Min lilla söta femgångare

Jag tror det har varit svårt att missa att min häst är femgångare haha. Hon rids för tillfället endast som fyrgångare men ska definitivt börja ridas som en femgångare inom  en snar framtid
 
På islandshästens dag gjorde vi massa saker bla så ställde vi upp på gångartsstafett. Då var man i lag om 4 och sen skulle varje person i laget rida en gångart så snabbt som möjligt. Rida snabbt har ju Athena och jag inga problem att göra haha och eftersom ingen ville ta galoppen ställde jag ju såklart upp. Både jag och Athena älskar att rida i full galopp så det är ju inga problem. Så vi gasade såklart på! Jag blev rena jockey typ , lösa tyglar och sod upp i sadeln, fett roligt! Shiiiit vad vi körde! Men nu tillbaka til ämnet. När vi kom där i kurvan i full galopp var jag tvungen att bromsa upp lite för att vi inte skulle gå omkull och ja ni kan ju gissa ut själva vad som hände då ... ;) jo men vi körde lite pass i ett par meter tills jag tog en ny fattning och vi gick i mål. Man märkte verkligen att hon  tyckte det var kul, öronen framåt och bara springer men fortfarande lydig och snäll. Så himla bäst är hon.
 
Även fast jag absolut inte ville ha pass i den situationen så kan jag inte hjälpa att tycka det är så kul när hon lägger sig. Jag känner hur mycket hon har att ge och jag märker att hon VILL passa. Jag kommer liksom inte behöva ´tvinga fram den utan hon väljer det själv. Så det är ju en bra förutsättning!
 
Jag är verkligen super taggad att få lära mig rida pass och med hjälp av instruktörer ta fram den och börja tävla femgång.  Jag Har en känsla att passen kommer bli hennes bästa gångart efter skritten. Det är såklart inte säkert men det är känslan jag har, och passen jag fått är bra.
 
Nu känner jag att vi börjar få 4 stabila gångarter , vi har mycket kvar att jobba på men till nästa år kommer vi ta fram den. I våras var hon inte redo och det kände jag på lag sm uttagningen men till nästa år kommer hon vara redo utan att jag riskerar att förstöra de andra gångarterna. Jag har som sagt stora förv'ntningar och är som sagt sjukt taggad att få lära mig rida pass på världens bästa häst! 
 
 

Klara

Nu har Athena fått en dusch och lite mat efter ett väldigt långt och jobbigt pass. Det var inte tänkt att bli så långt och efter var hon helt slut, lilla hjärtegullet ! Så därför ska hon få stå inne en liten stund och få ta det lugnt innan hon ska ut i hagen igen. Hon var super duktigt idag , allt stämde i höger varv och är jätte nöjd med henne! Vänster varv gick väl okej. Hon har inga problem med den djupa formen i vänster men när det kommer till tölten behöver hon gå i en liten högre form och då blir hon genast spänd, på slutet lyckades vi väl få till det hyfsat i allafall. Så vänster tölt måste vi öva mer på! Annars som sagt var hon riktigt duktig idag, min bästa tjej ! Så himla söt är hon <3


Shopping från igår

Det blev lite saker igår. Vi köpte bl.a. ett flugtäcke till Athena, hon får nämligen massa små bett och sår överallt så därför kommer hon få börja gå med flugtäcke ute. Det är faktiskt köpt på biltema för endast 299! Riktigt bra pris faktiskt, sen får vi se hur länge det kommer hålla innan det går sönder.... Men ett bra köp i allafall. Sen fick jag ett par skor med stålhätta som jag mest ska använda i skolan men även hemma också. Ett par vanliga enkla sköna från CRW. Förutom det köpte vi såklart lite nytt godis med äppel och kanelsmak, nu blir nog hästarna glada!

Så det var "bara " det vi köpte. Nöjd med allt , tack bästa mamma!


Shoppar!

Känns som om mamma och jag åkt runt i hela Örebro till massa olika affärer. Det har såklart blivit lite smått och gott, haha som alltid.....


Nervös mamma

Tänkte dela med mig av en konversation mellan mig och mamma. Haha fick mig ett gott skratt! Jag själv är faktiskt inte nervös inför tävling , självklart blir det ju lite Pirr under uppvärmningen och när de ropar in en på banan men mamma är så sjuuuukt nervös ! Om det är något som gör mig nervös är det för att hon stressar runt. Tur att jag har bra nerver... ;) nä men det är lite gulligt tycker jag att hon är så nervös !

Hur är era föräldrar inför tävling ? :)


Betalat och klart !

Nu har vi betalat in till Eidfaxi! Haha typ sista dagen man kunde betala in men bättre sent än aldrig ;) så himla sjuuuukt att jag ska tävla nästa vecka! Tävlingen kan ju liksom inte vara så snart? känns som att vi har massa finslip kvar att göra och är långt ifrån tävlingsbara som man kan bli. vilket är både sant och inte. visst vi har en hel del att finslipa på i speciellt traven men samtidigt är vi myyyyycket mera redo än vad vi var i våras och så är det ju så att det kommer alltid finnas saker att förbättra! Vi kommer helt enkelt gå in och bara köra vårt race!

Är så otroligt taggad och ser verkligen fram emot det super mycket. Inte bara efter själva tävlandet utan spänningen av att bara få ryttarbrevet och startlistorna, att få göra rent alla saker, packa , fixa till Athena så att hon blir prinsessfin, och såklart att få känna gemenskapen med alla andra ryttare och hästar osv osv. Ohhhh så taggad!

Ska ni på någon tävling snart?


Lite planering

idag tänkte jag att vi skulle köra tölt men även lite galopp i paddocken. Blir nog mycket voltarbete för att få en lösgjord och mjuk i kroppen. Imorgon kommer vi kanske rida ut och då blir det mycket tölt. Annars kommer det bli ett travpass där vi måste få ordning på formen.

Det kommer bli mycket trav och tölt pass nu innan tävlingarna , det är där vi behöver jobba mest , galoppen börjar kännas bra och skritten känns säker. Sen kommer varje pass innehålla både skritt och galopp för att det är bra muskelträning , lydnad osv.

