Ridhuskampen del 2

När vi väl kom fram tog vi ut dom och skulle visa dom runt och gå in i själva ridhuset. Athena var väldigt tittig och spänd över alla människor och hästar men både Athena och Hugge skötte sig. Och en till anledning till att hon var så spänd kan ju vara för allt som hänt innan. Efter vi visat dom runt fick dom stå och äta/dricka och bara vara och smälta alla intryck. Sedan vart det ganska stressigt då allt gick väldigt fort och vi trodde inte vi skulle in så tidigt som vi skulle men vi sadlade och satt upp. Hon var väldigt spänd och hade väldigt mycket överskotts energi vilken resulterar i passtakt sen fanns det inte något bra ställe att värma upp heller men men. Sen när det väl var dax var hon lite mindre spänd.

Hon låg på mycket och var passtaktig men stundtals var det bättre (haha just det hon tog även ett par gallopp steg...) men vi lyckades i allafall med vårat mål: att genomföra en tävling.

Vi hyrde en hage som hon och hugge kunde vara i och det var riktigt skönt faktisk men de fick inte vara där så länge innan fyrgången var. På uppvärmingen nu skötte hon sig bättre och låg inte på lika mycket , hon var fortfarande spänd men endå lite bättre. Sen värmde jag upp lite för länge men nu vet jag det till nästa gång .

I tölten gick hon ungefär likadant, traven gick ganska bra med tanke på hur spänd hon var, haha skritten var inte mycket till skritt och galoppen var typ "yes jag får springaaaaa" men hon dummade sig annars inte.

Det kändes så skönt att vi klarade oss egenom tävlingarna. Nu kan det ju bara bli bättre och iår kommer jag inte ha några krav på henne förutom att hon ska sköta sig och ta rätt gångart. Jag ser verkligen fram till kommande tävlingar och det ska bli så spännande !

Att vi sen stod och försökte få in henne i transporten i 2 h och att 2 snälla islänningar ko och fick lyfta in henne i transporten är en annan sak men trots en kaos artad början så slutade det bra tillslut :) och att en landslagsryttare sa att vi såg snygga ut är ju ett stort plus !;)

Tänkte skriva en utvärdering om själva tävlingen , positiva och negativa saker senare idag
:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0