inte förklara hur mycket jag har saknat att sitta på hästryggen! Först blir det nog en sväng ut med Gandur pojken sen blir det ett pass med Athena i paddocken och kanske avslutar med att rida smári! Härligt!


Fick denna bild av mamma , lilla gumman har fått på sig korgen men just nu får hon vara hur tjock som helst bara jag får rida henne!


Snart hemma

Imorgon kväll sitter jag på planet hem! Har haft det hur bra som helst men ska bli riktigt skönt att komma hem. Helt sjukt hur mycket jag har saknat min familj , mio , katterna, smurfan och mina älskade hästar! Ridning hela söndagen lätt! Vi ses snart !


Update

Hola! Ni har inte hört från mig på länge, sista veckan hade vi massa med skolan och sen packade jag och drog till Kroatien, vädret är helt underbart , runt 30 grader och över , bl.a. Sett delfiner ,spelar tennis och såklart badat/solat massor! Ni får bilder när jag kommer hem. Har faktiskt blivit BRUN , vet helt craaaazyy. Pratat med mamma och Thenis tuffar på hemma hon ska få nya skor på måndag , Gandur töltar på som tåget , äntligen har det släppt! Så nu kan pojken också få följa med på tävling ! Fantastisk roligt!

Men jag vi ses om en vecka ! Ha det göööött , SOMMARLOV


Uteritt på G!


Dagens ridpass

Mamma har ridit första passet på Thenis och det gick bra , om ca 1 h ska vi rida , super taggad!


5 saker ni inte vet om mig

* Jag är otroooooligt barnslig men kan även vara väldigt mogen när jag vill hehe.....
 
* Jag har strl 40 i skostorlek , hello bigfoot.
 
* Trots att jag tränar 3-4 dagar i veckan (under träningssäsongen) och rider 5-6 dagar i veckan så är jag så sjuuuuukt lat. Soffan for life!
 
* Jag har kallats för Bosse av min släkt så länge jag kan minnas .....
 
* Jag och min bästis ebba + mina andra väner är helt craaaaaazyyyyyyyy tillsammans
 

Tokiga Thenis

Ja vad ska man säga , ibland förstår jag mig inte på hästen. 
 
Idag fick Athena ett litet dampryck. Hon stog så fint och snällt medan sjag tränsade henne och sen skulle jag hämta mina handskar och då får hon för sig att hon ska gå iväg. Hon sitter ju självklart fast med grimman runt halsen och då tog det stopp men då fick hon lite smått panik och skulle slänga sig och jag försöker ta tag i tyglarna men då få hon mer panik och stegrar sig ett antal gånger och sen gick grimskaftet sönder och thenis sprang iväg på ridbana och började äta gräs. Haha vet inte ens vad jag ska säga , förstår att hon fick panik eftersom hon satt fast men känns som att hon också fick någon knäpppropp i huvudet.
 
 
Men jaja hon är ju lite knäpp den där men älskar henne ändå. Sen hoppade jag upp och förstår inte var hon får all energi ifrån men shit va pigg hon var! Men bra energi, hon var pigg och allert men lyssnade fortfarande så hon gick riktigt bra stundtals! Vi tölta mest och sen avslutade vi med lite trav och galopp. Måste säga att rollningarna i traven har även blivit bättre , fortfarande lite i höger varv men annars bra. 
 
Det är så vårt att vara arg på henne  när hon gjort något dumt så är hon alltd så duktig efter och då kan man liksom inte vara arg på henne. Ja lilla snuttan , hon är ju väldigt lätt på framdelen ibland .....
 
 
Ikväll ska jag sova hos mina friendos i kumla, vi kommer väl dampa som vanligt hehe.... kommer dock åka hem på förmiddan på lördag för vi ska på kurs hos Linda. Ska bli jättekul, mamma kommer rida första passet på förmiddan och sen tar jag andra passet på eftermiddan. Så imorgon blir det en hård dag för lill gumman men det klara hon av! 
 

Perfekt för flagglopp

Någon som är perfekt för flaglopp är såklart lilla Gandurpojken. Jag kan sitta med lösa tyglar med han galopperar i vilket tempo jag vill. Alltså skulle jag bara låta honom galoppera i kort/arbets tempo på lösa tyglar så jag lätt kan ta flaggorna. Perfekt helt enkelt. Han är heller inte rädd för något och är säkerheten själv. Athena är en för het och känslig häst för flagglopp egentligen, vilket jag också märkte, vi klarade det i långsamt tempo men att galoppera långsamt gick inte så bra .... dock var dte kul och känna vilken power hon har i sig men för tillfället är hon ingen "flagglopps" häst men hon kan bli men lite övning och när hon blivit lite äldre . Nu är flagglopp kanske inte så vanligt? och även fast det är kul så är det inte den sorts tävling jag är intresserad av, hehe...
 
Men Gandur är iallfall den perfekta flagglopps hästen och Athena är nog mer åt galopprace hållet isåfall!
 
 
Mina bästa hästar! 
 