Kan inte fatta att jag ska tävla nästa vecka , helt sjuuuuukt


Visste ni att ....

Jag endast ramlat av ca2-4 gånger? Haha farligt att säga , nu lär jag ju bli avslängd näst ridpass.... Jag har dock varit med om ett par galna hästar som bockat och stegrat och grejjat men har lyckats hålla mig kvar , haha gryyym. Men som jag skrev igår önskar jag att jag skulle ha ramlat av mer än vad jag gjort (hehehe faaaarligt att säga det med) just för att när jag ramlar av dra gång kommer jag bli typ asrädd, grina osv men den dagen den sorgen .... ;) det sägs ju att man ska ramla av 100 gånger innan man är en duktigt ryttare eller något sånt , så bara 98 gånger kvar.... Haha önska mig lycka till !

Hur många gånger har ni ramlat av ?


På gott och ont

Många händelser som händer med hästar,djur människor eller egentligen allt kan vara både bra och dåligt.

Tänkte ta ett exempel med att Athena kan stegra titt som tätt. Visst det är ALDRIG kul när hon stegrar sig , verkligen inte. Och jag hoppas verkligen att hon kommer sluta med de dumheterna så småningom. Men jag måste säga att det är både på gott och ont. Som jag skrev är det supertråkigt och speciellt farligt när hon håller på så men samtidigt är det en bra erfarenhet.

Första gången hon stegrade sig blev jag jätterädd och typ tokgrina till mamma att "jag inte var reda att handskas med henne") Men när hysterin lagt sig så var det bra liksom. Sen dess har hon gjort samma sak igen fast inte lika mycket som den gången och nu är jag inte rädd när hon gör det längre. Vilket jag uppskattar jättemycket, hon kan i princip göra vad som helst nu och jag blir aldrig rädd. Precis som att ramla av kan vara nyttigt ibland. Haha låter ju Hemskt men jag önskar att jag ramlat av fler gånger än vad jag gjort. Låter helt knäppt ju! Men när jag väl ramlar av inom en framtid kommer det bli "världens grej" ramlar man av lite då och då blir det inte värsta undergången. Sen menar jag såklart inte att det är bra att ramla av så att man skadar sig , absolut inte! Men att ramla av utan att man skadar sig kan vara en bra sak också.

Förstår ni vad jag menar? Att händelser som händer kan vara på både gott och ont. Det är vad jag tycker , vad tycker ni läsare? :)


Ridit storhäst

Jajamän ni läste rätt , jag Fanny Nordh har ridit storhäst! Det var faktiskt jätteroligt men också lite konstigt, helt annorlunda mot mina små skitar där hemma :) kanske lägger upp en video sen när jag red men här kommer en bild på Nogge, hästen jag red , superfin verkligen!


Gandurpojken

Vet att bloggningen varit sämst men har varit sp grymt trött på kvällarna så har liksom inte orkat , det ska bli ändring! Nu ska jag och Gandur jobba lite !:)


Islandshästens dag

Imorgon är det islandshästens dag på Örsta kulle som Hrimfaxi engagerar. Det kommer hållas massa olika aktiviteter bl.a. Öltölt och färgparad. Sen kommer det även vara lite loppis och ponnyridning. Själv ska jag var med på öltölten och färgparaden. Gandur ska kanske också gå ponnyridning:) tror det kommer bli en väldigt rolig dag (om vädret bestämmer sig att vara på vår sida) Så om ni inte har något att göra kan ni komma ut dit.

Har inte bestämt om jag ska ta Athena eller Gandur i Öltölten. Gandur är ju hel klart säkrast men han kan dock börja trava och då är det kört... Athena töltar(haha grisepassar) självmant men man vet aldrig vad hon kan hitta på för bus ....;)

Men det löser sig , kul ska det bli i allfall!


Athena klar

Nu är jag och Athena klara och jag tyckte det gick bra! Vi hade det vanliga 2-delade bettet och hon var hur fin som helst på det. Sökte sig bra neråt i trav och galopp, i båda varven ! Vi testade hoppa ett hinder också på slutet fast jag misstog mig lite med avståndet så vi rev men hon hoppade dock över fint ! Ett riktigt hopp ;) så jag är mycket nöjd med passet. Imorgon kommer det antagligen blir en tur ut med fokus på tölt eller så kör vi paddocken och då med fokus på tölt-galopp-tölt. På söndag ska jag, mamma och hästarna till Örsta för lite aktiviteter , mer info om det kommer ikväll :)

Duschade henne efter och hon tyckte det var väldigt skönt vilket jag kan förstå i den här värmen... Sen drack hon från slangen också , så himla söt!


Hemma!

Slutade skolan halv 12 och nu är jag hemma och bara chillar, ska snart ut ich rida Athena i det fina vädret , blir ett trav och galopp pass i paddocken och om jag hinner ska jag rida ut på Gandur innan träningen ikväll, är så himla trevligt ute så en tur ut skulle inte vara helt fel !

Har tagit lite bilder på kattungarna som kommer upp sen :)


Stoooora hästar

Idag fick vi hålla på med hästar på skolan , lycka! Haha. Har varit med små ponnysarna och fixat med dom , nu ska vi gå till dom stora! Herregud! Läskigt men roligt :)


Grimmor

Nu har mamma satt upp en stor planka utanför sadelkammare där vi nu hängt alla grimmor. Det är fett skönt! Innan i sadelkammaren fick tränsen knappt plats för att vi har så många grimmor... Men nu har vi mycket plats till både tränsen och grimmorna. Plus är det super skönt att man slipper låsa upp och gå in och hämta dom när man ska ta in hästarna. Väldigt smidigt och bra helt enkelt!

Var förvarar ni era grimmor ? :)


Mycket

Det har varit fullt upp med skolan och träningar så har inte hunnit skriva tidsinställda ... Har träning idag och måste hem och lägga mig eftersom jag gör upp så tidigt så konmer inte göra några idag heller, på onsdag ska jag fixa ! :) ha tålamod med lilla mig haha.


