Valborg

Har packat ihop allting tills imorgon då vi ska upp till Forsen för Lag-SM uttagning! Är sjukt taggad och då jag inte hinner rida Athena idag innan jag ska till Kumla för att fira valborg med några av mina friendos kommer hon vara en liten tickande bomb. Men vad gör det liksom? Bara att kötta endå ;) Kommer dock att åka hem runt 12-1 och sova hemma. Känns skönast så och då slipper mamma åka och hämta mig tidigt imorgon innan vi ska lasta.
 
Har även bestämt mig för att rida femgången i vänster varv. Chansen att få pass är större där fast då kommer galoppen drabbas men nu kommer jag rida ensam eller med en tjej till så då är det skillnad. Men den lägsta gångarten räknas bort och oavsett om det blir höger eller vänster varv så kommer galoppen  bli borträknad då skritten och traven är hennes starkaste gångarter. (Passen och tölten kan inte räknas bort) Passen väger även dubbelt så vi kör på vänster helt enkelt! Men det blir säkert bra :) Det löser sig! Blir även första gången vi kör flagglopp men men .... Det är alltid kul med utmaningar!
 
Om jag kommer ihåg rätt har jag inte världens bästa mottagning däruppe men om allt funkar kanske det blir lite live.updatering. 
 
 
Så vi hörs imorgon och ha en bra valborg !
 
 



ändrade planer (igen)!

Hahah nu ska ni få höra! På onsdag ska jag och min lilla prinsessa kvala i femgång! Haha fick välja mellan femgång eller T6 och vi har större chans att få bättre i femgången eller ja fyrgången kan vi ju och chansen att få henne i pass finns ju! kolla bara hur det gick på finalen ;) Haha har väl lite koll på hur man kan få henne i pass (lättast i vänster hehe...) och om vi inte lyckas få en länga pass få det väl vara så helt enkelt! Hahah blev väldigt nervös men också taggad! 
 
 
Bara att kötta på !
 
 
ska ni kvala med något lag i Lag- SM?:)
 
 
 
 

Videos

Här kommer videos , I A-finalen filmade min morfar och ja han var väl kanske inte världsbäst ;) men han filmade endå och jag har fått ihop en del klipp!:) hon är som sagt passtaktig men det är någonting vi ska öva på , tölten.
 
Fina Athena<3
 
 
Enjoy !
 
 
 
 

Vila

Athena har fått vila idag , vilket hon verkligen har förtjänat! Imorgon skulle hon egentligen få vila men eftersom lag SM uttagningen är på onsdag blir det ett lätt pass istället. Håller på och fixar videos men det går lite segt så de kommer imorgon bitti!:)
 

Älskade vänner och familj

Jag måste verkligen säga tack till mina vänner/ familj och släkt som har varit med och stöttat mig i helgen. Haha tror halva publiken var och hejade på mig, okej kanske inte riktigt men många var det! Det känns så skönt att man har så många kära runt omkring mig, ni betyder så mycket för mig! Athena vart nästan lite chockad när alla stod omkring och kramdes och klappade på henne , haha sötan. Men tack till er alla som var där och även alla ni som stöttat mig fast inte kom till själva banan, utan er hade det inte blivit så bra som det blev! så tack , älskar er alla <3
 
 
och tack till alla som varit fotograf och filmare!

Utvärdering

Jag måste säga att Hrimfaxis tävling har varit helt fantastisk. Det finns faktiskt inte så mycket negativt som jag kan komma på. Om man är nybörjare och bor hyfsat i närheten tycker jag verkligen man ska åka dit! 
 
Positivt: 
 
* Bra underlag
 
* Bra försäljning
 
* Bra med plats för uppvärmning
 
* Bra musik
 
* Bra angagerat 
 
Förutom det hade vi också tur med vädret, me gusta!
 
Här är några saker jag tyckte var väldigt bra med tävlingen. Personlien tyckte jag underlaget var perfekt, det passade mig Athena super bra men det varierar såklart från ekipage till ekipage. De hade bra försälning, fika,dricka och mat. På lördagen fanns det tillochmed tacos och hamburgare! super verkligen. Man fick värma upp i ridhuset eller så fanns det gått om plats utanför så det var väldigt bra. Jag tyckte att musiken var awsume, inget att klaga på , de anpassade efter gångarter osv. Annars tyckte jag de hade bra koll på det mesta och det fanns plats att bygga hage/hyra hage /hyra box , boxen var dock väldigt dyr 500 kr men det fanns ju endå att hyra. Såg även att om man ville kunde man få kvälls/morgon fodring så överlag en väldigt rolig och bra tävling! Rekomderar er att vara med på deras hösttävling! 
 
 
 

Idag/ bilder

Dagen har varit helt galen. Athena har både idag och igår skött sig utmärkt och måste säga att hon varit super duktig även i lastningen
 
När vi kom dit var hon precis som igår lugn och fin och klarade sig igenom veterinärbesiktningen. Sen fick jag en liten chock då jag såg att finalen skulle vara i vänster varv. Traven är bättre i vänster men galoppen är inte lika bra.... risken för pass finns allt.
 
Men jag orkade inte lägga energi på det utan började värma upp henne och hon var taggad och lite spänd men det kändes endå helt okej. Vi var 6 st i finalen och Athena är väldigt lättpåverkad av andra hästar vilket ledde till att hon blev mer spänd.
 
Tölten gick dock lite bättre idag  trots att hon var spänd , traven gick bra men fick inte ner henne i den form jag vet att hon kan gå i. Skritten precis som igår: underbar. sen börjar kaoset, jag hamnade brevid en tjej med en väldigt pigg liten häst som köttade på villket ledde till att min lilla häst blev som en tickande bomb och när galoppen kom så blev det mer av ett race och när jag skulle bromsa in lägger hon sig vackert i pass. Haha fick lite smått panik för hade sagt till mamma att risken att hon lägger sig i pass finns och mamma " nej det kommer inte hända" lite kul var det endå. Men ialla fall fick jag tillbaka henne i galopp rätt snabbt men det var ingen höjdar galopp direkt. Det gick lite för fort och pga att hon var spänd fick jag inte ihop henne. Haha trots kaos galoppen var jag nöjd och skrattade och klappade om världens bästa. 
 
På kontrollen efter frågade hon som utförde den om jag inte funderat på att börja rida femgång. Hahaha jodå , min lilla passnisse ska allt få bli en femgångshäst. Vilken tur att jag vill rida fyr/femgång! Sigfus sålde henne ju trots allt som det. Trots våran lilla galoppmiss kom vi delad 3 plats på 4,92 (fick 4,97 i uttagningen) Jag var verkligen super nöjd, 3 på min första tävling! Helt sjukt! Galet nöjd var jag och även om jag hade fått de poäng i galoppen som jag fick på uttagningen skulle jag fortfarande inte kommit om Linnea Grindensjö(som hamnade på 2 plats) Så stort grattis till dig! du är en super duktigt ryttare och förtjänade verkligen din placering! :)
 
Även Grattis till Emilia Petrini som kom 1 !
 