Inget lag-SM

Och tro det eller ej så känns det ganska skönt. Missförstå mig inte , hade vi kommit med hade jag varit superglad och taggad. Då hade vi tränat tusan och gett vårt bästa och jag tror det är superkul att vara där nere med alla andra tjejer och tävla. Det är klart att det är tråkigt , det var 14 lag som kom med och vi var på 15 plats, så det är lite surt. Jag och Athena gjorde vårt bästa. Vi tävlade i grenar vi aldrig ridit förut och hon var för taggad den dagen dels för att hon hade stått 2 dagar innan och det tar jag på mig men det förändrar fortfarande inte att vi red femgång för första gången och det var de första passläggningarna vi gjort i våra liv. 3,53 är inga höjdarpoäng men sen kollar jag på de andra resulaten och för att våra första gång var det inte så dåligt endå. Det ska bli himla kul att se mina seperata poäng! Flaggloppet klarade vi av men det gick ju inte snabbt hehe..... men även där var det vår första gång. Så trots dåliga poäng så är jag ändå ganska nöjd
 
OM vi nu säger att vi kommit med så hade det betytt att vi skulle behövt träna upp passen mer och nu på sommaren är jag borta mycket så det hade betytt att det hade blivit väldigt stressigt. Jag vill börja tävla femgång och vi ska ta fram passen men nu känner jag att jag inte behöver stressa fram den. Just nu är det fullt upp med att få  en stabil tölt och när vi har den då kommer vi ta fram passen, lugnt och fint utan någon press. Pass kräver att hästen är stabil i alla andra gångarter och tror att om vi skulle ta fram passen skulle det självklart gå men då hade det blivit ännu svårare med tölten. Så nu kan vi fokusera på tölten och förhoppningsvis till hösten/våren kan vi börja med passen. 
 
Så det är klart tråkigt men jag och Athena gjorde vårt bästa och till nästa år då kmmer vi (om allt går som planerat) ha 4 stabila gångarter och kanske en fungerande pass. Nu kan vi fortsätta ta det lugnt och träna och sen till hösten blir det tävlingar! 
 
Men 1 edda lag kom med så stort grattis till er! åk ner och vinn och se till att nästa lag-Sm blir på forsen! :)
 

Dagens ridpass

Red Athena nu på förmiddan och det gick ganska bra faktiskt! Trots värmen kämpade vi på. Vi skrittade mycket och flyttade mycket för skänkeln, lite volter, öppna och serpentiner. I början var hon lite spänd och övertaggad men sen gick hon avslappnat och fint! Sen fortsatte vi samma övningar i tölt och det gick också bra. Öppna i tölt är väldigt bra måste jag säga! Efter tog vi lite trav ich galopp. Vänstergaloppen börjar även bli lite starkare , inte jätte skillnad men endå. 
 
Efter var hon jätte svettig så jag duscha Jenna och vet ni vad hästen gör? Hon börjar dricka från vattenslangen! Haha så söt. Blev väldigt överraskad då jag aldrig varit med om det förut och hon tål att bli duschad men det är ju kanske i te superkul. Men jag ett gott skratt fick man allt. 
 
Nu har vi även flyttad våra hästar till Alexandras hage och tvärtom. Jippi ,bara att gå längre..... 
 
Nu ska vi till våra kusiner och "fira" nationaldagen tillsammans :) 

Kattungar!

I tisdags fick zanza 5 st små kattungar! Dock så dog den sistfödda men de andra mår fin fint. Det blev 2 killar och 2 tjejer precis som jag ville. Den kolsvarta ena röda är killar och de andra 2 tjejer. Haha lyckades faktiskt gissa rätt på dem innan vi kollade vilket kön de hade. Tänker ta mer bilder sen när de är lite äldre och man kan hålla dom mer men här kommer lite bilder som jag tog med mobilen hehe. Ni kan väl ignorera mig i bakgrunden , tjalalala


Fri!

Nu så här kommer lite bilder! Hade sista lektionen idag och jag kan inte vara mer lycklig! Jag är fri! Nu ska det bloggas!
 

Segt

Bloggningen går väldigt segt just nu därför att det varit så mycket i skolan men igår lämnade jag in allt och betygen har blivit sätta. Har varit så otroligt skoltrött och det sista vi gjort i skolan har väl kanske inte varit mitt bästa men avslutade dock med en bra engelska redovisning! Snart är skolan slut och då kommer antagligen motivationen tillbaka! Det är så jobbigt , ena sekunden har man maaaassa idéer och sen är det slut liksom. Men ska göra mitt bästa och ni får hänga i !

Hörs senare:)


Uteritt med pojken

Awsume


Tjäna

Vädret är underbart idag och har redan varit ute och ridit Athena. Vi fortsätter köra mycket volter och serpentiner. Nu har vi även börjat tölta i öppna vilket går bra, det blir verkligen skillnad. I höger går det superbra , stundtals går hon riktigt fint. Vänster varv är svårare , hon vill inte riktigt gå ut med bogen men det är bara att vi fortsätter öva det i både skritt och tölt. Sen trava vi lite och avslutade med lite galopp. Ör nöjd över min lilla sessa idag ! Bäääästa


RSS 2.0