Första skoldagen

Första skoldagen avklarad! Var segt att gå upp och då fick vi även lite sovmorgon.... Gjorde i princip ingenting förutom att få rundtur och information. Är hemma nu och är helt slut , haha fast vi gjort nada. Men allt verkar bra och tror jag kommer trivas :)

Athena får vila idag , hon har blivit riden 4 eller 5 dagar i rad och därför förtjänar hon en dags vila. Imorgon blir det nog ett trav och galopp pass i paddocken med fokus på formen, den måste bli bättre till tävlingen. Så nu tänker jag bara ligga och chilla tills träningen börjar klockan 8 ...

Ses :)


Gårdagen

Igår gick allt verkligen super, är verkligen glad att jag nu har fått känna av båda på banan innan tävlingarna.

Först lastade vi båda hästarna och Gandur gick in direkt och Athena gick på väldigt fort hon med, skönt !

När vi kom till Örsta var det väldigt blåsigt men det blev bättre när man väl red. Red Athena först och när jag hoppa upp blev hon sådär supertaggad och ska framåt, haha så efter ett par små halvstegringar gick vi in på banan. Hon var taggad och var först lite smått stressad men hon var fortfarande mjuk i munnen. Jobbade igenom henne i skritt först , gjorde lite skänkelvikningar och sen började vi tölta och hon töltade som en tok! Hon gick superfint i alla tempon. Gud vad glad jag blev! Att det har släppt på ovalen och när vi rider ut känns så skönt! Sen måste jag säga att jag själv har blivit en bättre ryttare, jag har myyyycket kvar att lära men om man jämnför mig nu och från tävlingen har även jag utvecklas. De andra gångarterna gick också bra , dock så behöver vi jobba med formen i traven , men det visste jag ju redan , annars känns det bra!

Mamma och jag bytte en liten stund så jag fick rida Gandur också , han var ganska trött så töltade bara lite och det gick super det med!


Gaaah är så lycklig över att ha så underbara hästar!

Nu är jag ännu mera taggad för tävling, nu kör vi!

Min första dag på gymnasiet idag , Pirr i magen haha.

Hörs senare :)

Nu är jag ännu mer


Klara

Nu är vi klara och det gick super , skriver mer utförligt när jag kommer hem. Nu får hästarna beta och jag kolla på de andra bl.a. Tess och hennes grymma Efni och Tuva med sin fina Glittra :)


Lastade och klara!

Nu står mina älsklingar i transporten och vi har precis rullat iväg :)

TAGGA!


Planer inför imorgon

Imorgon ska jag gå upp ganska tidigt för jag, mamma och kusinen ska åka till Örsta och rida på Ovalbanan! Tess och ett helt gäng ska nämligen dit och när vi var där igår frågade hon om vi ville följa med. Haha snacka om glad jag blev! Har ju velat åka iväg till ovalbanan och träna en gång innan tävlingarna, och nu får jag det, awsume! Vi åker vid typ 11 och sen är vi väl där ett par timmar, blir därför lite live update imorgon , så sov gott och så ses vi imorgon:)


Shopping !

Köpte ett par G-boots 200g idag! Avvaktar med veredus bootsen ett tag, fick låna Tess Veredus och måste erkänna att de är mycket smidigare än G-bootsen och de satt bra på Athena men såg att en söm redan hade gått upp , och Tess köpte de i våras. För de pengar som de kostar tycker jag att hållbarheten ska hålla mer än ett par månader ... Men någon gång ska jag köpa ett par då de som sagt är väldigt smidiga och jag gillar dom.

Känns bra att nu ha ett par 200g och ett par 170g att varva med plus så har jag ju de vanliga Islandsbootsen. När jag väl köper ett par veredus blir det heller inte ett sånt stort glapp från 170 till 220 utan då blir det en smidig övergång :) Så jag är i allafall nöjd med mina nya boots! Jag köpte även ett par nya vanliga boots då de gamla håller på att falla ihop. Bra shopping= glad Fanny

Jag har fortfarande ganska mycket pengar kvar och för dem ska jag nog köpa en nosgrimma från Fakúr ! Så grymt snygg !


Förbättring

Snart är det ju dax för tävlingar och jag är som sagt supertaggad! Jag har ju skrivit lite om mina förväntningar och mål och sj'lvklart vill jag ju gå till final och självklart vill jag ju vinna! Men det är ju inte bara att gå till final utan det gäller ju att allt stämmer och att vi båda har bra dagar. Det är klart jag vill plocka rosett och att få känna den där underbara känslan att få rida i en final men det är egentligen inte det jag är ute efter. Det jag vill känna och se från vår förra tävling är att vi har förbättrats, att vi gått framåt i utvecklingen. Det är det jag är ute efter. Jag vill kunna se tillbaka på Hrimfaxi tävlingen och sen de som kommer och känna "fan vi har blivit bättre" Om något år kommer jag önska detsamma, för är det inte därför vi tävlar och går på kurser, lektioner osv, för att vi ska bli bättre? 
 
Placering är inte det viktiga trots att jag älskar att vinna och är en otrolig tävlingsmänniska. Jag kanske inte går till final och just i den stunden kanske jag är besviken och ledsen men om vi då gjort en bra ritt och lyckats bättre än innan så är bara det en vinst. Sen när jag kollar på en video från den tävlingen kommer jag kanske känna " eh det gjorde inget att vi missa final, för vi var ganska grymma ändå" 
 
Jag säger inte att man inte ska sätta mål,satsa och vilja ta placering för tro mig det vill jag med och kommer alltid att göra utan det jag säger är att man ska sträva efter förbättring och att inte jämföra sin häst med andra. Kanske låter konstigt men man ska tävla med sig själv
 
Nu tänker jag avsluta innan allt bli för invecklat och konstigt , haha.
 
Vad tycker ni läsare? Vad är det ni strävar efter på tävling eller i eran ridning överhuvudtaget?
 
 
 
 
 
 
 
 

Hööks

Nu drar vi en sväng till Marieberg för lite snabbshopping , ska in en snabbis på hööks också så får vi se vad jag får med mig ...;)


Den är här!