Sen vet jag inte hur många kommentarer jag fått om hennes färg, väldigt kul ! Och att jag var den enda som fick en 6 är jag väldigt stolt över, hon har sjukt fin skritt. Önskar tölten var lika fin.... men den kommer bli bättre så småning om:)
 
Jag är så sjukt nöjd över hur Athena skött sig under helgen och chockad att vi lyckades placera oss som 3! Med tanke på att jag inte ridit henne mer en ett halv år och jag själv har bara ridit i knappt 2 år. Varav jag började rida ordentligt när vi fick Athena. Och att hon var skadad för ca 3 veckor sen gör det bara mer sjukt att vi lyckats så bra. Vi kommer fortsätta utvecklas tillsammans och bara köra på allt vi kan. Jag kommer nog en tid framöver endast tävla fyrgång och kanske köra någon tölt tävling ibland, för det är det som jag tycker är roligast och det är det som vi är duktigast/ har mest potensial i. Ser fram imot alla underbara år vi ska få tillsammans, min vackra prinsessa <3 
 
Ni får några smakprov idag och fler bilder imorgon samt video :)
 
 
 
 
 
 
 
 



 



 
 

Awsume !

Fyrgången var i vänster , så efter en kaosartad galopp hamnade vi på delad 3 plats! Så sjukt glad! Bästa bästa bästa och bästa häst!

En tävling jag verkligen kommer minnas <3


Sammandragning tävling

Lägger upp bilder och video imorgon , vi har varit borta hela kvällen och jag är helt slutkörd. Det är otroligt ansträngande fysiskt och psykisk att tävla , självklar underbart roligt också !

Athena var väldigt lugn när vi kom dit , trodde nästan att hon blivit drogad .. Sen när jag skulle hoppa upp bånga hon först och ville inte stå still men sen när vi började värma skötte hon sig jättebra. Hon var så otroligt fin och mjuk, avslappnad och lugn. Var så himla stolt över henne. Under uppvärmningen töltade hon fint men blev passtaktig när vi väl skulle köra men hon var fortfarande avspänd och bara körde på. Himla kul! Fick 4,37 i totalpoäng och även om det inte är särskilt bra var jag bara 0,10 poäng från A-finalen. Tror det bara var en som hade över 4 och hur som helst var jag väldigt nöjd.

När jag skulle värma upp till fyrgången var hon inte riktigt lika mjuk i munnen som i T8 men fortfarande fin. Sen när vi stod nere vid collecting ring började hon bråka och ville inte alls gå någonstans. Då tänkte jag "nu är det kört , hon kommer väl stegra eller slänga av mig" men jag fick bli lite arg på henne för hon dummade sig bara. Men sen när vi kom ut på ovalbanan så bara körde vi . hon var fortfarande Passtaktig i tölten och lite fyrtaktig i traven men allt kändes sååå bra. Sen kom skritten och hon gick så fint. Underbart fint! Jag kunde jobbat henne i mer form men annars TOPPEN, fick en 6 ! Helt sjukt , en 6 på min första tävling liksom! När jag såg det blev jag så galet glad. Galoppen gick också bra vi bara kötta fram fast JAG bestämde tempot.

När jag hörde poängen efter hade jag världens största smile i typ en kvart. Haha jag kunde inte sluta le! Så himla glad! Kunde inte vara mer nöjd. När jag sen förstod att jag var i A final så brast jag i skratt v lycka. Jag kan fortfarande inte tro det. När jag sen blir kallad till sekretariatet så tänkte jag " nu blir jag diskad" haha fast jag visste att jag i te gjort något fel men det dom ville var om jag ville vara med på T8 finalen imorgon. Vi tackade dock nej till det. Både jag och mamma tyckte det räckte med en final och fyrgången är en självklarhet. Hon är en fyrgångshäst helt enkelt. Hon kanske dock blir en "tölt" häst när hon mognat och vi blivit bättre .

Jag kan fortfarande inte fatta att vi kom till en A final i våran FÖRSTA tävling. Har inte varit nervös på hela dagen men NU är jag nervös ? Haha helt plötsligt känner jag lite press även fast det är ett mirakel att vi ens kom till A- final. Kom dessutom delad 3 plats. Men även om jag kommer sist imorgon så har jag redan "vunnit" för att komma till A -final på min första tävling är så himla sjukt.

Imorgon kommer jag därimot gå in med mer energi i tölten , traven och galoppen , det får bära eller brista! Nu ska vi bara kötta!

Det är sjukt roligt för nu vet jag att vi har potential att i framtiden kunna komma långt. Vi 2 kommer fortsätta utvecklas och bara bli bättre och bättre. När tölten blir bättre kommer även poängen bli högre, det gäller såklart de anda gångarterna med men just nu är det tölten som behöver jobbas. Totalt sätt som ni kanske märker är jag OTROLIGT NÖJD.

Oh bästa Athena! Vad skulle jag göra utan min fantastiska häst? Gud så mycket jag älskar henne! Imorgon ska vi gå ut kötta och ha galet kul!


Grattis !

Idag fyller faktiskt min minsta prinsessa hela 4 år! Helt sjukt vad tiden går fort! Känns som om det var igår du var min lilla mini häst som sprang runt och busade i hagen! Älskar dig så mycket <3


Svävar på små moln

VÄRLDENS BÄSTA UNDERBARA HÄST. 5.0, 5,0 och 4,9 , delad 3 plats och A-final imorgon i fyrgång! Behöver jag säga mer?! Kan inte ens beskriva känslan just ny. Älskade Athena <3

Skriver mer utförligt ikväll om allt och bilder / video kommer idag eller imorgon!:)


Typiskt !

Såg nu att jag var sååååååå nära att komma till A-final! Och det är ingen B-final i t8u Känns lite surt men är fortfarande väldigt glad och nöjd över min pålle! TAGGA fyrgång!


Så stolt

Athena skötte sig så bra och var avslappnad och fin. Känslan var helt underbar ! Hon gick bättre på uppvärmningen men endå så nöjd! Poängen var väl sådär men fick en 4.8 , vilket jag är är väldigt nöjd med. Men hon skötte sig och jag är så stolt, bästa häst!


Fixa iordning

Athena är nyborstad , pussad på och går nu i hagen och chillar. Jag och mamma ska snart gå ut och fixa allt inför imorgon sen ska jag försöka göra saker som gör mig trött så jag kan sova inatt. Det känns inte som om jag ska tävla imorgon , allt känns bara så overkligt så är därför inte speciellt nervös men imorgon kommer jag nog vara ganska nervös men också super taggad !

Imorgon kommer jag, om appen vill samarbeta live -uppdatera under dagen. Så vi hörs imorgon!


Inflytande på hästen

Något som man antagligen har hört i hästvärlden är att ens humör återspeglar sig på hästen. Men många gånger ialla fall jag glömmer bort det . Men det är verkligen så sant. Hästar tar verkligen upp ens humör och stämning , vi kan inte dölja den så som vi kan göra till andra människor. Hästarna ser totalt igenom oss. Jag har nu riktigt förstått innebörden av att det betyder.

