Segt

CNu så här på sommarlovet åker jag bort väldigt mycket och gör väldigt mycket, för det är ju som sagt sommarlov. Så tänker ta en sommarpaus från bloggen nu och så tänker jag börja blogga i Augusti någon gång. jag tror nog alla fösrtår då de flesta agör liknande . SÅ ha ett bra lov så ses vi snart igen!:)

Annons

Nu ligger Ardis annons ute, usch vad jobbigt det är..... Bara tanken att behöva lämna ifrån mig henne smärtar något så enormt! Men det blir bäst så här. Så om du eller någon du känner är intresserad kan ni höra av er till mig eller min mamma. Kontakt upg. finns i annonsen men ni kan även höra av er här på bloggen eller mejla :)

Min mejl: [email protected]


Lastning på G

Nu ska vi snart försöka lasta det lilla monstret, sen bär det av till Tess! :)


Longering

Longerade Athena nu på förmiddagen. Ett gäng vänner kommer hit sen och vi ska hitta på lite roliga saker. Hade hunnit rida henne men känner att jag har slarvat med markarbete på sista tiden och det är en otrolig viktig del i träningen. Jag måste bli ledare och för att bli det är det markarbete som gäller. Så det handlar helt enkelt att hon ska börja lyssna och respektera mig. Ibland kommer det bli longering , ibland lite annat. Finns massa övningar i Reynirs bok som jag har. Där skriver han mycket bra övningar och lekar och lösningar om det skulle uppstå problem.

Annars skötte hon sig bra. Lite rollig i traven i höger varv stundtals men det är bara att fortsätta träna. Sen släppte jag henne lös och hon fortsatte lyssna bra. Duktig tjej! Sen träna vi lite inkallning också vilket också gick super.

Imorgon får vi se vad som står på schemat !


Så sjukt

 
Jag förstår verkligen inte. Mamma och jag tog en sväng ut på Athena och Gandur. Hon var superpigg och låg på som tusan. Första delen var det passtakt och grisepass och allt möjligt konstigt. Gandur flöt på bra men Athena var hopplös. Sen på andra delen så sa det bara pang och hon töltade klockrent. Vi bokstavlingen flöt fram. Precis som med Gandur var det obeskrivligt. Helt sjukt. På de sista 2 rakorna ökade vi och ökade vi och shiiiit vad snabbt det gick! Gandur blev trött och orkade inte riktigt sista biten men Athena har ju bättre kondis så det är ju inte så konstigt. Jag förstår verkligen inte vad vi gör. Vad jag gör. Hur kan hon först gå i grisepass och sen bara köra klockren ökad tölt? Visst jag slappnade av mer, släppte henne lite i munnen , drev på lite mer men gjorde ändå förhållningar men det var ju inga jätte stora förändringar jag gjorde. Det kanske bara var det som behövdes men det var sån grymt stor skillnad på takten. Jag och mamma blev verkligen helt chockade. Helt fantastiskt var det.
 
Jaja hon gick skitbra i allafall. Haha nu gäller det bara att fortsätta träna och att jag måste hitta det som gör att hon går bra. Hon kan men jag måste få koll på mig själv för att kunna hjälpa henne.
 
Gud vilken tur jag har som har såna underbara hästar. Kärlek till dom!
 
 
 

Snart påväg hem

Nu åker vi snart hem igen. Är ju inte så långt från Tiveden och hem. När vi kommer hem ska kanske jag och mamma ta en tur ut annars tar jag ett pass på Athena i paddocken. Måndagen är lite oklart vad vi ska hitta på men minst ett longeringspass. På tisdag blir det nog endast longering då vi ska åka iväg med Drutten till Tess för inridning och försäljning. Det kommer bli en rolig historia..... Förra gången vi lasta honom gick det ju kanske inte super bra , men vi får hoppas det går bättre den här gången...

Hörs ikväll !:)


Hejsan !