Perfect shoulder kom igår! Har inte ridit i den än men hade på mig den igår en stund och nog fungerar den ! Man blir genast rak i ryggen både när man står och sitter , blev nästan irriterad för att jag inte kunde säcka ihop haha , så jag tror verkligen den kommer fungera i ridningen ! Mer utvärdering kommer när jag använt den mera :)

Nu är vi förresten på väg till Tess och ska hälsa på Drutten !


bilder- Gandur & Tuva

Fotade Tuva när hon red Gandur igår. De två fungerar riktigt bra tillsammans. Hon kan rida honom i alla gångarter till och med i tölten (passen räknar vi bort) Sen orkar hon inte riktigt samla upp honom ordentligt och hålla honom innan han går över i trav men det blir bättre för varje gång tycker jag! Sen att han fuskar och inte vill gå på spåret är en annan sak .....haha. Som jag skrivit i tidigare inlägg tycker Gandur att ridbanan är skittråkig men när tuva rider honom håller han ett helt annat tempo och är mer framåt. Vet inte varför kanske har med att han slipper jobbiga matte som ska arbeta med honom hela tiden.. ;) När Tuva blir äldre och starkare tror jag inte alls att det kommer bli några problem för henne att tävla honom men som sagt hon behöver växa till sig och sen såklart kanske gå några lektioner och inte bara ridskola. Gandur får förresten följa med Tuva på hennes ridskola en gång i veckan, vilket jag inte har några problem med alls, han får ju bara motion så det är ju guld! 
 
Han är så himla snäll min lilla pojke, blir så glad när jag ser hur bra det går för dem tillsammans! Bästa killen!
 
 

Ny tävlings T-shirt

När jag fyllde år fick jag denna nya T-shirt av Jeanette! Blev superglad då jag dels önskade mig en ny tävlingströja och så är den ju rosa! Måste älska allt som är rosa!  Provade den och den sitter jättefint , ett litet minus är dock att det är knappar att knäppa. Haha är så himla lat så hatar att knäppa knappar.... Men den är snygg och man tävlar ju inte varje dag så jag tror jag klarar av det ;) Så tack till Bästa Carlbarks familjen
 
 
Den finns att köpa på Hööks för 199kr så om ni vill ta er en titt gå in här, den finns även i Marinblå vilket är en färg jag älskar nästan lika mycket som rosa , så ska kanske tar och köper den inom en framtid.
 
 
 
 
 
 

En regnig tur

Ja som jag skev i förrgår red jag och Anna ut på kvällen, började rida i paddocken men han var såååå seg , haha så när Anna frågade om jag ville med ut så tänkte jag "visst varför inte" sen när vi ridit ca 50 m börjar det ösa ner. (Vädret hade ju innan varit alldeles konstigt ) Seriöst det spöregna verkligen och jag hade bara T-shirt på mig .... Men vi var redan helt blöta så vi kände att vi lika gärna kunde fortsätta. Sen när vi kom ner till en korsning tog vi till höger och där regnade det inte alls? Det roliga var att det öste ner bakom oss och till vänster men just där vi red var det sol och Inge regn. Haha moder natur är lite speciell..

Stundtals var han passtaktig men när jag sen gjorde några halvhalter och sedan drev på och fokuserade på att få med rumpan gick han som tåget. Måste försöka hitta de rätta knapparna direkt , så att när det väl är dax för tävling ska det sitta. Men som jag brukar säga bara att jobba vidare ;)

Har märkt att det faktisk är lättare att få honom att jobba när vi rider ut, och då menar jag själv eller med en till, blir det flera , vill han vara springa och skiter i vad jag säger. I paddocken blir han helt seg och otaggad men så fort tuva (min lilla syster ) rider honom i paddocken blir han genast mycket framåt ? Så överlåter det till henne ;) sen är det klart att någon gång ibland kanske jag hoppar upp och jobbar honom också :)

Så här fin var jag när vi kom tillbaka....


Fotograferar

Bilder kommer imorgon


Rutiner

Som ni kanske märkt är bloggning upp och ner, ibland skriver jag typ 3-4 inlägg och ibland 1, ska försöka ändra på det! Skolan börjar på måndag och även fast jag önskar sommarlovet skulle vara i 2 månader till känns det skönt att komma tillbaka till rutiner. Och med rutiner komer även bloggningen bli bättre. Under sommarlovet blir man så slö i både kropp och huvud .. i allafall jag ;) Nu börjar innebandy träningarna och hästarna sättas igång ordentligt. Vilket betyder att även om det regnar ska jag ta mig ut och rida, haha försöka kan man ju alltid göra... 
 
 
Snart ska jag och mamma ut en sväng , och det är faktiskt fint väder idag!:) 
 
 
 
 
 

Såld

Mamma ringde nyss och sa att Drutten är såld! Blev lite smått chockad , ska prata mer med mamma när hon kommer hem om lite mer detaljer. Känns lite konstigt faktisk, är både glad och lite smått ledsen. Nu är ju inte han min häst utan min mosters och jag har aldrig kännt något speciellt band med honom men det känns endå lite sorgligt att han inte kommer tillbaka, han var endå en riktigt go kille! Han har ju liksom varit borta i bara en månad och är inte klar än , men är glad att någon fattat tycke för honom!  Är säker på att han kommer få det super bra och tror han kommer göra sina nya ägare glada :)
 
 

Positivt med svart häst...

Är att man kan matcha med vilka färger man vill! Svart är väl inte den allra roligaste färgen bland hästar även fast jag tycker att svarta hästar kan vara riktigt snygga. Det positiva är att de passar i alla olika färger. Jag älskar ju rosa tex men det passar inte så bra till Athena, det går men det är inte liksom woooow vad fint. Gandur däremot kan ha rosa och är så grymt snygg i det ! Nu är ju han valack men han får allt ta och offra sig ;) Så tummen upp till våra svarta springare! 
 