De dagar som det har regnat och blåst har jag varit irriterad och sur och väldigt otaggad att rida. De dagarna gick allt dåligt och när jag gick ut och hämtade Athena förde jag över all min negativa energi till henne. Jag red som en kratta och hon gick dåligt pga det men istället för att räta till min sits och slappna av blev jag irriterad för att hon inte gick rent! När det var mitt fel liksom och så skyller man på hästen bara för att man själv är på pisshumör. Usch blir arg på mig själv bara jag tänker på det.


Igår när det var bra väder var jag på jättebra humör och taggad/glad över allt. Redan när jag hämtade Athena märkte jag att hon var lika taggad som mig. Hon gosade mer alla och var bara så underbar som hon kan vara. Ridpasset gick då awsume.

Det var då jag förstod hur stort inflytande vi har på våra djur. Visst ibland kanske det inte går bra fast man är taggad men då ser man mycket lättare de positiva saker.

Det är något jag i fortsättningen kommer tänka på. Innan jag skyller på hästen kan jag börja med att skylla och skälla på mig!

Märker ni läsare av att erat humör återspeglas på hästarna? :)


Ändrade planer

Fick ett sms från Tess imorse och det har blivit lite ändrat i lagen. Istället för att vara i lag 3 ska jag vara med i lag 1 och vi är 6 st och en reserv istället för 4 och en reserv. Jag ska inte heller vara reserv utan jag ska tävla i flagglopp och T6. Haha fick en liten chock men sen tyckte jag att det var roligt. Det är bara att kötta, hehe. Jag har ridit flagglopp en gång men inte Athena så ska bara ta någon dag och prova galoppera i ett hyfsat tempo ute på en raksträcka, vi har gjort det en gång förut men ska öva en sista gång.

T6 tror jag faktiskt inte blir något problem. Först är det ju arbets -mellantempo tölt , varvbyte , arbets-mellantempo och endast på långsidorna ska det vara enhandsfattning och lösa tyglar. Alltså får jag ta tag och få ihop henne på kortsidorna. Vi får helt enkelt bara göra vårat bästa och kötta på!

Plus att det är kul att de andra som är i lag 1 är Tjejerna från ridlägret.

Det känns endå bra , väldigt nervöst men jag litar på Tess och Frida så det blir säkert bra :)

TAGGA tävla asså!


Just nu:

Ska rida Athena nu. Vädret är på topp och jag är glad och taggad! Atjena verkar också vara på bra humör så nu kör vi!:)


Bett

När vi var iväg till marieberg så köpte vi 2 nya bett. Ett nytt tredelat till Ferrari och ett vanligt tvådelat till Athena. Det satt perfekt på henne men hon gick sådär på det. Fast allt den dagen gick fel så det var ju knappast bara bettets fel. Jag tror att hon bara behöver vänja sig lite men även om jag inte kommer använda det så mycket nu känns det endå bra att ha ett vanligt tvådelat.

Vi ska inom en framtid införskaffa oss ett tvådelat bombers bett med lock-up , Tess sa att det nog skulle passa henne så vi får väl se helt enkelt !:)


Någon som har ett 2 delar lock -up som kan säga om det är bra ?:)


Btw så har startlistorna blivit lite ändrade så jag ska nu rida i första gruppen i V5u och vi är 3 st men det blir säkert bra det med . Bara det är fint väder och att jag har en häst som sköter sig så blir allt toppen!


Lag- SM

Ska ju tävla i helgen (haha för er som missat ...;) ) och sen första maj är det Lag- Sm uttagning. Jag gick iår med Edda och ska därför ganska logiskt tävla med dom. Tanken från början var att vi skulle tävla femgång, T6 och stilpass. Hahaha ni hör ju hur det låter. Blev lite smått chockad själv men det behövdes femgångshästar.Jag har aldrig ridit pass (frivilligt) eller T6 (lättklass, tölt med lösa tyglar). Men vi skulle på något sätt få ihop det. Sem blev Athena skadad och skulle aldrig hinna lära mig rida pass eller en okej T6. Därför erbjöd jag mig att ta reservplatsen på uttagningen. Det är varken rätt mot Athena , laget eller mig själv att tävla dom grenarna, som ni kanske förstår. Jag tänkte också " det kommer fler år" vilket det också gör. 
 
 
Men Tess hade kollat upp och tydligen behövde inte den person som är reserv på Uttagning vara reserv på Själva lag -SM. Gud vad glad jag blev! det kunde verkligen inte blivit bättre! Nu får jag rida 2 valfria lag SM grenar på uttagningen villet är asbra träning och sen har jag hela sommaren på mig ( om mitt lag kvalar in) att åka på lektioner för Tess, Frida och Linda. Få mer tävlingerfarenhet, och såklart har jag och Athena tid på oss att träna och bli mycket bättre! Athena hinner även mogna mer. Kunde helt enkelt inte bli bättre!
 
Att jag sen inte vet vilka valfria grenar jag ska rida är en annan sak men som jag brukar säga: det löser sig!
 
 
 
 
bild från Lag-Sm träingen vi hade för ett tag sen. Bild lånad från Forsen islandshästar 
 

Äckel regn

Regn och blåst men man kör endå .... Varför måste det vara sånt jävla dåligt väder ?! Blir förbannad på riktigt. Man vill gå ut och vara glad och se fram imot att få rida men istället blir man blöt, kall och grinig. Nä usch. Förstör hela passet. 
 
Gick väl helt okej idag. Skritten kändes bra , hon vilade i steget och gick in en bra form. Tölten sådär detsamma med traven. Galoppen gick hyfsat bra. 
 
Om det inte blir bättre väder till helgen då bryter jag ihop. Kul att tävla när det regnar ... Eller inte. 
 
Nu ska jag mysa ner mig under en filt och försöka att inte bli förkyld. Hejdå :) 
 
 
blöta små hestar
 

Startlistor

 
Nu har startlistorna kommit ut. T8u börjar klockan 11.40 och jag är med i första gruppen, alltså är jag först i den klassen , nervigt! Det är jag och 2 andra tjejer, vilket är ganska bra, blir det för många stressar Athena upp sig, så 3 st blir helt okej ! 
 
V5u är klockan 14.35 och jag är i andra gruppen med en tjej till. Att vi bara är 2 är så himla skönt! Speciellt eftersom det är fyrgång, väldigt passande! 
 
Vi har nu reserverat en box. Athena älskar väl inte direkt att stå i boxar men det får hon vackert göra. Jag har väl ingen sådär super lust att stå och hålla henne hela dagen... ;) plus att när vi ska lasta för hemfärd passar det med en box. 
 
Såg även att framridningen sker i ridhuset och utanför , tack säger jag bara! Känns verkligen bra att kunna värma upp i ridhuset för att få en henne mjuk och avspänd. 
 
Måste säga att allt är väldigt bra planerat och nu taggar jag sönder ännu mer! Haha är jätte nervös också pga av att jag hade värsta hemskaste mardrömen ! Jätte fail verkligen xD men den var för konstig för att kunna bli sann , eller......?
 

Ja....