Är nere i unden nu, åker hem imorgon igen och hoppas att jag kan tvinga iväg mamma till SM. Vill så gärna ner och kolla. Dels är det så sjukt kul att se alla fina hästar men man blir också så sjukt inspirerad själv. Kollar just nu på Oliver Fra Kvistums helt otroliga femgångsuttagning. Jag bah "Hejsan snygging , du får gärna bli pappa till Athenas föl"

Så sjukt fin häst verkligen!


Magiskt

Gandur tuffar på som ett ånglok. Kan inte ens förklara känslan. Så otroligt bra! I början var vi sist som ni kanske såg på bilden hehe för hans skritt är inte den snabbaste.... Han var lite jobbig först eftersom han ville ifatt de andra men det gick ändå bra. Den sista sträckan hem då dom finaste tölt och galopp stigarna kom red vi om och bara körde. Han tog heeeelt andan ur mig. Han bär sig själv med fin resning , lyfter som en tok på frambenen och skjuter undan bakdelen. Från att nästan bara gå i grisepass till att gå som en klocka. Sista raksträckan jäääävlar vad han tölta. Han bara öka och öka. Magisk känsla! Hade helt glömt bort hur det känns att rida ökad tölt. Så sjukt kul! Oh jag vill T Ä V L A. Grejjen är ju att vi visste att han hade det i sig men jag hade helt glömt hur bra den är. Så skönt att det äntligen har släppt. All träning har äntligen gett resultat. Nu har vi det istället motit med Athenas tölt men det är samma sak där, den finns där vi måste bara jobba för att få det att släppa för henne. Kan inte smälta den här ridturen, hans ökade tölt är så underbaaar. Kung är han!


Fantastiska underbara häst!


Uteritt !


favorit bild

Denna bild är såååå min favorit utav alla tusentals bilder jag har. Den utstrålar sån otrolig kärlek och gemenskap. 
 
Gud så jag älskar denna häst! 
 
 obeskrivlig kärlek  
 

Athena som ridhäst

Jag har säkert skrivit något liknande men tänkte ta det igen. 
 
Athena är känslig och (oftast) väldigt mjuk och fin i munnen och kroppen. Hon är egentligen inte speciellt svårriden så länge man själv har känslorna i behåll. Hon har ganska starkt lynne och behöver en stark ledare. Än så länge kan jag ärligt säga att hon låter mig vara ledare, haha men det är på hennes villkor. Många situationer har jag koll på och kan hantera, blir hon bångig eller lite tjurskallig så kan jag oftast lösa det. Får hon dock för sig att " nä nu vill jag absååålut inte göra det här" då har jag inget att säga till om, än. Så jag är ledare på men hennes villkor kan man säga, inte super bra direkt men nu menar jag inte att jag inte bestämmer alls, för det gör jag. Det är bara ibland då hon får för sig alla möjliga konstiga saker som jag inte kan göra något åt. Ledarskap är super viktigt ,speciellt på en som Athena. Jag har mycket kvar att jobba på innan jag blir fulltaglig ledare över henne men jag är på god väg. 
 
Hoppar du upp på henne utan att vara rädd och osäker är det inga problem. Man måste vara bestämd men samtidigt lugn, är man det är hon också det och då är hon så fantastiskt fin och snäll att rida! 
 
Jag är inte speciellt erfaren och duktig ryttare men jag har ett "jävlarannamma" vill jag något så kämpar jag tills jag uppnått det. Envis som en åsna är jag, hehe. jag ger inte upp i första taget om man säger så. 
 
Så man ger sig själv sina förutsättningar när man rider, vilket gäller alla hästar och är man som jag beskrivit är det no problemos att rida Athena. 
 
 
kärlek till hästen <3

Klar med designen

Nu är jag köar med designen. Blev riktigt nöjd! Ska snart ladda upp alla miljoner bilder jag har på min kamera men första ska jag läsa lite i Islandshästen ! Chaio


ny design (igen)

Som ni ser håller jg på med en ny design. (igen hehe) Har lite finslip kvar innan jag är färdig men tycker det börjar likna något iallafall! Hörs imorgon! :)

RSS 2.0