 
 
min snygging <3
 

Ridit i regn

Japp , Anna lyckades lura med mig ut precis när det regnar som mest .... Men det har ju som lilla charm det med ...Mer detaljer kommer imorgon men kan säga att allt gick bra :)

Blöta blev vi i allafall och ett gott skratt fick man ;)


1 häst avklarad

Nu är Athena i hagen igen efter ett väldigt speciellt pass....

Hon var otroligt mjuk och fin idag i båda sidorna , helt lösgjord men hon var lite halv flamsig eller vad man ska säga. Hon ville inte riktigt vila i steget och så fort jag rörde mig minsta lilla i sadeln typ flög hon fram. Det kändes som om hon var uppstressad utav något , vet dock inte vad, försökte lugna henne genom att klappa på halsen och prata med henne och då tog hon det lugnt men så fort vi skulle gå från skritt till trav kötta hon fram typ. Så därför blev det inte mycket trav-galopp övergångar utan jag fokuserade på att få en lugn avslappnad trav och försöka se till att galoppen inte gick i 190. Lyckades med båda tycker jag , hon var som sagt super fin i kroppen men sen var hon lite på tårna... Lite inverkan kan vädret ha då det helt plötsligt börjar småregna fast det är sol , sen kom det lite åska, hon blev dock inte rädd när det väl åska men efter typ 3 smällen valde jag att runda av då jag endå kände mig ganska nöjd och känns olustigt att rida när det Åskar.

Så det gick väldigt bra men endå känns det lite konstigt , kan inte riktigt beskriva känslan .... Men lilla snuttis var duktig och det är det som räknas!

älskar min speciella tjej sååååå mycket fast hon är lite tokig ibland men det är ju jag med så vi passar ihop hon och jag.

Nu Åskar det inte längre så ska hämta Gandur och köra lite med honom!:)


bilder

Här kommer lite bilder, önskar att tjockisarna kunde kolla upp istället för att ha huvudet neråt i gräset...men det är ganska svårt att tvinga hästar ;) Fullt med äcklia flugor men inte går de in i vindskyddet för det... 
 
Men älskar mina små bebisar även fast de är lite korkade <3
 
 
 

Just nu :

Ska jag städa lite och sen gå ut och fota lite. Idag kommer jag och Athena köra lite trav-galopp-trav övergångar och sen tänkte jag faktiskt ta och rida Gandur i paddocken. Han är inte världens roligaste på banan ... Men det behövs det med , tyvärr ... ;) nä jag har inga problem att rida i paddock men Gandur tyckee det är skittråkigt så ja då blir det inte så kul, men bara att bita ihop.

Vi hörs senare :)


Gårdagen

Igår jobbade vi just mycket med att mjuka upp högersidan, mycket volter , både stora och små, skänkelvikningar mm och tillslut var hon riktigt trevlig. Rollningarna i traven är nästan helt borta och hon börjar söka sig mer och mer neråt. Tölten i höger börjar också kännas väldigt bra även i kort tempo. Avslutade med lite galopp och vi lyckades ta en galoppfattning från skritt! blev överlycklig hehe.

I vänster varv gick traven bra men tölten dåligt. Hon hamnar för mycket på framdelen i vänster och jag försöker jobba med att hon ska lätta på framdelen och börja jobba ordentligt med bakbenen. Men vi får fortsätta jobba med det.

Annars kommer vi fortsätta jobba vidare med tölten i båda varven , mjuka upp höger sidan men såklart vänster också och så kommer vi börja med trav-galopp-trav övergångar. Nu börjar högertraven bli bra så nu måste vi även börja jobba med vänster galopp.


Lite kort om gårdagen och planering framöver :)


Glada tjejer efter ett awsume ridpass


Beställt

Nu har jag beställt perfect shoulder, så den skulle levereras om ca3-5 dagar. Är jätte nyfiken på att prova den , den kan i alla fall inte göra mer skada, har försökt allt , så det här blir ännu ett försök. Sen måste man såklart träna själv också men hoppas den kommer hjälpa mig på vägen ! Den var deras "best seller" 2012 så antar att folk tycker den är bra!

Så nu är det bara att vänta och se :)


Sötan

Kollade igenom mina mobilbilder och hittade dom här små söta bilderna på min sessa. Här håller hon på att fälla sin vinterpäls, så himla gullig!


Ingen update

Sorry ingen update idag , spöregnar här och åskar så Inge ridning idag , hoppas på bättre imorgon ! Nu ska jag bara mysa mer mig i sängen , äta godis och kolla på the Vampire diaries !


Dagens pass

Började i högervarv och först var hon ganska stel men så gjorde vi mycket skänkelvikningar och jobbade mycket volter i skritten tills hon kändes mjuk. Sen började vi skritt -tölt övergångar och efter ett tag tyckte jag det kändes riktigt bra! Vänster var svårare men tillslut fick vi till det helt okej där med. Något som jag märkt är att hon är stel i höger och vill inte riktigt söka sig neråt. Och när hon inte är helt lösgjord i höger blir vänstersidan istället lite överböjd. Så vi kommer i fortsättningen sätta mycket fokus på att hon ska bli lika avslappnad i höger som i vänster. Så vi avslutade med att skritta i höger varv på volt, och jobbade just igenom högersidan. Tillsist sökte hon sig neråt och stannade kvar där även i trav. Vilket är jättebra! Vi ska fortsätta jobba vidare på det tills hon kan känna sig helt avspänd :)

Efter fick hon lite godis, pussar och en dusch och nu betar hon i hagen med sina polare , sötnosen !


Kattungar

Som jag skrev för länge sen har vi ju fått kattungar , och under min paus så fick vår andra katt också en kull, så just nu har vi 6 busiga små troll springer runt. Som ni ser är det 2 st små lurviga bebisar och de är den senaste kullen. 2 flickor. De är så otroligt söta, knäppa, busiga och gosiga! Här får ni ett par mobilbilder då de bilder jag har på datorn är gamla.