 
Haha känner att bloggningen inte var på topp igår.... Vi var Ganska länge på Marieberg och jag red vid 8 så jag varken orkade eller hade lust efter ett inte så bra ridpass. 
 
Det blåste asmycket och jag fick hår i ansiktet hela tiden vilket gjorde mig irriterad sen provade jag ett nytt 2 delat bett som visserligen satt perfekt men som inte funkade speciellt bra. Ja det var ingen bara dag helt enkelt men hon har gått så bra i flera dagar så det var väl dags för en dålig dag. Man kan inte alltid ligga på topp och varken jag eller Athena hade en bra dag. Så kan det vara men nu tar vi nya tag och kör på!:) 
 
 
 
himla fin är min pärla iallafall! 
 
 
 
 

Mariberg

Nu ska syrrorna, mamma och jag åka till Mariberg och handla. Vi ska även in på Hööks och införskaffa oss lite smått:) Sen blir det hem och rida och hoppas på att blåsten lugnat ner sig lite ....
 
 

några fina hestar


Ridspö

Jag använder endast spö om jag rider på Gandur då han kan vara ganska seg på banan ..... Och lyssnar inte alltid när man skänklar. När jag rider på Athena eller Árdis så använder jag därimot inte spö. De blir bara mer uppstressade med spö än utan och de är båda väldigt framåt och lyssnar ofta väldigt bra på skänklarna. De är inte rädda för spöt men lite känsliga är de. I vissa situationer skulle det faktiskt vara bra med spö på Athena men känner att just nu behövs det inte och det skulle bara göra det mycket jobbigare med tempot och att få henne avspänd. 
 
Jag kan inte riktigt förstå varför vissa är så himla imot spö. Spö är ett väldigt bra hjälpmedel om det används på rätt sätt. Det finns tyvärr människor som missbrukar spöt och använder det på fel sätt , vilket är riktigt tråkigt och hemskt. 
 
Men det finns mycket positivt . Om min häst inte reagerar på små hjälper tycker jag det är bättre att kunna peta lite lätt med spöt istället för att sitta och banka och sparka med skänklarna utan att hästen bryr sig. 
Så om spöt används rätt är det awsume. 
 
De 2 spön på bilderna är min favoriter. Det zebra randiga är 120 cm tror jag, vilket jag tycker är lite för långt men det är ju bara så snyggt. Då tycker jag bättre om perfect balance ridpöt som är lite kortare. Det spöt är bara helt .. Hm ja perfekt ! ;) 
 
Vad tycker ni om ridspö? Använder ni ridspö? :) 
 

Mål , Hrimfaxi vår

Mitt mål med tävlingen är att hon ska sköta sig och att vi ska ta rätt gångart i fyrgången.  Det kanske inte låter så spännande för er så att om allt går bra och hon sköter sig så kommer målet nog vara 5.0 i V5. För om hon är avspänd så kan vi absolut få det men som sagt då måste hon vara avspänd och eftersom det är hennes första tävling på en  ovalbana så tror jag inte hon kommer vara så avslappnad. Men som sagt OM hon är det då är det målet annars har jag ingen viss poäng jag vill uppnå. I T8 har jag inte något mål även om hon är avspänd för tölten kan variera från dag till dag. Den kan vara  passtaktig i olika grader eller helt okej eller jättefin, det beror helt enkelt på hur hon och jag är just den dagen. Som jag kanske har skrivit ett antal gånger är jag bara så himla taggad oavsett hur det går! 

Awsume

Vädret är as nice , min häst är grym och livet är bara på topp!
 
Tölten gick awsume idag , körde även lite ökad tölt som också gick bra. Traven gick väl helt okej detsamma med den lilla galoppen vi körde. Hon går fint i skritten men vi jobbar på att hon ska vila lite mer i steget. Efter var hon helt slut och svettig så jag och Agnes duschade av henne. Vilket jag tror hon tyckte var ganska skönt. Imorgon får hon vila, vi har kört ganska hårt i veckan så Lill prinsessan förtjänar det! 
 
Nästa vecka får vi se men jag hoppas att jag kan komma iväg till Tess och/eller till Örsta. 
 
 
TAGGA tusan! 

På Örsta

Är på Örsta och kollar på när Toti har passkurs. Eftersom Athena och jag förhoppningsvis ska börja tävla femgång om några år så är det kul att kolla på andra :) 
 
Ridlektionen blev inställd men jag ska självklart rida endå. Hörs senare! 

Riddag hos Tess

 
Hejsan! Har kommit hem från Tess nu. Allt gick så bra! Lastningen , ridningen och vädret. Helt underbart väder , soligt och varmt. Jag och Tuva (www.ishastfoto.blogg.se)fick enskilt rida varsitt program och få en bedömning. Först skulle vi göra programmet i ridhuset och sen skulle vi få göra samma program fast ute i paddocken. 
 
Hon hade väldigt mycket energi men hon var väldigt mjuk och fin i munnen.  Jag kunde ha suttit bättre (haha skräll) och ridit henne mer men jag var fortfarande jätte nöjd med hur det gick. Vi fick 5.0 i totalpoäng , vi körde ett Aklass fyrgångsprogram och jag missuppfatta lite när jag skulle byta gångart så då fick jag lite avdrag ... ;) Men som sagt tyckte hon skötte sig bra! 
 
Andra gången var hon mer uppstressad över alla nya saker runt omkring men det är bara  bra övning.
Han inte värma henne lika mycket så det resulterade i lite styvhet. Men hon gick endå bra och Tess sa att jag red henne  bättre andra gången. Haha samma sak här missuppfatta lite i övergångarna så lite avdrag ;) men skritten var bättre och att jag nästan kunde få 6.0 och kommer i framtiden nog kunna få högre! 
 
Fick 4.5 i galoppen båda gångerna men vi har inte övat så mycket galopp så jag blev inte överraskad men blev väldigt glad då vi genomförde 2 galopprundor då hon fortfarande var avslappnad och inte sprang iväg. 
 
Det var jättekul och nyttigt att få åka dit och få en bedömning och tips! Tack bästa Tess för denna möjlighet! Hon ska också på Hrimfaxi vår så då skulle vi träffas där och hon skulle trimma oss lite ;) askul! 
 
Nu kör vi vidare med bl.a. en hel del galopp träning !:)
 

Anteckningsbok

Mamma har köpt denna jätte smidiga Anteckningsbok med kalender och bra fickor där jag bl.a. har min ryttarlicens och hästägarförsäkran, kommer även få plats med passet där. Att den är rosa är ju ett STORT plus ;) Att väldigt bra köp iallafall !

Idag

Idag regnar det här i lilla Kumla men jag gav mig tappert ut och red. Det gick jättebra idag med. Hon töltade på fint, det som jag måste öva på är att få upp mer action i bakbenen men utan att hon ökar tempot , vi fick till det stundtals och då går hon så mycket bättre ( ganska logiskt ) traven gick fantastiskt bra , hon var eftergiven och gick i ett bra tempo i samlad form, även i höger varv! (Vårt svåra trav håll) Helt awsume ! Vi körde inte så länge idag då ridbanan är väldigt geggig på vissa ställen pga av allt regn .... Men det funka ändå !