ENJOY


Dagens plan

Idag tänkte jag Rida Athena och vi kommer fokusera på att skritta i ganska hög och samlad form för att sen köra mycket Skritt-tölt-skritt övergångar. Målet är ju att det ska gå så smidigt som möjligt utan att det blir hackigt och att vi förlorar formen. Förutom det blir det en del voltövingar och skänkelvikningar
 
Imorgon om det är fint väder blir det nog en uteritt annars kör på nog på att galopp pass i paddocken.
 
Så det var lite kort om dagen annars ska jag städa mitt rum då jag fortfarande inte gjort det hehe..... och ikväll ska åka till Kumla på tjejkväll , mysigt! 
 
 
 
 
 
 

Fákur träns

Alltså Fákurs träns är ju så underbara. Vill ha allt verkligen, de har så sjukt snygga träns så att man nästan avlider, Deras desiger är så fina, de har precis lagom mycket bling utan att det blir för mycket. Perfection <3
 
Men har ju mitt älskade Glenn Gordon träns som jag älskar men skulle ju gärna lägga till ett glittrande Fákur träns till samlingen.....
 
speciellt det här tränset , oh mama så snyggt!
 
 
(bilder lånade från djurdesign.se och emmi.se) 

Marieberg

Är och shoppar, dock inga hästgrejjer, men ska ju snart beställa boots och ryggskydd så då lär jag ju bli pank :)) men ska snart hit igen och handla upp mina present kort på hööks , äääälsskar shopping !

Förlåt för lite dålig update , ska sätta mig och skriva ordentliga tidsinställda !

Puss


Gårdagens travpass

Igår körde jag ett voltarbete i trav. För det första ska hon ha beröm för att hon stod still när jag hoppa upp (brukar aldrig vara så...) duktig pålle. Sen började jag i höger varv vilket är hennes svåraste trav varv. I början gick det sådär, hon ville inte söka sig neråt och var aldrig riktigt eftergiven. Då skrittade jag först tills hon vill söka sig neråt och sen travade vi. På slutet kunde vi trava runt på en volt utan rollningar , vilket är framsteg, fick till och med att hon sökte sig neråt och höll sig kvar utan att slänga upp huvudet. Jag är långt ifrån nöjd men vi börjar närma oss och är riktigt nöjd med henne!
 
I vänster varv som brukar vara hennes bra varv gick det mindre bra, För det första har jag märkt att bogen flyger ut lite i vänster varv och att hon försöker "smita" från att jobba. Hon sökte sig fint neråt och gick i fin form men då lyckade vi knappt trava ett helt varv. Vi höll på ett bra tag men tillsist fick vi väl till det helt okej så då lät jag det vara.
 
Så igår var det lite tvärtom, vi gick framåt i höger och bakåt i vänster. Sen har jag nu lärt mig att skritta är riktigt bra. Det kan lösa så många problem, så tummen upp till skritt! Så är både nöjd och besviken på gårdagens pass. 
 
Idag ska det regna hela dgaen .... så får väl se om det blir någon ridning eller ej. 
 
Men nu ska jag ta och sätta på mig kläder och städa mitt rum , wiiieee.....
 
 

Kär

Läste en inlägg hos Tennisryttarna.blogg.se där Malin skrivit ett inlägg om en rosa transport. Blev störtkär och var ju såklart tvungen att kolla upp det mer noggrant och hittade bla en rosa Boj transport som var till salu på blocket. Och om man bortser från färgen verkade allt annat super bra men totalvikten var för hög vilket betyder att vi inte kan dra den. Snacka om ledsen! Jag har inga problem med att sticka ut och äääääälskar rosa, fatta coolt att glida in med en rosa transport på tävling! Ohhhhh mammaaaaa snääääällaaaaa.  Fett fränt i allafall! Men någongång i framtiden kanske min dröm går i uppfyllelse, man kan ju hoppas hehe.... 
 
Annonsen finns här men våga inte köpa den för den är miiiin ;)
 
 
 

Live från stallet

Oj ! Vaknade typ 12 idag och glömde helt bort att jag inte gjort några tidsinställda. Sorry !

Just nu har jag precis mockat klart och ställt in Gandur och Athena. Fick något ryck och har bestämt mig för att röja och städa i stallet, haha inte likt mig. Orkade inte rida igår då vi hade gäster så travpasset får bli idag istället !

Men jag borde väl sätta igång !


Islandsridbyxor

Hahaha jag är väl typ den enda islandshästmännsikan som absolut avskyr islandsridbyxor. För det första har jag aldrig varit ett fan av vanliga utsvängda byxor för jag helt enkelt tycker det är fult.  Inget illa menat för er som har det såklart , jag kan erkänna att vissa passar i det men inte på mig. Så jodphurridbyxor har alltid varit utdömda av  mig  men har faktiskt provat ridit i islandsridbyxor och jag tycker  inte att det är bekvämt. Tycker bara de är ivägen och så känner jag mig klumpig, fråga mig inte varför utan det är bara känslan jag får. Sen kan jag tycka de är ganska smidiga men annars så nej tack! "Vanliga" ridbyxor for the win!  Mamma, Alexandra och Nettan är på mig ganska ofta och brukar gnälla på att jag just vägrar ha på mig sånna. Mamma har försökt allt, beställde t.om ett par dyra specialridbyxor men det var bara att skicka tillbaka. Kanske lär mig någon gång när jag blir vuxen men i dagsläget NEJ. 
 
Är det någon annan Islandsmänniska där ute som är onormal som jag? Svara mig då bröder och systar! 
 
Hehe djupt Fanny , väldigt djupt.... Ha det bra söta läsare!:)
 
 

Gårdagens pass

Igår red jag, mamma och Alexandra ut Skarbjörka. Alexandra red sitt förstklass sto Hlin för första gången igår! Hon har inte blivit riden på ganska många år då hon gått som avelsto. Hon var lite pigg men annars väldigt duktig, hon hängde på riktig bra , inga konditionsfel där inte! Red Athena och hon var riktigt mjuk och fin, tölten var inga problem, försöke trava lite men då blev det mest löst springande så sket i det. Sen bestämde jag mig sista biten av rundan att galoppera vänster galopp vilket är den svaga. Vi lyckades hålla den hela vägen vilket jag är väldigt nöjd med , sen är det mycket jobb kvar , den är ganska flack och ostabil men bara att lyckas hålla den i ca 800 m utan att gå över i pass/tölt är bra!
 
Idag är jag lite osäker på vad vi hittar på men tror faktiskt att jag ska köra ett travpass på volt, den behöver stärkas upp så det är nog planen för idag!
 
Hörse senare:)
 
 

Ny favorit bild

När jag fyllde år var min snälla syster duktig och fotograferade , fick då en ny favorit bild på mig och Gandur , så himla fin är den. Kärlek till min pojke <3


Mål inför säsongen

Nu drar ju snart höstsäsongen in med tävlingar och tänkte skriva lite vad jag har för förväntningar/mål inför säsongen. Tyvärr blev det ju bara endast 1 tävling i våras om man inte räknar med lag-sm utagningen. Känner att det var bara allt kaos med femgång och flagglopp osv att jag inte räknar med den. Varför det bara blev en tävling i våras är för att jag åkte utomlands och missade 2 tävlingar.... tråkigt såklart men samtidigt fick jag åka och leva livet med min bästis isället, så jag klagar inte! 
 
I början av året sa jag att målet var 5.0 i fyrgång och vi fick 4,97.... Så målet är fortfarande att få 5,0 i V5. Dock så vet jag att om vi går som bäst kan vi få mycket bättre än 5.0. Men vi båda kan ju ha dåliga dagar och allt skiter sig så därför strävar jag först efter att ta mitt gamla mål och beroende hur det känns och går kommer jag sätta upp ett nytt mål! Men det är ju inte att "bara" få 5.0 men vi ska göra vårat bästa. Annars så kommer målet i V5 vara att få minst en 5 i tölt, vilken kanska låter som ingenting men det är faktiskt inte så "bara" det heller. Tölten är som sagt lite ostabil, vi kan lika gärna få en 4 eller en 5,5 det beror helt på. Stundtals går hon så otroligt fint men sen kan hon nästa dag gå i grisepass. Har dock bestämt mig för att starta T5 på henne , det får gå som det går, alltså har jag inget poängmål i T5 men vill dock att vi ska försöka hitta en bra form och att hon ska känna sig bekväm och avlsappnad , då är jag nöjd! 
 
När det gäller Gandur så kommer målet vara 5.0 i V5 för honom med. Lika dant här , tölten kan vara super eller kass. Gandur tycker jag annars är väldigt jämn i alla gångarter. Ingen gångart är liksom WOW, som Athenas skritt tex. utan de är liksom godkända rakt egenom MEN tölten kan dock vara WOW men vet ju som sagt inte hur den kan bli. Har bestämt mig för att starta T8 på honom och beroende på resultatet i första tävlingen och hur han går kommer vi sen sätta ett mål. 
 
 
Sen gäller det ju för båda att de ska sköta sig .... Gandur litar jag på men Athena är ju som hon är... sen måste jag ju själv sköta mig och prestera mitt bästa , kan ju liksom inte lämna allt ansvar på hästarna ;) Och jag är ju en tävlingsmänniska , jag vill rida final så självklart ska vi satsa ´! Bara att köra!
 
Allt är lite defust just nu men efter första tävlingen och de andra så får vi se vad som sker. Är i allafall så sjukt taggad på att tävla! Oavsett hur det går ska det bara bli så kul att komma ut på banan igen! 
 
 
oh ge mig min slimmade häst tillbaka <3
 
 

Lite bilder

Här kommer ett par bilder som jag tog för ett par dagar sen, annars så ska jag snart ut och rida min lilla prinsessa! 
 
 
 
 

5 saker .....

....som ni inte vet om Gandur

1. Han absolut haaaatar att gosa, haha han verkligen lider när man försöker krama honom.

2. Gandur har tävlat förut , i öppen klass tror jag och kom till B-final , tror det var i någon töltgren.

3. Han är livrädd för sprayflaskor, och då menar jag verkligen rädd, läskigt tycker lillpojken!

4. Han har extremt långsam skritt , snigelfart liksom ....

5. Förra året lärde jag honom att hälsa , vad gör man inte för lite godis?


Perfect sit of Sweden

Perfect sit of Sweden har jag inte känt till speciellt länge, utan fick upp ögonen för dem efter jag läst om dem på ett par bloggar. Blev lite intresserad utav deras produkter så gick självklart in och kollade. Själv kollade jag mest saker för ryttaren och precis som deras namn så går deras produkter helt enkelt ut att förbättra sitsen. Eftersom jag själv har ganska dålig sits fastnade jag för många av deras grejjer men det som jag mest fattade tycke för var - Perfect Shoulder. Mitt största problem i sitsen är just att jag inte orkar sitta med sträckt rygg och tillbakadragna skuldror och axlar och Perfect shoulder ska enligt beskrivningen hjälpa just för det plus så ska den stärka bålen vilket jag också måste göra. Är faktiskt riktigt sugen på att köpa en och se om det funkar. Jag vill verkligen få bättre sits och min rygg och hållning är ett stort problem så om det nu finns hjälpmedel varför inte prova? Vet som sagt inte om det funkar men tycker att det verkar bra! Just nu är det även specialpris 399kr. som gjort för mig! Det stod även att den passar bra till andra sporter och om den kan hjälpa mig i Innebandyn skulle jag bli överlycklig. Sen förstår jag ju såklart att min sits inte kommer bli perfekt och jag måste fortsätta jobba ändå men den verkar som ett bra hjälpmedel på vägen!
 

Om ni är nyfikna kan ni gå in och läsa mer på deras hemsida  och om ni vill läsa just om Perfect Shoulder hittar ni den här! Den finns i svart och vit.
 
Har någon av er provat deras produkter ? funkar det?
 