Har en hel del att berätta senare så håll ögonen öppna! :D


2 bilder på glada och blöta tjejer ;)


Nya ridbyxor

 Fick ett par nya ridbyxor av mamma för ett tag sen. Ett par marinblå Mountain Horse. De är riktigt snygga med lagom detaljer. Riktigt sköna också , de är dock bara skodda vid knäna och jag tycker mycket bättre om helskodda men de är fortfarande sköna! Det var rea på dem och mamma betala, plus det är mountain horse (mitt favorit märke) så då säger man ju inte nej direkt! 
 
 
 

Några nya

 

Världens bästa ridpass

Gud så himla underbart bra det gick idag! Nya skor och en Fanny som börjar förstå hur man ska sitta gjorde underverk. Hon tölta jättefint, trava bra , skritta bra och gallopperade också fint. Haha min planering för idag sprack  som vanligt. Går hon såhär nästa lördag då jävlar! Oh är så sjukt taggad och efter dagens fantastiska ridpass längtar jag ännu mer! Världens underbaraste, fantastiska och bästa häst! NU ska vi bara fortsätta som idag , rida 1 förhoppningsvis 2 lektioner och bara köra på! 
 
Älskar dig så mycket min tokiga lilla häst!
 
 

Sadlar

Vi har 3 sadlar till islänningarna och 2 ponnysadlar. Mamma har en Hrimnir sadel som hon älskar mest av allt haha nä men den är hennes lilla älskling kan man säga. Den har ganska stora knävulster, vilket är bra för mig då det hjälper min sits lite. Jag har en KenTaur iceland exclusive som mamma inte gillar men som jag tycker jätte mycket om. Den passar inte på Athena men därimot ligger den perfekt på Árdis. Den har ganska små knävulster men det funkar också ! Sen köpte mamma en bomlös topreiter av Sigfus som har vääääldigt stora vulster och är väldigt mjuk och bekväm.

Alla sadlar är väldigt olika men det tycker jag är bra , för då finns det nästan alltid en sadel som passar, bra sadlar i allafall! Vet inte exakta namnen på Hrimnir och Topreiter sadlarna men men.

Vad har ni läsare för sadel/sadlar?:)


Nya skor

Nu är Athena skodd , hovslagaren kom tidigare istället. Blåser fortfarande ganska mycket men det går att rida i och inget regn , än så länge ....;) men innan jag rider tänkte jag fixa mina bästa skor. Asså dom är så otroligt sköna , dom skönaste skor jag haft faktiskt och så smidiga! Bästa skorna !


Planering

Idag: fokus på arbetstempo tölt.
 
Fredag: Arbetstempo tölt, samlad trav.
 
Lördag: uteritt/paddock ?
 
Söndag: Lektion för Linda.
 
Så här ser planeringen ut för resten av veckan. Lördag är lite osäker då jag på morgonen ska heja på mitt lag i Riksmästerskapen. Oavsett om vi rider ut eller i paddocken kommer vi köra tempoväxlingar tölt , samlad trav och kanske lite gallopp.
 
Nästa vecka kommer också vara mycket tölt, gallopp, kanske lektion för Tess och kanske en sväng och prova ovalbanan. Regnar idag men det ska bli uppehåll efter klockan 6 , och Athena ska skos klockan 6 så ska rida efter det !:)

Apr. 17, 2013

Känner att jag har turen på min sida , eller inte. Blev ingen ridning för att det är storm här. Jag flög bl.a. Iväg 3 m i hagen när jag skulle mata hästarna. Påsen var tom och ja , jag flög helt enkelt. Tänkte rida ändå men jag skulle helt ärligt kunna ramla av för att det blåser så mycket.... Helt sjuuuukt! Plus att Athena hade väl varit lite småfjantig i all denna blåst. Det är nu jag önskar mig ett privat ridhus men men vad ska man göra .... Bara att acceptera och kötta resten av veckan!


Utvärdering Ridhuskampen

Positivt:

* Bra service
* Fint och stort ridhus
* Bra försäljning ( mat, dryck osv)
* Hagar till uthyrning

Negativt:

*Stressat schema
* Dåligt plats för uppvärmning
* Inga poäng

Här är några positiva och negativa saker med tävlingen. Jag tycker det är jättebra att de ordnar en sån här tävling då man som nybörjare eller erfaren vill testa tävla eller kolla av hur hästen går. De var väldigt trevliga och hjälpsamma, ringde man och undrade något var dom alltid glad a och förklarade. Ridhuset var fint och bra ordnat men ett stort MINUS var att man inte fick några poäng. Blev riktigt besviken. Det var endast de som kom till final som fick veta poäng. Jag visste redan innan att vi inte skulle komma till final men tänkte att det ska bli kul och se vad för poäng vi får . Men nej , inga poäng.

Så jag tycker att om man bor nära Avesta och vill prova tävla men inte bryr sig om poäng så ska man verkligen åka dit! Eller om man bara vill kolla av hur hästen sköter sig och hur själva känslan är. Eller om man har en häst med bra nerver och som man vet alltid presterar bra och brukar få tillräckligt höga poäng som borde ta en till final , då borde man åka, för det var väldigt bra där! Så den var både bra och dålig men ångrar inte att jag åkte dit. Nu ska jag och Athena börja öva på tävlingar utomhus och bara kötta på ! TAGGA


Utvärdering Ridhuskampen

Positivt:

* Bra service
* Fint och stort ridhus
* Bra försäljning ( mat, dryck osv)
* Hagar till uthyrning

Negativt:

*Stressat schema
* Dåligt plats för uppvärmning
* Inga poäng

Här är några positiva och negativa saker med tävlingen. Jag tycker det är jättebra att de ordnar en sån här tävling då man som nybörjare eller erfaren vill testa tävla eller kolla av hur hästen går. De var väldigt trevliga och hjälpsamma, ringde man och undrade något var dom alltid glad a och förklarade. Ridhuset var fint och bra ordnat men ett stort MINUS var att man inte fick några poäng. Blev riktigt besviken. Det var endast de som kom till final som fick veta poäng. Jag visste redan innan att vi inte skulle komma till final men tänkte att det ska bli kul och se vad för poäng vi får . Men nej , inga poäng.

Så jag tycker att om man bor nära Avesta och vill prova tävla men inte bryr sig om poäng så ska man verkligen åka dit! Eller om man bara vill kolla av hur hästen sköter sig och hur själva känslan är. Eller om man har en super häst som man vet kommer ta sig till final , då borde man åka. Så den var både bra och dålig men ångrar inte att jag åkte dit. Nu ska jag och Athena börja öva på tävlingar utomhus och bara kötta på ! TAGGA


Min hjälm

Jag har en enkel Horse-life hjälm. Tycker verkligen jättemycket om den. Den är jätteskön och ganska snygg för att vara en lågprishjälm. Det är mycket hjälm för pengarna! Älskar att man kan ställa in hur stor den ska vara och det är väldigt midigt om någon vill låna den. Det är därimot lite störande om man vill ha tofs för då blir det obekvämt. Men rider nästan alltid i utsläppt eller fläta så det är lugnt ändå. Så om ni letar efter en bra och bekväm hjälm som inte är för dyr och ser helt okej är det den här!
 