 

Veredus boots

Jag är nästan hel säker på att jag ska införskaffa mig ett par Veredus islandsboots. Har velat om jag ska köpa Veredus eller G-boots men har äntligen bestämt mig för Veredus. Jag tycker Veredus bootsen verkar vara superbra och har dessutom hört bra kritik om dem. De kostar ju dock en hel del .... och därför var jag inne på G-boots istället men samtidigt vill jag ha ett par Veredus och nu när jag har pengarna kan jag lika gärna kosta på mig dem för annas kommer det säkert aldrig bli av. Kommer bli ett par 220g då jag tycker 170g blir för lite (har ju redan ett par 170g boots) och 240 för mycket så då tycker jag 220 blir bäst. Jag vill dock också ha ett par G-boots 200g att varva med och tror både Athena och Gandur skulle gå bra på 200g. Men nu är det ju så att jag har fått massa födelsedagspengar så det är ju inte helt omöjligt att det blir ett par G-boots också.... hehe.
 
 
Har ni läsare provat Veredus? Vad tycker ni om dem? Vill gärna veta fördelar och nackdelar! :)
 
(Bilden är lånad från Hestbolaget.se)
 
 

Mina små klockor

Mamma och hennes kompis red nu imorse på Athena och Gandur, själv låg jag och sov hehe..... Mamma sa att de var lite  loj då det är så varmt ute men att de båda gick som klockor! Athena var superfin i munnen och töltade på super, Ute går hon verkligen så bra för tillfället! Hoppas det förs över till Ovalbanan..... Dagens brag går ändå till Gandur då han körde på i riktig ökad tölt! Mina fina små hästar , världens bästa helt enkelt! 
 
 
Red även Athena igår kväll och hon var super mjuk och fin, vi varva mycket voltarbete,skänkelvikningar tills hon var trevlig i båda sidorna. Vi avslutade med lite vänstergalopp då den är svagast och behöver byggas upp. Vill ju helst kunna köra i vänster varv då traven och skritten är bättre i vänster men galoppen håller inte. På volt gick det ganska bra och sen helt okej på raksträckorna. Bara att jobba vidare! Vi travde också en liten stund och i vänster gick hon super fint! I höger däremot.... Högertraven är något vi verkligen måste få ordning på, den och vänstergaloppen. Men bortser man från hägertraven var hon jätteduktig hela passet! 
 
 
Underbara hästar<3
 
 
 
 

Smári och gänget

Här är ett par bilder från i sommras på tjockisen himself och hans "gäng" som består av charmören prutten (Prudur) Lille tuffingen Teitur , nyfikna Drutten och Minipluttisarna Xavi och Trami (de är dock inte med på bild). Härligt gäng de där hästarna !
 
 
 
 
 

Lite update

Lite update sen senast- Jag har ju som sagt varit borta en hel del nu i sommar vilken har resulterat att mina små hästar fått ett par fina runda magar..... Nu kommer de dock sättas igång ordentligt då det snart är tävlingar som gäller! Fokus kommer ligga på att få Athena i topp trimm och sen de sista 2 veckorna kommer jag även rida Gandur ordentligt. Just nu fokuserar vi som sagt på tölt och kondition, i paddock jobbar vi mycket skitt-tölt och att försöka hitta en trivsam form. Tycker faktiskt det går bra, sen har vi såklart dåliga dagar också men känner att det går frammåt. Ute är det mycket tölt-galopp som gäller och på uteritter töltar hon så fint! (oftast) Vill försöka åka iväg till örsta och rida på ovalbanan snart för att känna hur hon går, om det går så bra som det gör ute känner jag inte att tölten inte kommer bli något problem, är det tvärtom är jag tveksam om vi kommer köra tölt eller inte , men samtidigt är det bra erfarenhet. Mamma kommer mest rida Gandur och sen kommer jag såklart också rida honom också men vi behöver inte samma träning då jag känner hur han fungerar. Det vi kommer fokusera på är att hitta en någolunda bra form för just nu har han mest fått gått på lösa tyglar. Sen kommer jag slänge in ett par trav- galopp pass i paddocken också på Athena där vi också ska jobba på formen. 
 
Känner att jag ändå har hyffsat koll på uppläget inför tävlingarna. Det kommer bli fullt ös sen när skolan och träningarna börjar men det är jag ju van vid. Så nuuu kör vi!
 
 

Planerade tävlingar

Nu till hösten är det tänkt att jag ska åka på 3 tävlingar. Jag är nästan säker på att det blir Värmlandsmästerskapen i kil den 7 september. Sen velar jag lite om jag ska åka på Framtids KM på stenholmen eller om jag ska åka på Sleipnirs KM på Strömsholm den 14 september, det lutar dock mot Sleipnirs. Som avslutning kommer jag självklart vara med på Hrimfaxis hösttävling den 21 september, den är ju en självklarhet att åka på då det är här i Kumla endast 7 km från där jag bor.
 
Detta betyder att det kommer bli 3 tävlingar på raken, alltså en varje vecka men det här är de tävlingar vi har möjlighet att åka på utan att behöva resa Sverige runt och jag tycker alla verkar bra. . Hrimfaxis vet jag är bra och tvivlar på att de andra är sämre. Efter alla tävlingar kommer båda få en mikrovila på någon vecka eller två för att chilla och vila upp sig. Kommer antagligen tävla som det ser ut nu T5 och V5 på Athena och T8 och V5 på Gandur. Förutom på Hrimfaxis där det antagligen "bara" kommer bli V5 på båda och T8 på Gandur men inget är bestämt än men så se planen ut för nu. Så sjukt taggad på att tävla! Det är så grymt kul att Gandur ska få följa med, han utsrtrålar verklig lugn och är en riktigt stabil klippa i lynnet. Dels är han bra sällskap åt Athena så hon slipper vara själv och så gör han mig lugn, super pojken! 
 
Ska någon av er läsare tävla? i såfall vilken/vilka? :)
 
 
 
 Mitt hjärta <3

Min prins

 
 
 

I´m back !

Nu ska jag vara hemma resten av sommarlovet, (hehe tror jag) och känner för att börja blogga igen! Vill kunna gå helhjärtat in i bloggen och eftersom jag varit borta så mycket i sommar var det bättre att ta en paus. Men nu börjar livet gå mot det normala och när skolan börjar kommer man få rutin igen. Kul att vara tillbaka! Hörs imorgon! 
 

RSS 2.0