Min är köpt på Hööks men den fins bla häääär och kostar 599kr
 
 
 
Om jag skulle skaffa mig en ny hjälm nu skulle det lätt bli den här:
 
En Lami- Cell med Swarowski, typ dreglar när jag ser den. Bling är det bästa som finns och tror den skulle sitta ganska perfekt på mig så GEEE MIG. Den kostar 1495 kr och finns att köpa häääär men gör inte det för den är min.
 

Kärlek

Denna video ligger väl överallt för tillfället men den är så himla fin. Allt är så sant. Haha började gråta första gången jag såg den. Vad skulle vi göra utan dessa underbara djur? oh älska! 
 
 
 
 

Blandat ridpass

Kom precis in efter ett väldigt blandat ridpass. I början gick hon väldigt fint i skritten och vi provade även rida på volt idag och hon gick precis som hon ska, himla skönt! Provade trava lite på volt och samma där, ingen hälta. Sen skulle vi prova tölta idag , första gången på typ 2 veckor.  Det gick så himla uselt , passatakt och grisepass och allt möjligt på en gång. Men att hon går så är pga av mig och min helt urusla, katastrofala sits. När jag sen töltade utan stigbyglar gick det bättre och sen fick mamma fixera mina bajs ben och i slutet gick hon fint. Då gick hon  i jättefin trav också. Alltså kan man dra slutsatsen att det är mig det är fel på och att jag verkligen på något sätt måste få ordning på min sits. Känns så himla tråkigt att det ska gå dåligt bara för att jag sitter som en kratta.
 
Ska ringa Tess idag och försöka ordna en tid att få komma nästa vecka , förhoppningsvis på tisdagen eller torsdagen och annars kommer det vara hård träning loch mycket fokus på tölt och min SITS
 
Är superfint väder här, asvarmt så hon och jag blev båda ganska svettiga så jag och mamma provade att spola av henne med vattenslangen. Lite läskig var den men lite skönt också. Men nu ska jag inte deppa för jag har världens bästa häst och asbra väder . Chiiiilll!!
 
 
 
 

Några söta

För att vara dåligt ljus och äckelpäckel miljö med massa lera bajs och tagna med iPhone blev de här bilderna endå ganska fina :) jag kan ju också redigera dom senare på datorn.


Tuva och Tilde

Blev ingen ridning idag då Athena har tappat en sko. Så imorgon kommer vi ta av de andra 3 och sen försöka få hovslagaren komma ut så fort han kan. Istället följde jag med och kollade när minsta syrran och hennes kompis hade ridlektion. Tuva fick låna en ponny och Tilde fick ta Ferrari (våran shettis) De var båda jätteduktiga och galopperade som attan i slutet ;) Nu tänkte jag bara ta det lugnt och försöka samla mig till 2 h nationellt prov i SO imorgon, missar sovmorgonen också.... men vad ska man göra. Hörs!
 
 
Några bilder på Tuva och Ferrari och Tilde och hennes shettis Dimma :)

Ridhuskampen del 2

När vi väl kom fram tog vi ut dom och skulle visa dom runt och gå in i själva ridhuset. Athena var väldigt tittig och spänd över alla människor och hästar men både Athena och Hugge skötte sig. Och en till anledning till att hon var så spänd kan ju vara för allt som hänt innan. Efter vi visat dom runt fick dom stå och äta/dricka och bara vara och smälta alla intryck. Sedan vart det ganska stressigt då allt gick väldigt fort och vi trodde inte vi skulle in så tidigt som vi skulle men vi sadlade och satt upp. Hon var väldigt spänd och hade väldigt mycket överskotts energi vilken resulterar i passtakt sen fanns det inte något bra ställe att värma upp heller men men. Sen när det väl var dax var hon lite mindre spänd.

Hon låg på mycket och var passtaktig men stundtals var det bättre (haha just det hon tog även ett par gallopp steg...) men vi lyckades i allafall med vårat mål: att genomföra en tävling.

Vi hyrde en hage som hon och hugge kunde vara i och det var riktigt skönt faktisk men de fick inte vara där så länge innan fyrgången var. På uppvärmingen nu skötte hon sig bättre och låg inte på lika mycket , hon var fortfarande spänd men endå lite bättre. Sen värmde jag upp lite för länge men nu vet jag det till nästa gång .

I tölten gick hon ungefär likadant, traven gick ganska bra med tanke på hur spänd hon var, haha skritten var inte mycket till skritt och galoppen var typ "yes jag får springaaaaa" men hon dummade sig annars inte.

Det kändes så skönt att vi klarade oss egenom tävlingarna. Nu kan det ju bara bli bättre och iår kommer jag inte ha några krav på henne förutom att hon ska sköta sig och ta rätt gångart. Jag ser verkligen fram till kommande tävlingar och det ska bli så spännande !

Att vi sen stod och försökte få in henne i transporten i 2 h och att 2 snälla islänningar ko och fick lyfta in henne i transporten är en annan sak men trots en kaos artad början så slutade det bra tillslut :) och att en landslagsryttare sa att vi såg snygga ut är ju ett stort plus !;)

Tänkte skriva en utvärdering om själva tävlingen , positiva och negativa saker senare idag
:)


Hrimfaxis vår tävling

Jag ska ju tävla på Örsta kulle den 27 april och jag har en hel del tidspress nu. Jag skulle behöva åka iväg till Örsta och prova banan innan eftersom jag aldrig har ridit med Athena på en ovalbana förrut. Tror inte det blir något problem då hon är van vid att rida på ovalbana men vi tillsammans har aldrig gjort det. Jag skulle också vilja hinna åka till Tess innan också. Men det kommer jag inte kunna göra den här veckan utan då måste det bli veckan därpå, samma vecka som tävlingen är på.... Haha ja men får väl försöka hinna med det tidigt eller i mitten på veckan eller nått...... 
 
Just pga av att det är som det är kommer jag inte sätta några krav på den här tävlingen heller. Dels för att hon varit skadad och för att det kommer bli våran första "riktiga" tävling ute på en ovalbana. Så jag ser det helt enkelt bara som träning för oss, för det är just vad det kommer vara nu i början. Så vi får helt enkelt bara göra det bästa av situationen! Men som jag brukar säga : Det löööööser sig 
 
 
bästa häst!

Otroligt lycklig

Asså jag kan inte ens förklara hur glad jag är att vi bestämde oss för att skicka iväg Ardis på inridning hos Sigfus. Hade vi inte gjort det hade jag inte verkligen inte  varit lika duktig som jag är nu och jag skulle aldrig ha fått lära känna världens bästa Athena. När jag tänker på det så är det ju helt sjukt, hur 1 sak kan leda till 1000 andra. Jag har utvecklas så otroligt mycket på så kort tid tack vare henne och Ardis. Inte bara ridmässigt utan på massa andra sätt. Utan dom vet jag inte var jag skulle stå idag.
 
 
Så tack mamma för att du kom på att vi skulle skicka upp henne dit och tack Sigfus att du presenterade världens bästa för oss och att mamma fick provrida, och tack Pappa att vi fick köpa henne! Världens bästa verkligen! 
 
Livet är bara så underbart! Världens bästa familj, vänner och djur , ni är GULD värda!
 
Älskar er<3
 
 

Ridhuskampen del 1

Tänkte ta och berätta om tävlingen och sedn får ni en utvärdering och hur själva grenarna gick i ett annat inlägg.
 
Tävlingen skulle börja klockan 9 med seniorerna men vi ville endå vara där ordentligt i tid för att fixa i ordning och kunna visa Athena och Hugge runt. Så vi ville vara där runt 8 och det tar ca 3 h att åka från oss till Avesta. Då behövde vi åka senast klockan  5. Ni som följt mig på min gamla blogg vet att Athena kan vara vädigt svårlastad så vi behövde  1 h till lastning och vi valde också att åka 2 transporter för att det skulle gå så smidigt som möjligt med Athena, så vi fick låna våran grannes. Så klockan 4 på natten gick vi ut och började lasta och Athena var på bra humör och gick in på ett par minuter. Jag var helt chockad att vi kommit iväg så smidigt och att inget strulat och att vi faktiskt var påväg och att jag äntligen skulle få tävla! 
 
 
Men den turen varade inte speciellt länge...... haha som vanligt när det gäller mig och hästar.
 
 
När vi hade åkt kanske 30 min (vi var nu på motorvägen) smäller det till i bilen och så börjar det komma gnistor från transporten, alla möjliga tankar började gå i mitt huvud, hade vi fått punka eller vad händer? som tur är
 
direkt ut till Athena, rädd till döds att hon skulle skadat sig eller börja fått panik men  när jag öppnar dörren står hon där hur lugn som helst helt oskadd. Hon var inte ett dugg rädd. I det läget uppskattar man verkligen att man har en så cool häst som inte är rädd. Men nu kom nästa problem vad skulle vi göra nu ? här står vi med en häst mitt på motorvägen som är svårlastad. Det kunde ha varit vilken häst förrutom Athena.... Vi ringde polisen och dom kom ganska fort och spärrade av vägen. Så nu ska vi alltså ta ut henne från transporten och försöka lasta henne mitt på motortvägen. Athena som kan vara så svårlastad att man ibland måste ge upp. Där rök min chans att tävla tänkte jag, men det enda jag ville var att få på henne på våran transport där hugge stod och få henne i säkerhet. Även när vi tog ut henne var hon fortfarande lugn , även fast det åkte lastbilar på andra sidan. Men som tur är fick vi på henne, tog bara 20 min och vi skulle fortfarande komma i tid. Jag var verkligen helt skakis och i chock och kunde inte fatta vad som hänt. Men vi kom fram tillslut och vi tävlade , hur det gick tar jag i en annan del så att ni inte får för mycket att läsa på en gång .. ;)
 
KAOS är det enda ord jag kan säga om allt och det var tur att vi bestämde oss för att ta 2 transporter , för om vi hade tagit en hade det blivit den som gick sönder och då vet jag inte vad vi skulle ha gjort. Allt löste sig men det kunde ha gott hur illa som helst. Tacka gud för att det gick så bra som det gick. En väldigt speciell upplevelse.....
 
 
Det var ganska svårt att ta bilder där men här har har ni en :)

Instagram

Som jag nog har skrivit någongång är att ni även kan följa mig på instagram ! Jag har då 2 stycken , 1 som är min "vanliga" insta som jag uppdaterar om allt möjligt. Allt från djurbilder, vänner, sport, egobilder och massa annat. Sen har jag även en till insta som tror är något roligare för er, där uppdaterar jag endast om allt som rör hästar så börja följ nu! Bästa hehe ;) 
 
@Fannynordh
@Fannynordhs

Best friendos

Hejsan! Athena fick vila igår då jag sov hos min friendo Ebbsson. Ska snart åka hem och luncha alla små hungriga hästar som försöker äta upp mig så fort jag går in i hagen. Det där med att de inte får fri tillgång till hö längre uppskattas inte så mycket av pållarna.
 
  Pga att det är pissväder här så tror jag Athena får stå idag med, jag skulle såklart kunna rida men tycker att det inte gör något om hon får vila en dag extra , nästa  vecka kommer vi köra mer hårt än vad vi gjort den här veckan.I början av veckan kommer vi nog köra trav men sedan kommer det bli mycket tölt , sen kanske det ändras beroende på hur hon är. Men det är väl planen för nu. Kommer lägga ut mer detaljerat hur de kommande veckorna ser ut om allt går som planerat. 
 
Hörs senare!:)

Lite blandat


Finaste Athena

Här kommer ett par på mig och Bästa Athena , fotograf: syrran
 
 
Älskar dig så mycket!
 

Videos

 Här har ni de videos som fanns på andra bloggen !:) Måste bara tillägga att Videofyme är så himla awsume!
 
 
 
 
 

Rädd/fjantig?

Något som är riktigt viktigt när man håller på med hästar eller vilket djur som helst är att man måste se skillnad på om djuret är rädd eller bara fjantig. Speciellt när vi håller på med så stora djur måste de ha respekt för en och jag kan säga att i början hade Athena inte mycket till respekt för mig. Nu är det bättre men det är något vi självklart ska jobba mycket vidare på. När det häller Ardis kommer jag också börja jobba mycket markarbete för hon vet inte vad respekt är , hon kan i princip hänga över en eller gå på mig . Ardis är visserligen väldigt ung men det gäller att sätta igång nu så att man inte få problem sen.

Athena är inte rädd för speciellt mycket och när det gäller lastning så dummar hon sig bara. Hon är inte ett dugg rädd för transporten hon vill bara inte gå in , i ren protest kan man säga. Då gäller det att vara konsekvent för det är inte okej att hon stegrar sig och backar för hon kan råka skada någon. Det gäller att vara bestämd men samtidigt lugn för om man brusar upp sig och skriker kommer bara göra det värre. Hade hon varit rädd hade det varit en annan sak då gäller det att visa att det inte är farligt och att då ta det lugn och försiktigt.

Förstår ni vad jag menar ? Jag menar inte att man ska vara dum mot hästen om den fjantar sig men man måste ändå visa att det inte är okej och sedan när dom slutar och gör rätt måste man se till att berömma :) Om hästen är rädd och sedan vågar trotsa sin rädsla är det också väldigt viktigt att berömma!

Vad tycker ni läsare ? Låter det logiskt ?


Rekomenderas

Något jag verkligen kan rekomendera till er är dessa ridhanskar: Mountain Horse Crochet hanske
 

Då jag på något sätt alltid lyckas slarva bort mina hanskar så kom min snälla mamma hem med dessa till mig. De är super sköna , inte för varma och inte för "kalla" man kan ha dem på sommarn och på hösten.  Bra passform, helt okej i snygghet, tåliga och bara helt awsume!
 
Vet inte var mamma köpte mina och inte hur mycket de kostade, men hittade en sida där dom finns och ni kan hitta dom HÄR men de finns säkert på de flesta affärer och på andra sidor. Ett bra köp!
 
 

Bästa

 
 

Hälsning från 2 snyggingar

Bjuder på ett par väldigt heta bilder från igår , hehe riktiga snyggingar ! ;)


Busigt..!

Hahaha kunde bara inte låta bli att lägga upp den här bilden! Alexandra kom förbi efter att jag ridit och Athena fäller verkligen som en tok så vi har väl stått ute och plockat henne i typ 1 h. Ska visa er bilder imorgon hur hon ser ut på andra sidan också. Alexandra plockade små runda prickar så nu ser hon verkligen ut som Lillagubben! Haha hon ser bara för rolig ut! Ska bli hur kul som helst att se mammas min sen... ;) 

Allt gick bra med Athena idag , vi red ut i det fin vädret och hon var pigg som skrutt men snäll som vanligt , finaste tjejen:)



(Bilden är tagen av Alexandra )


Bästa häst

När Athena varit skadad och jag har fått rida alla andra hästar på gården. Det har varit väldigt kul och lärorikt men att sedan få rida henne igen märkte jag hur stor skillnad det kan vara på hästar. Jag uppskattar verkligen att jag fått låna andras hästar att rida men Gud vilken skillnad det är.

Att få hoppa upp och känna all den energi hon har och hur mjuk och fin hon är och veta att hon är min ( eller min familjs ) Att jag har turen att ha och få rida en så underbar häst. Jag kan verkligen skatta mig lycklig!

Är så lycklig att jag fått lära känna dig och jag ser fram imot alla år vi ska få tillsammans , bästa bästa häst!


Bilder

Här har ni en del bilder som jag tog i helgen !:)
 
 

Fläckig Thenis

Haha bloggningen börjar bra... ne men varför jag inte bloggat idag var för att jag åkte med mina kompisar och firade bästa ebba och sen kom jag hem och red direkt. Tanken från och med nu är att jag ska skriva mellan 3-4 inlägg per dag. 1 på förmiddan, 1-2 på eftermiddan och 1 på kvällen. Tycker det känns som en bra och stabil plan
 
Red ut på Athena idag och hon var en liten piggelinus , det här med att ta det lugnt är väl inte hennes favorit sak att göra ;) Så vi skrittade mycket och körde lite trav på ett par raksträckor , testade även lite kravlös tölt och ingen hälta där heller. Känns verkligen super att allt går åt rätt håll!
 
Tänkte visa lite "sneak peak" bilder på hur Athena ser ut för tillfället, haha helt fläckig. Ska ta mer kort någon dag och visa mera, hon är den isländska versionen av Pippis Lillagubben ;)
 
 

Athena

En av punkterna som jag skrev i inlägget igår var att Athena har varit skadad. Det hände när jag red, det var ganska hårt underlag men det har vi ridit på förrut. Allt gick ganska bra körde ganska allmänt igenom de olika gångarterna. Hon snubblade ibland men endå inget kosntigt sedan när jag skulle galoppera i vänstervarv gick det inte så bra , hon tog ett par steg , passa lite osv sedan skritta vi av och allt kändes normalt. Sen tror jag hon snubblade precis innan jag skulle hoppa av och när jag tänker efter tror jag när jag skulle leda in henne så markerade hon ytterst lite men jag tog av all utrustning borstade av henne och fixade, såg då att hon vilade på högerbenet men trode att hon bra slappa typ men sedan när jag skulle leda ut henne haltade hon riktigt rejält. Vi ringde veterinär och pratade via telefon och hon trodde att det antagligen var en stukning eller sträckning. Det konstiga är att hon aldrig blev svullen. Men hon måste ha sträckt/stuckat sig ovanför karleden eller vad man ska säga då hon inte ville stödja eller sträcka ut hoven.
 
Vi fick göra ordning en box och mamma köpte gaslindor, ett benskydd , någon smärtstillande medicin mm och så fick hon stå inne i ca 1 vecka, hon var inte speciellt glad så de sista dagarna fick hon gå ute i hagen i några timmar sedan fick vi ta in henne igen. Nu har on stått ute i 1 vecka och haltar inte längre, jätteskönt! Hon skadade prcis innan vi skulle åka på träning hos tess och lag SM träning. Skräll att jag inte kunde åka på träning. Det är någon som vill att jag ska misslyckas med ridningen för nästan alltid när jag ska göra något så är det alltid nått som stoppar mig.  
 
kände/känner mig verkligen skyldig för det som hände även fast det inte var mitt fel , det kunde lika gärna ha hänt i hagen och vi har ridit på hårdare underlag förut. Vi hade maximalt med otur helt enkelt!
 
Har haft sådan otrolig Athena absinens så det är helt sjukt! plus att det varit världens finaste väder just de här 2 veckorna , har ridit alla andras hästar nu men det är inte samma sak. Men nu ska jag börja sätta igång henne igen och vi har inte direkt mycket tid innan hrimfaxis tävling och lag sm kvalet! känner mig smått stressad men men. Idag fick jag rida AThena på första gången på 2 veckor och gud så underbart det var! Hon markerade vrken i skritt eller trav , fantastiskt! Visserligen red jag bara på rakt spår men endå! 
 
Så den här veckan kommer vi ta det lugnt så att vi inte river upp något, kommer rida ut mycket på långa raksträckor till en början, oh är så taggad! 
 
Men gissa vad ? har varit underbart väder i 2 veckor och nu när jag ska börja rida igen ska det vara muligt och regnigt nästan varje dag, skräll.
 
Hhaha men är bara så lycklig att få rida min tjej igen så vädret kan bara ta sig!
 
 

Lång tid sen sist....

Tycker rubriken stämmer ganska bra in..... Herregud vad längesen det var sist! Jag har väldigt mycket att berätta, allt har varit väldigt intesivt. Till att börja med så är min gamla blogg helt cp så jag gav upp med den helt enkelt. Designen gick inte att fixa till så fick göra en ny på en denna blogg. Ska försöka fixa över några några inlägg hit till den här bloggen om jag har tid. Den nya designen är väl helt okej tycker jag, den duger så länge i allafall! Tänker dra lite kortfattat vad som hänt sen senast.
 
 
 
* Tävling: Jag har varit på min första tävling!
 
* Athena skadad: Athena har skadat vänster bakben men är bättre nu.
 
* Bytt lokalförening: Jag bestämde mig för att gå med i Edda istället för Hrimfaxi och jag är väldigt nöjd med det beslutet! 
 
* Kvala till lag SM: Jag ska kvala med Athena i lag SM.
 
Ridit för Linda och Tess: Linda kommer hit till gården och håller lektioner varannan vecka, och jag har komit iväg till Tess och ska fortsätta att åka dit 1-2 gånger i månaden !
 
Hehehe och den sista måste ju såklart vara :
 
Athena har börjat skimla av: JAJAMÄN , UNDERBART!!
 
Kommer såkart att berätta mer om alla punkter i enskilda inlägg och måste bara säga att det är skönt att vara tillbaka!
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0